Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 105456 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jante.otel

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #640 : 25.Nov.2023, 08:30:34 p.m. »
.....
PS: mai cunosc pe cineva care a luat din reprezentanta o Vitara de 1.6 cu jante pe 16" (atipice pentru ce se vindea pe atunci)...

Salut,
Dacă vorbești de "New Vitara" cu jante de 16" "atipice pt ce se vindea pe atunci" te înșeli. Modelul asta asta auto a fost proiectat de la lansarea lui (în 2015 in Ungaria) și cu jante de 16".
Îți spun asta în deplina cunoștință de cauza.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline saureign

« Răspuns #641 : 26.Nov.2023, 09:03:35 a.m. »
Eu am luat Vitara Cool 1.6 4x4 in vara lui 2015 cu jante de 16. Vremuri - acum, pe langa ca nu mai exista 4x4 in varianta de baza, trebuie sa platesti cu 50% mai mult. Atunci era 15300E la lista...
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #642 : 26.Feb.2024, 09:30:30 p.m. »
Buna seara! Acum câteva săptămâni am primit din China un set de senzori presiune dedicați pentru Vitara. I-am montat pe jantele noi și am făcut un set de vara, set ce l-am pus ieri pe mașina, mai mult de curiozitatea funcționării senzorilor. Din păcate, după câteva zeci de km, senzorii nu se conectează cu mașina și îmi dă în permanență avertizare portocalie în bord ce-mi acoperă informațiile date de acesta. Azi am oprit la un centru de anvelope unde era o tipă cu un aparat de verificare și conectare senzori ce mi-a verificat senzorii, la început nu prea știa ce să facă, dar prin telefon cineva a ajutat-o și a reușit să citească senzorii pana la urmă. Ideea este că nu mai am afișajul central al bordului acoperit de eroarea portocalie, dar am indicatorul portocaliu din Dr sus cu roata desumflata ce pâlpâie cu intermitente neregulate. Inca nu-mi arată presiunea pe cele 4 roti. Țipă mi-a zis sa rulez puțin cu mașina și să revin când pot daca nu se conectează. Mi-a mai zis că ar trebui sa am o funcție de resetare a senzorilor, funcție ce nu am gasit-o, dar am găsit ceva pe YouTube, dar tot nu funcționează.
Orice sfat m-ar putea ajuta. Mulțumesc!
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #643 : 26.Feb.2024, 10:40:23 p.m. »
Presiunea pe fiecare roata trebuie sa fie peste 2,3 bar.
E posibil ca una dintre roti sa nu fie la presiunea asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline kellogs

« Răspuns #644 : 26.Feb.2024, 10:50:19 p.m. »
Inteleg ca ai facut imperecherea stationara  senzori - masina. Ce mesaj potocaliu ai / aveai, ce zicea ?
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #645 : 27.Feb.2024, 05:47:49 a.m. »
Presiunea in fiecare roata este de minim 2.5 bari.
Eroarea rămasă după ,,împerechere" este poza capturată din film și faptul că încă nu-mi arată presiunea in roti.
  • Vitara

Offline teutzue

« Răspuns #646 : 27.Feb.2024, 11:36:02 a.m. »
hmm interesanta problema. Pare ca senzorii functioneaza (nu ai mai avut eroarea afisata) dar e ciudat ca nu arata presiunea. Ai verificat in prealablil cu vanzatorul ca senzorii merg pe masina ta? ce cod era pe senzorii achizitionati? Mai sunt senzori care "sting eroarea" de TMPS dar nu arata presiunea..

Se poate sa fie unul din senzori busit, au mai fost cazuri. Totusi, la verificarea de la vulcanizare, unul din senzori ar fi trebuit sa dea eroare.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #647 : 27.Feb.2024, 12:24:09 p.m. »
Senzorii sunt cumpărați din China și sunt special pentru gama Suzuki, printre care și Vitara. Tipă ce a făcut calibrarea a zis că aparatul ii citește pe toți.
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #648 : 27.Feb.2024, 12:32:47 p.m. »
Din ce vad în poza sunt chiar originali, scrie Continental pe ei.
Sau cel putin par originali.

PS: din ce patesti tu se pare ca senzorii nu comunica ok cu ECU, sau cel putin ala nu interpreteaza bine datele primite; ca solutie disperata eu vad ori demontarea rotilor de pe masina si montarea altora cu alt set de senzori, ori decuplarea întregului sistem electric de la baterie - cu asta e posibila o "resetare" a ECU.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2024, 12:42:48 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #649 : 27.Feb.2024, 12:44:23 p.m. »
Unul dintre review-urile produsului.