Autor Subiect: Probleme franare Swift  (Citit de 10949 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dan_wolf

Re: Probleme franare Swift
« Răspuns #40 : 19.Oct.2016, 03:19:15 p.m. »
Da, "fa pedala - tine apasat" este clasic indiferent daca ai ABS sau nu si este foarte ok, parerea mea. Conteaza doar ordinea in care se face aerisirea. De obicei se incepe cu cea mai indepartata roata de pompa de frana (sau apropiata, in functie de model).
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline ThinkP

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Satu Mare
« Răspuns #41 : 19.Oct.2016, 03:48:36 p.m. »
Ok, concluzia este sa fac prima data o aerisire ca la carte :

--aerisire din soft la centrala de abs ,valve deschise inchise etc
--si aerisirea conductelor pana la roati .

Revin cu informatii, va multumesc pt sfaturi deocamdata.
  • Suzuki Swift 1.3 benzina, 2005

Offline BXXENL

« Răspuns #42 : 19.Oct.2016, 03:56:06 p.m. »
Pai tocmai,ca pompa ABS are niste circuite care nu se deschid decat cand "intra ABS-ul", si circuitele alea au poate lichid foarte vechi sau aer in ele.

Poti sa il scoti fara comanda de la diagnoza OEM ca sa simulezi interventia ABS-ului?

Daca merge schimbat prin presiune, ce presiune e necesara?

Cred ca asta trebuie sa afle initiatorul topicului.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #43 : 19.Oct.2016, 04:00:04 p.m. »
Swift 2005 1.3 (M13A) nu are ESP.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Laurentiu

« Răspuns #44 : 19.Oct.2016, 04:01:14 p.m. »
@Laurentiu: Din moment ce valvele se deschid doar la comanda (cand se blocheaza roata) nu vad cum aerisirea clasica ar functiona.
Nu cunosc modul de lucru al ABS-ului insa daca e legat in circuitul hidraulic al frinei, ma gindeam ca se face o aerisire clasica si ajunge.

...l-ai turnat in rezervor sau a fost introdus sub presiune, cu un aparat special?
Cred ca asta ar conta doar in factorul TIMP. Cu pompa economisesti timpul afectat inlocuirii si aerisirii instalatiei.

Pai fix abs-ul as fi crezut ca e problema.
Acelasi lucru il banuiesc si eu.

Conteaza doar ordinea in care se face aerisirea. De obicei se incepe cu cea mai indepartata roata de pompa de frana (sau apropiata, in functie de model).
Umplerea instalatiei in modul clasic (fara pompa de presiune) se face cu roata cea mai apropiata de pompa centrala de frina iar aerisirea se incepe cu roata cea mai departata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Ioanefan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bbucuresti
« Răspuns #45 : 15.Feb.2017, 11:59:51 p.m. »
        Salutare, exact aceeasi problema am si eu cu un swift 1.3 benzina 2006.Simtomele sunt la fel cum le-ati descris in deschiderea postului.....

Sunt foarte  curios cum si daca s-a rezolvat problema... eu am avut si vreo 3 tamponari minore tocmai din cauza aceasta  :( .

Merg zilnic si destul de mult in oras si exact cand am mai mare nevoie de o oprire brusca intra abs-ul  si frana parca se decupleaza si nu mai cupleaza la loc cum cred ca ar trebui iar singura solutie de oprire e sa fac pedale,(mi am dat seama cam tarziu dupa 3 tamponari :( ).
         Important de mentionat e faptul ca in vara mi s-a aprins becul rosu de la frana (!) si dupa ce am constatat ca era nivelul scazut in vas la lichid l-am completat si becul s-a stins si am mers normal in continuare, insa nu dupa mult timp am inceput sa
     resimt simtomele descrise mai sus.
la ultima revizie din toamna am cerut bineinteles sa-mi verifice sistemul de franare iar singura recomandare a fost sa schimb placutele in 3-4 mii km neaparand nicio defectiune la sistemul de franare.
      Astept sugestii sau recomandari de la cine a rezolvat aceasta problena sau este in cunaostiinta de cauza!
  • suzuki swift

Offline BXXENL

« Răspuns #46 : 16.Feb.2017, 08:44:49 a.m. »
Banuiala este pompa ABS, pt ca abs-ul nu lucreaza in cazurile astea...in loc sa reduca si sa reaplice presiunea de franare o reduce de tot si nu o mai reaplica.

Cautand pe net pare sa fie o problema generala la swift, din cauza senzorului de presiune circuit franare, dar ei vorbesc de modele cu ESP deci poate nu e chiar cazul vostru. Eroare prezenta la ei este C1028 – Brake pressure Sensor Circuit defective, senzorul cedeaza din cauza supra-incalzirii.

• SX4 1.5
Alex

The following users thanked this post: Ioanefan

Offline gorpeet@gmail.com

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • București
« Răspuns #47 : 18.Aug.2022, 04:25:55 p.m. »
Salutare tuturor,
După atâta timp, ați rezolvat până la urmă problema? Dacă, da, cum? De câteva zile întâmpin aceeași problemă.
Mulțumesc,
  • Suzuki Swift