Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 89060 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SPIRIDUSHU

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #620 : 23.Dec.2022, 02:10:27 p.m. »
Confirm si eu ca n-are nici o treaba faza cu "doar 4 senzori invatati", poate avem noi mai multa memorie ROM in masina si incap informatiile de la 8 senzori  =)) ca asa am si eu, 4 pe cele de vara, 4 pe cele de iarna. Ah, si nici partea cu ordinea nu e adevarata, eu am 4x4 si de fiecare data am o schema scrisa in carte de rotire a rotilor, cu alte cuvinte ...am rotit rotilea alea in 8 ani de le-a luat ... acela cu coarne si n-am patit nimic, niciodata legat de senzori. Singura explicatie, daca ai vrea sa ii inlocuiesti, este sa fie din acelasi lot si sa imbatraneasca odata cu cauciucurille si jantele (daca si acelea's noi). De exemplu, eu la vara trebuie sa schimb cauciucurile de vara si atunci voi schimba si senzorii. Cam asta e cu senzorii de presiune ... poate el stie de la alte modele, alte tipuri, la Suzuki nu-i asa cum zice el.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline enicky

« Răspuns #621 : 17.Iun.2023, 04:07:02 p.m. »
Au venit senzorii din China.
  Mai gasesti link-ul in contul de pe Ali, sa mi-l dai si mie, daca zici ca-ti merg? Posibil ca ieri sa-mi fi dat un semn ai mei senzori.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline teutzue

« Răspuns #622 : 17.Iun.2023, 05:24:08 p.m. »
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RON 122.52  15% Off | 4PCS Tire Pressure Sensor For Suzuki Vitara SX4 S-cross Ignis Baleno Swift Jimmy 43139-61M00 4313961M00 43130-61M00, 4313061M00
https://a.aliexpress.com/_mOxGttQ

Eu de aici am luat.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.1 Invite benzina 2007, 75 cp; Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline ntire2000

« Răspuns #623 : 17.Iun.2023, 11:03:48 p.m. »
Cred ca exact din astia am si eu.
Am pus acum câtiva ani si eu linkul aferent si am facut o comparatie cu cei originali de la Continental si care par mai mizerabili (cel putin vizual) decât astia ieftini.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #624 : 19.Iun.2023, 12:32:17 a.m. »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cornel40

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucharest
« Răspuns #625 : 11.Sep.2023, 12:42:49 p.m. »
Salutare tuturor,

Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste senzorii de presiune TPMS after market.

La un set de roti complete de iarna, cumparate prin eMag, scrie asa:

Rotile sunt potrivite si omologate pentru urmatoarele marci si modele auto:
SX4 S-Cross JY de la 2013-09
       VITARA LY de la 2015-02

Rotile complete se trimit montate si echilibrate.
Senzorii de presiune ALCAR, sunt programati pentru modelul auto prevazut.

Observatii:
Pentru a activa senzorii este nevoie de montaj la un service care detine un dispozitiv de programare a acestora.
Dupa montaj, automobilul trebuie lasat incuiat pentru aprox 20 minute pentru ca sistemul sa recalculeze. Apoi conduceti 10 minute cu minimum 20 km/h pentru ca sistemul sa citeasca senzorii.

Ca sa evit confuzia, inteleg bine ca senzorii sunt programati la presiunea scrisa pe prag de catre cei care vand produsul si ca e nevoie doar de activarea acestora la service / dealer ?
Activarea acestora se poate face si manual, gen scoaterea aerului din roata si apoi umflarea acesteia ?

Am gasit la un moment dat si o procedura prin care se apasa butonul de la usa soferului intro secventa anume. Acea prpcedura inlocuieste programarea senzorilor (care e cu totul altceva decat activarea acestora), corect ? Fiind la 433MHz, exista un dispozitiv basic si ieftin cu care pot activa eu senzorii ?

Va multumesc
« Ultima Modificare: 11.Sep.2023, 01:12:17 p.m. de cornel40 »
  • Vitara 1.4 Mild Hybrid

Offline kellogs

« Răspuns #626 : 11.Sep.2023, 10:53:09 p.m. »
Nu prea se intelege daca mai ai nevoie de ajutor ori ba.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline cornel40

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
    • Bucharest
« Răspuns #627 : 11.Sep.2023, 10:58:52 p.m. »
Nu prea se intelege daca mai ai nevoie de ajutor ori ba.

Salut,

Am recitit topicul si am inteles cum functioneaza, dar din pacate nu am gasit cum sa sterg postarea.
Mi-au confirmat si cei de la ALCAR ca acestia sunt recunoscuti de catre masina dupa ce ii rulez 20 KM.

• Vitara 1.4 Mild Hybrid

Offline Florinconstanta73

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Constanta
« Răspuns #628 : 06.Nov.2023, 08:28:02 a.m. »
Am si eu o intrebare. De unde stie masina la care roata este presiunea mai mica? Cum identifica fiecare roata in parte daca de exemplu schimb rotile intre ele? El imi va arata presiunea pe pozitia veche a rotii, nu? Trebuie resincronizate apoi rotile cu masina? La Opel asa trebuie facut. Roata din fata/stanga memorare, apoi roata fata/dreapta etc. Pentru Vitara nu am gasit nici un tutorial.
  • Vitara hibrid

Offline T.George

« Răspuns #629 : 06.Nov.2023, 10:01:20 a.m. »
Huh? Orice senzor e compus din 2 parti: senzorul in sine si receptorul.
In roata ai senzor, receptorul e pe masina, probabil in dreptul fiecarei roti. Poti sa le invarti cum vrei, ca masina "citeste" zona aia si-ti da presiunea de la senzorul existent in acea zona. Sau cel putin, asa ar fi logic sa functioneze si tind sa cred ca fix asa e, avand in vedere ca abia am pus rotile de iarna pe ea si mi-a tipat low pressure la fiecare roata, valoarea indicata in bord fiind identica cu cea de pe compresor, deci le-a "citit" perfect.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

The following users thanked this post: jante.otel, Florinconstanta73