Autor Subiect: scartait roata  (Citit de 8048 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VEC

Re: scartait roata
« Răspuns #20 : 18.Iul.2019, 12:10:04 p.m. »
Cum calc usor pedala de frana, cum dispare zgomotul, dar imediat reapare. Dupa viteze de 110 km in sus dispare de la sine, uneori apare dupa plecarea de pe loc, alteori, deloc.

la viraj stanga si viteze mari e cel mai pronuntat

FIX aceleasi simptome le-am avut si eu pe la 60k cred.... acum  cca un an. Dupa vreo 3 vizite in service: "atinge martorul,  curatam placute, polizam margine placute (deoarece atingeau un culer de 0.5mm format pe disc) ...... S-au curatat etrierii/uns glisierele si zgomotul a disparut.
Acum am trecut de 76k si parca ar da semne timide ca vrea sa reapara.

Parerea mea: mergi la orice service dar stai langa ei ca sa te asiguri ca le curata cum trebuie.
  • S-Cross 1.6 COMFORT 2WD

The following users thanked this post: ...

Offline ...

« Răspuns #21 : 18.Iul.2019, 12:17:23 p.m. »
La curatarea franelor nu am mai fost lasat sa stau langa masina (ca la revizie) sa pot descrie cu detalii zgomotul, de-aia nu s-a rezolvat. Ca de curatat si demontat au facut-o, dar degeaba. Voi merge in alta parte, cand am timp. Mersi de "incurajare"!

Offline VEC

« Răspuns #22 : 18.Iul.2019, 12:21:40 p.m. »
La curatarea franelor nu am mai fost lasat sa stau langa masina (ca la revizie) sa pot descrie cu detalii zgomotul, de-aia nu s-a rezolvat. Ca de curatat si demontat au facut-o, dar degeaba. Voi merge in alta parte, cand am timp. Mersi de "incurajare"!
Nu descrierea zgomotului este problema ci cheful de munca al celui care se ocupa de masina. Daca face o curatare superficiala, eventual da cu cine stie ce spary pe acolo... nu rezolva nimic sau rezolva doar pt scurt timp.
Eu le-am dus si inregistrari facute la 5-10 km/h si +110/h ca sa asculte zgomotul  :)
  • S-Cross 1.6 COMFORT 2WD

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #23 : 18.Iul.2019, 08:50:57 p.m. »
Am un sunet de frecventa destul de inalta, initial am crezut ca telefonul a luat-o razna. Se aude ca tiuitul care era la aparatele radio vechi pe unde medii cand ascultai posturi nu perfect acordate. Vine cand vrea si dispare la fel. A disparut in Romania pe hartoape dar la drum lung vor reapare. Si asta dupa un timp, probabil sa se incalzeasca discurile...placutele schimbate acum o luna la 75.000 km. Acum am 79.000...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ...

« Răspuns #24 : 18.Iul.2019, 09:08:31 p.m. »
Nu seamănă cu ce am eu. Vezi dacă dispare când pisti frana.
Încă ceva :
Fiind super atent la scârțâit, am sesizat si un sunet zic eu anormal când accelerez în a 5-a. Sau poate e normal, dar nu cred ca l-am mai perceput pana acum. Cum eliberez accelerația, dispare, când o calc, il simt. Ca de turbina, deși am aspirat. Dacă retrogradez, turatia acoperă oricum orice alt sunet dubios.

Offline teutzue

« Răspuns #25 : 12.Aug.2019, 03:37:32 p.m. »
Salutare tuturor,

Tocmai am venit de la service unde s-a constatat o problema la al meu s-cross 2013 1.6 benzina allgrip. Mai exact, am reclamat un scartait/sunet continuu de frecventa inalta in timpul rularii. Initial am crezut ca e problema de la placute (le-am schimbat cu unele mai dure, Brembo, la revizie) . Mai tarziu s-a constatat ca rulmentul de la cardan huruie (fluiera defapt, se aude ca un scartait inafara masinii). Cica ar avea un joc... Masina are doar 103k km.

Deviz reparatie 2400 lei - schimbat cardan nou.

Sper ca in cazul vostru sa fie placutele de frana care sa faca zgomot.

A mai intampinat cineva problema asta? Aveti vreo sugestie/sfat?

Edit: Am primit pe fb un raspuns cum ca este o problema comuna la masina si se poate schimba pe garantie. Din pacate eu trebuie sa suport costul masina fiind din 2013.
« Ultima Modificare: 12.Aug.2019, 03:48:09 p.m. de teutzue »
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #26 : 12.Aug.2019, 08:24:49 p.m. »
Sper ca nu este cardanul, m-ai ales ca n-am cuplat tractiunea integrala decat de vreo 5 ori pana acum in 3 ani...miercuri intru in service sa schimbe pe garantie ansamblul piston de franare si sa vedem ce spun despre chestiune...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #27 : 12.Aug.2019, 08:28:47 p.m. »
@Costique tu ai allgrip de tip nou, nu ca la sx4 clasic sau duster, se cupleaza spatele pe auto cand vrea ea nu cand vrei tu
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #28 : 12.Aug.2019, 09:47:10 p.m. »
Cardanul se învârte oricum atunci când mergi. Cuplarea spatelui se întâmplă în diferențialul spate.
« Ultima Modificare: 13.Aug.2019, 09:08:54 a.m. de toma »

Offline teutzue

« Răspuns #29 : 30.Sep.2019, 10:21:22 a.m. »
Am gresat rulmentul vinovat de la cardan dar, dupa cateva mii de km, imi pare ca sunetul revine dar foarte timid.
Doresc sa il inlocuiesc si am cerut o oferta de la reprezentanta ~2400 lei cat si dela sumo suzuki ~2800 lei.
De asemenea, am fost instiintat ca si crucea cardanica ar avea o problema. Are undeva un "hop" cand se invarte,
Cu oferta am primit si imaginea atasata.

Intrebari:
- care e rulmentul vinovat? este cel de la mijloc?
- cum pot sa imi dau seama ca trebuie schimbat: el scartaie dar nu provoaca vibratie sau huruie cum ar hurui unul de la roata?
- se poate schimba crucea cardanica separat?

Daca nu e ok postul aici, rog un moderator sa-l mute. Am vazut ca sunt mai multe posturi despre cardan dar eu am continuat discutia fiindca aici s-a inceput.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2019, 10:43:44 a.m. de teutzue »
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1