Autor Subiect: Probleme franare Swift  (Citit de 10951 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Probleme franare Swift
« Răspuns #10 : 12.Oct.2016, 08:40:13 p.m. »
mai schimbi si servo-frana si ai schimbat tot - asta iti mai ramane.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ThinkP

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Satu Mare
« Răspuns #11 : 12.Oct.2016, 08:43:11 p.m. »
Poate sa fie oare din modulul ABS sau din mecanica de la roti ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Swift 1.3 benzina, 2005

Offline aleksanders

« Răspuns #12 : 12.Oct.2016, 08:45:23 p.m. »
modulul abs poate influenta mecanica
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ThinkP

• Newbie
  • *
    • Satu Mare
« Răspuns #13 : 19.Oct.2016, 12:34:23 p.m. »
Nu are nimeni nici  alta idee ? Un sfat, ceva ?

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 19.Oct.2016, 12:49:49 p.m. »
La frane puternice in prima faza rotile se blocheaza ... ulterior parca intra ABS-ul dar complet ineficient ... masina aluneca. De la 80 km la ora pun o frana puternica, masina aluneca minim 25-30 de metri.
1. Ce intelegi prin "masina aluneca"? Masina poate aluneca cu rotile blocate (produce pe asfalt acele urme de cauciuc ros) sau aluneca cu rotile in miscare (frinare incompleta ce nu lasa rotile sa se blocheze - nu lasa urme de frinare pe asfalt).

2. "parca intra ABS-ul" - in timpul frinarii se simt acele vibratii caracteristice intrarii in functie a ABS-ului?

3. La actionarea pedalei de frina, forta de apasare a pedalei este oscilatorie ori este actionata "in crestere" (actionezi cu toata forta)?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ThinkP

• Newbie
  • *
    • Satu Mare
« Răspuns #15 : 19.Oct.2016, 01:17:38 p.m. »
Salut Laurentiu, iti voi raspunde la fiecare intrebare :
1. Masina aluneca cu rotile in miscare in cea mai mare parte (dar uneori mai rar se si blocheaza si lasa mici urme pe asfalt)
2. Da, am feedback-ul ABS-ului in pedala (acel carait atat ca zgomot dar si ca reactie a pedalei de frana)
3. La franarea normala nu am probleme (adica in 99% din franarile zilnice, cele obisnuite in care franezi civilizat). Totul incepe cand ai nevoie de frana instant si apesi pedala la maxim si te astepti sa intre sistemele si sa te ajute sa te opresti...la mine nu se opreste masina...aluneca fara a avea o frana eficienta (daca cineva s-ar opri brusc inaintea mea...clar as intra in el) . Am incercat saptamana trecuta un Swift identic cu al meu iar la franare brusca de la 80 de km/h masina s-a oprit impecabil, in maxim 5 metri (exact cum face si a doua masina a mea, un octavia)

Offline ocoleanui

« Răspuns #16 : 19.Oct.2016, 01:26:40 p.m. »
iar la franare brusca de la 80 de km/h masina s-a oprit impecabil, in maxim 5 metri

===

Nu are cum sa se opreasca in 5 metri  :)
Poate ti se para si tie , poate nu .
La una dintre masinile mele la fel am si eu impresia .(la un Fiat Punto  )
La frana normala totul ok .
La frana brusca parca masina parcurge o distanta de franare mai mare .

• S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline ThinkP

• Newbie
  • *
    • Satu Mare
« Răspuns #17 : 19.Oct.2016, 01:32:45 p.m. »
Initial am zis ca poate asa e franarea la Swift, dar in mod special am comparat masina cu inca un Swift ca si al meu, o data am mers cu a mea si am franat , o data cu al lui, ulterior s-a urcat si posesorul celuilalt Swift. Diferenta este cer/pamant intre cele doua.
Cand am zis 5 metri am aproximat, informatia importanta este ca diferenta intre cele doua Swift-uri este enorma (repet ca sunt identice)

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 19.Oct.2016, 01:42:53 p.m. »
La franarea normala nu am probleme ... Totul incepe cand ai nevoie de frana instant si apesi pedala la maxim si te astepti sa intre sistemele si sa te ajute sa te opresti...la mine nu se opreste masina...aluneca...
Daca in timpul cit actionezi frina intra in functie ABS-ul iar distanta de frinare este mare, ma duce cu gindul la un defect sau reglaj in distribuitorul de frinare (ABS hydraulic unit controle module assembly - acea piesa paralelipipedica in care intra si ies conductele de frina).

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ocoleanui

« Răspuns #19 : 19.Oct.2016, 01:50:29 p.m. »
Pai sa o luam pe rand si prin eliminare :

Sistem franare cu abs :
--placute discuri fata (inclusiv etrierii )
--saboti tamburi spate (inclusiv arcurile si cilindrii din tambur )
--lichid de frana
--pompa centrala de frana
--centrala abs
--senzor abs la fiecare roata (de viteza )
--valve hidraulice pe circuit

Corect ?

• S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021