Autor Subiect: S-Cross 1.4T ???  (Citit de 13038 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sharpeagle

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
    • Bucuresti
Re: S-Cross 1.4T ???
« Răspuns #20 : 24.Sep.2015, 05:18:24 p.m. »
Atunci cand benzinarul se poate compara cu diesel la nivel de cuplu rezonabil la turatii medii, atunci se poate vorbi si de performanta in offroad.
Pe aspiratul de 1.6 de la Suzuki, cuplul e modest, dar similar totusi cu 1.6 de la Duster (in jur de 150Nm).
Insa motorul 1.4 Boosterjet pare sa ofere ceva mai mult, ba, chiar mai mult decat motorul nou de la Renault pus pe Duster 1.2 Tce (220 Nm vs 205 Nm). Inclusiv un consum mai bun (6.3l vs 7.3l/100km).
Ramane de vazut daca ceea ce avem pe hartie reflecta intr-adevar si ceea ce vom avea in practica.
Personal astept motorul de 1.4 implementat si la S-Cross. Cand apare, lansez comanda :).
  • SX4 S-Cross 1.6 AllGrip Special Edition

Offline Bar

« Răspuns #21 : 24.Sep.2015, 05:25:09 p.m. »
Nu vreau sa mentin polemici, dar Samurai, jimny sau Vitara gen 1 erau/sunt offroad-ere, cutie transfer, unghiuri atac- fuga, etc.. Se luptau in competitii cu Lada Niva, Defender, G - class scurt.
Actuala Vitara este crossover cu o consola fata mai scurta si roti cu diametru mai mare, ( cu indulgenta ) suv mic si spatiu interior/portbagaj in consecinta. Despre aceasta din urma vorbeam eu in comparatia cu S-cross. Aceiasi consola fata se putea realiza si la S-cross si nu mai avea rost Vitara , dar ii disparea rafinamentul, cel de la nivel Suzuki. Noroc cu istoria numelui Vitara.
Eu vreau sa vad poze de la actuala Vitara  in offroad, nu cu cele vechi. Chiar nu se ambitioneaza nimeni, ca pe plaja au fost. Cei cu varianta S, in general, si automata, in special, nu cred ca vor merge mai mult de o poienita, sunt prea entuziasmati de masina si sa nu se zgarie . Lor le trebuie putere, fac sport.
Imi mentin parerea ca intre o benzinara cu automata si varianta diesel, mai ales la Vitara, mult mai castigat esti cu diesel, cu preturi f apropiate. Intotdeauna, discutiile in contradictoriu, constructive si bazate pe argumente genereaza "progres" si cunoastere.
  • X

Offline sharpeagle

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 24.Sep.2015, 05:40:11 p.m. »
Probabil usor mai castigat la consum.
Dar daca cuplul e rezonabil la benzina, mai ales la turatii mici, atunci ar fi un avantaj mult mai mare de impuls pe etajari de viteza inferioare si deci la drum accidentat.
Nu de alta, dar se stie ca o masina diesel este mult mai pretentioasa la intretinere. Inclusiv mai complicata la angrenajul motor.
Faptul ca cel de 1.4 are puterea mai mare, nu-l face musai mai "sport" decat prin comparatie cu alt motor slab in general. Ca nu discutam de 200+ cai, ci de puteri medii.
Acolo e sportivitatea, nu la 140 cai...
De fapt, motorul de 1.4 are randament mai mare. Coreland consumul, cu puterea si cuplul, e clar ca randamentul e mai bun. Nu stiu insa fiabilitatea....
« Ultima Modificare: 24.Sep.2015, 05:42:03 p.m. de sharpeagle »

Offline shpeedy

« Răspuns #23 : 24.Sep.2015, 05:50:56 p.m. »
Eu vreau sa vad poze de la actuala Vitara  in offroad, nu cu cele vechi. Chiar nu se ambitioneaza nimeni, ca pe plaja au fost. Cei cu varianta S, in general, si automata, in special, nu cred ca vor merge mai mult de o poienita, sunt prea entuziasmati de masina si sa nu se zgarie . Lor le trebuie putere, fac sport.

M-ai facut curios: cunosti personal macar un proprietar de New Vitara de faci generalizari cu privire la profilul de utilizare/preferintele tuturor ?!  :-/

In alta ordine de idei, eu ma refeream la faptul ca - fctie. de ce se doreste de la masina/cum va fi utilizata - se poate face off-road si cu un benzinar aspirat. Notiunea de "off-road" este suficient de larga pentru a cuprinde multe intelesuri...

« Ultima Modificare: 24.Sep.2015, 06:01:36 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Cosmin09

« Răspuns #24 : 24.Sep.2015, 07:39:14 p.m. »
Poze cu Vitara in offroad poate vor aparea de la cei ce aleg acest model tocmai pentru offroad sau care decid sa-si testeze propriile masini in afara drumurilor.

Eu personal nu cumpar Vitara pentru offroad dar nici pentru competitii sportive. Eu stau la 15-20 de min de serviciu, langa Bucuresti, la casa, intr-o zona cu drum de piatra pe o portiune de aprox 200 m si unde iarna m-as simti mai in "siguranta" cu un 4x4. M-am descurcat f bine cu japoneza mea 4x2 sedan (cu o garda la sol de 13-14 cm) pe care o am de 7 ani, Nissan Tiida, dar parca vreau mai mult... Asadar, poate de curiozitate si doar de atat, voi merge pe niste dealuri mai usoare unde, spre ex, nu m-as baga cu Nissan-ul, dar in niciun caz prin paduri, drumuri forestiere..cel putin nu cu Vitara mea :)

Cu Vitara mea nu voi face offroad asa cum vezi in link-ul de mai sus (http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/my-new-toy-!!!/msg124923/#msg124923). Dar consider ca e bine sa ai un 4x4 pt ca nu stii niciodata cand ai nevoie...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Bar

« Răspuns #25 : 24.Sep.2015, 08:30:14 p.m. »
Cred ca deja a raspuns pentru mine utilizatorul precedent. Cred, sunt convins, ca pentru 70-80% din cumparatorii de Vitara alegerea S-cross- ului ar fi fost perfecta. Altfel, este o alegere foarte buna.
Au dreptate, putin, doar la aspectul frontal. E ca si cum ai alege o fata tunata ( botox). Spatele s-cross este mai frumos,  mai "sexy" , de ex.. Cum sa renunti la spatiu mai mare ( sani de 90) si la portbagaj mai incapator ( fund rotund) , pentru aceiasi bani, doar ca are ochii oblici (asiatica) Aproape sigur, printr-o buna negociere, poti obtine un pret la S-cross sub Vitara,la dotari similare. Si asta doar la telefon.
  • X

Offline Bar

« Răspuns #26 : 24.Sep.2015, 08:31:47 p.m. »
Si cu asta inchei discutiile in contradictoriu, constructive.
  • X

Offline sharpeagle

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 24.Sep.2015, 08:36:25 p.m. »
Ideea e simpla: daca poti cumpara 4WD la pret si consum apropiate de 2WD, atunci de ce nu?
Avantaje exista si asta e limpede.
Modelele 4x4 nu mai sunt un lux rezervat excentricilor, cum se intampla acum 20 de ani, desi (pre)judecata cum ca cel care vrea 4x4 are basini in freza, din pacate a ramas.
Nu mai e nevoie de motoare foarte mari, lacome si nesimtit de poluante pentru a avea integrala.

Personal imi doresc 4x4 din perspectiva concediilor pe care imi place sa le petrec in locuri izolate, greu accesibile. Am fost in situatia in care chiar a trebuit sa inchiez 4x4 pentru a putea ajunge la destinatia stabilita.
Mai mult, 4x4 ofera siguranta si stabilitate iarna, pe niste drumuri imputite, "ingrijite" de niste autoritati la fel de imputite.
4x4 sunt masinile care in general sunt mai spatioase, deci spatiul este si el un argument (tocmai de aceea nu cochetez cu Vitara).
Demarajele la depasiri si rapiditatea cu care te poti incadra in coloana sunt iar un avantaj.

Asadar, in ziele noastre, 4x4 reprezinta utilitate si siguranta. Si repet, daca dai aprox aceeasi bani ca la 2WD, consumi la fel si poluezi la fel...inca o data: de ce nu?!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #28 : 24.Sep.2015, 08:36:27 p.m. »
Si cu asta inchei discutiile in contradictoriu, constructive.

Le asteptam pe celelalte, consensuale, neconstructive. :)

Offline Cosmin09

« Răspuns #29 : 24.Sep.2015, 08:41:03 p.m. »
"Sani de 90" + "fund rotund" suna cam a perfectiune, ceea ce nu gasesti mereu. Dar pe langa aspectul fizic, mai devreme mentionat, sunt persoane care cauta si inteligenta, maturitate impreuna cu niste "sani bine proportionati in raport cu restul" si cu un "fund rotunjor". Sunt si alte aspecte de luat in considerare, in general... :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022