Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 127813 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #1140 : 09.Oct.2025, 01:34:00 a.m. »
Al doilea era de la SRI. Si il urmarea pe politist.
[...]
Legea e doar pentru pulime, nu?!?
[...]

Pai nu asa vine treaba?
Sau ne miram de fiecare data?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online enicky

« Răspuns #1141 : 09.Oct.2025, 09:24:38 a.m. »
Legea e doar pentru pulime, nu?!?
   N-as zice asa ! Politia daca aprindea girofarul era in legalitate, cel din spatele ei era sanctionabil, dar cei trei care circulau "regulamentar" ?!
   Cei trei circulau probabil cu aprox. 60km/h pe un drum unde limita sigur era de 90-100km/h, deci sunt nesanctionabili, pentru ca legea nu te obliga sa mergi la limita maxim admisa, dar, asa cum am spus-o si  acum o repet, cel putin 60% dintre actualii conducatori auto(sofer fiind cel profesionist!) n-ar trebui sa aiba carnet de conducere !!! 
    Sunt constient ca nu toti suntem la fel, dar o doza minima de bun simt ar trebui sa te determine sa-ti constientizezi capacitatile si sa incerci sa nu-i incurci pe ceilalti participanti la trafic, atat in oras, cat si in afara lui, dar daca totusi nu-ti iese si viteza la care tu te simti in siguranta este undeva in zona de 60-80km/h, atunci ar trebui atunci cand ai un drum mai lung de facut sa alegi alt mijloc de transport decat masina proprie !!  Astfel vei fi si tu si familia in perfecta siguranta, nu vei mai fi un obstacol pe drum, iar costurile vor fi mult mai mici.
   Circul frecvent pe autostrada si parca sunt prea multe turisme depasite de camioane !!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #1142 : 09.Oct.2025, 09:34:14 a.m. »
[   Circul frecvent pe autostrada si parca sunt prea multe turisme depasite de camioane !!

Pot sa-ti confirm ca sunt multi cretini si pe camioane.
Asta-vara pe la Ploiesti ma depasea un tir-ist turc - asta în conditiile în care eu aveam 120 de km/h.

Si ma întrebam cam în ce conditii se poate opri un dobitoc cu vreo 30 de tone de marfa în spate în cazul unei frânari de urgenta.

Si nu prea poate....
« Ultima Modificare: 09.Oct.2025, 09:44:42 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online enicky

« Răspuns #1143 : 09.Oct.2025, 09:51:17 a.m. »
Pot sa-ti confirm ca sunt multi cretini si pe camioane.
   Asa este, fiecare padure cu uscaturile ei, dar, din fericire n-am intalnit situatia asta, dar am intalnit situatia in care un camion mergea cu 90 si a "depasit" pe unul care rula cu 80, deci intelegi cum a decurs depasire aia.
Eu mai am si statie si p-asta nu l-am  "ïertat". Dar pe drumuri cu o singura banda chiar ii si anunt ca intru in depasire, iar unii chiar imi multumesc c-un flash.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #1144 : 15.Nov.2025, 04:06:28 p.m. »
Muli politisti stau la pinda la trecerile de pietoni si gasesc tap ispasitor doar soferul (pietonul nu e niciodata sanctionat) asa ca, e bine sa ne reamintim un articol de lege:

Art. 72 OUG 195/2002

(1) Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

(2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule  NUMAI ATUNCI CAND SUNT ANGAJATI IN TRAVERSAREA DRUMURILOR PUBLICE  prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, NUMAI DUPA CE S-AU ASIGURAT că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky

Offline Laurentiu

« Răspuns #1145 : 19.Nov.2025, 10:11:14 a.m. »
Pentru cine e interesat si/sau pentru cei ce au rabdarea sa asculte:

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Laurentiu

« Răspuns #1146 : 26.Nov.2025, 11:23:08 a.m. »
  • Suzuki SX4

Offline ntire2000

« Răspuns #1147 : 23.Ian.2026, 08:45:00 a.m. »
O noua metoda de abordare a sensului giratoriu.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky

Offline NicNic

« Răspuns #1148 : 23.Ian.2026, 12:01:19 p.m. »
Ce-mi place ca piltoul sportiv foloseste termenul de "conducere defensiva".
De parca am fi sub atac permanent cand conducem ... Poate ca el asa s-o simti, sub stresul impresiilor din raliurile de odinioara.

Nu contest experienta lui de pilotaj, dar experienta de sofer de duzina nu stiu daca are destula. Sau daca nu cumva i-a fost estompata de prima experienta.
Insa ii place sa spuna ca ar avea ... Deh, asa-s unii, mai vocali.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1149 : 23.Ian.2026, 12:48:04 p.m. »
O tendință relevantă în știrile din ultimele zile: Urșii nu mai hibernează. Un Un alt caz..
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice