Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 76333 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #70 : 05.Feb.2017, 11:34:56 a.m. »
Este inclusa in factura de cumpărare a mașinii
Exceptări de la Garanţia Extinsă
i. Defecţiuni înregistrate de piesele cuprinse în acest Carnet de garanţie extinsă şi care fac obiectul acestei garanţii, dacă aceste defecţiuni se datorează avarierii sau defecţiunii unei piese neincluse în această garanţie extinsă, respectiv garanţia extinsă funcţionează numai dacă defectul ţine de caracteristica piesei acoperite şi nu, dacă este provocată de o defecţiune a unei piese neacoperite de această garanţie.

probabil ca este acelasi lucru si pt garantia normala
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: daniel99

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #71 : 10.Feb.2017, 11:34:00 a.m. »
Logan-ul nou, cu instalatie GPL din fabrica, avea garantia mai mica decat suratele benzinare stock (cu ceva ani in urma).
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline daniel99

« Răspuns #72 : 14.Feb.2017, 10:48:15 a.m. »
este un mare fas cu pastrarea garantiei - cere un raspuns oficial de la suzuki romania si o sa vezi ca esti direct raspunzator apoi de orice pateste masina ca urmare a montarii instalatiei de gaz - dealerul iti monteaza orice are el pe stoc, dar asta nu il face sa iti pastreze garantia - garantia o da suzuki romania nu delerul - el o sa constate problema si si acceptul nu este al lui.... orice interventie asupra masinii nu este garantata de dealer!
aleksanders am cerut punctul de vedere oficial al Suzuki Romania

Buna ziua,

Mă numesc ... şi deţin un automobil Suzuki Vitara, fabricaţie iulie 2015, motor 1.6 benzina. Intenţionez să montez instalaţie GPL pe maşină şi vă solicit un răspuns oficial privind menţinerea garanţiei oferite de către Suzuki Romania, ca urmare a montării sistemului de alimentare GPL  montat de către dealerii auto autorizaţi Suzuki.
In prezent m-am informat la doi dealeri autorizaţi suzuki şi ambii mi-au prezentat posibilitatea montării doar a instalaţiei Landi Renzo Evo , aspect cu care sunt de acord.
Întrucât îmi doresc să montez sistemul de alimentare Landi Renzo propus la unul din service-urile autorizate Suzuki  vă rog sa îmi comunicaţi dacă îmi este afectată garanţia asupra motorului şi a componentelor lui .
In eventualitatea in care motorul ar suferi defecţiuni in timpul garanţie ca urmare a montării şi utilizării instalaţiei de GPL va rog sa îmi comunicaţi  dacă remedierea defecţiunilor va rămâne în sarcina producătorului maşinii .
Astept cu interes raspunsul scris la adresa de email
  • Vitara Allgrip Passion

Offline aleksanders

« Răspuns #73 : 14.Feb.2017, 10:51:19 a.m. »
si noi asteptam acest raspuns  :)
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline daniel99

« Răspuns #74 : 14.Feb.2017, 10:52:11 a.m. »
astazi a venit si raspunsul primit de la SUZUKI
Suzuki Relatii Clienti <suzuki@europ-assistance.ro>

Stimate Domn / Doamna,

Va multumim pentru mailul trimis, in urma caruia va trimitem urmatoarele:

Va informam ca urmand montarea sistemului de alimentare GPL veti pierde garantia asupra motorului si componentelor lui.

Daca aveti alte nelamuriri, va stam la dispozitie!

Cu stima,
VICZE-MÁTHÉ Gyula // ext. 1301

VICZE-MÁTHÉ Gyula
Suzuki Relatii Clienti
TEL: +40 312 222 702
E-MAIL: contact@suzuki.ro

You Live We Care

www.suzuki.ro
  • Vitara Allgrip Passion

The following users thanked this post: aleksanders, Cosmin09

Offline aleksanders

« Răspuns #75 : 14.Feb.2017, 10:56:44 a.m. »
se pare ca aveam dreptate si ca dealerul nu face altceva decat sa isi vanda un produs  ;)

Offline Cosmin09

« Răspuns #76 : 14.Feb.2017, 11:01:44 a.m. »
In cazul asta ar trebui intrebat producatorul sistemului GPL daca asigura reparatia vreunei componente a motorului care a suferit vreo defectiune din cauza sistemului de alimentare GPL propriu.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline aleksanders

« Răspuns #77 : 14.Feb.2017, 11:42:31 a.m. »
nimeni nu iti poate oferi garantie pe o componenta ce nu ii apartine .... nu poate lorentzo sa garanteze ca suzuki face masini bune cum nici suzuki nu poate garanta ca lorenzo face instalatii bune - poate cand se vor asocia si vor scoate masini din fabrica cu gpl pe ele se vor admite si astfel de actiuni (vezi cazul dacia)

Offline daniel99

« Răspuns #78 : 14.Feb.2017, 12:05:17 p.m. »
Colegu aleksanders de aici înainte nu trebuie ni se mai pară nimic pentru că situaţia este clară, în mod cert garanţia asupra motorului şi componentelor lui se pierde, indiferent dacă instalaţia este montată la dealerii Suzuki sau la atelierele specializate în montaj GPL.
Aceia care vor dori GPL pe maşinile lor au de ales între garanţia producătorului SAU montaj GPL. 
Se poate opta pentru montajul oricărei instalaţii GPL compatibile cu motorul Vitarei , nefiind limitaţi să acceptăm doar instalaţia LandiRenzo  propusă prin grija unor dealeri.

Cosmin09 nu am auzit de remedieri ale componentelor motorului din partea producătorilor de instalaţii GPL, dar dacă afli anunţă-ne şi pe noi.Ei pot oferi, cel mult,  remedieri ca urmare a situaţiilor de funcţionare defectuoasă a instalaţiei gpl, însă dacă instalaţia este montată şi calibrată în parametrii specifici nu au nici un motiv să repare motorul unei maşini , pentru că eventualele stricăciuni apar în majoritatea cazurilor de la temperatura de ardere a gpl.
Decizia informării complete asupra consecinţelor exploatării unui motor alimentat cu gpl este în sarcina noastră ca utilizatori.
  • Vitara Allgrip Passion

Offline toma

« Răspuns #79 : 14.Feb.2017, 12:09:28 p.m. »
Decizia informării complete asupra consecinţelor exploatării unui motor alimentat cu gpl este în sarcina noastră ca utilizatori.

Nu!

Informarea completa asupra consecintelor cade (ar trebui sa cada) in sarcina celui care monteaza instalatia GPL.

In sarcina utilizatorului  cade decizia de a monta sau nu o astfel de instalatia cunoscand implicatiile  ;)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain