Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 134797 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #580 : 16.Apr.2018, 10:42:53 a.m. »

Off: O asigurare tip CASCO nu e ”universală”, nu acoperă orice risc. De-aia e bine să citim atent și până la capăt condițiile de asigurare, de preferat înainte de a încheia respectiva poliță. Ne scutește de viitoare ... dezamăgiri.

o cunostinta a luat o piatra sub masina..baie ulei + catalizator sparte.

casco a despagubit atat timp cat a fost pe drum public. (eu am asigurat o si in afara durumurilor publice + montat scuturi  :D)

LE. intaresc ce ai afirmat.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline jupanul1

« Răspuns #581 : 16.Apr.2018, 10:51:03 a.m. »
Eu cu Vitara am dat de două ori (din ce-mi aduc aminte) cu scutul - o dată când întorceam mașina pe șoseaua de centură a Bucureștiului (era coadă pe sensul meu de mers, se ședea) și am coborât asfaltul ca să nu fac prea multe mișcări, și atunci am atins și la urcare, și a doua oară la Bolintin Vale, pe drumul spre Bolintin Deal, în afara localității, când mergeam cu viteză și n-am văzut că asfaltul e lăsat bine de tot - balans și ... aia e. Plus de nenumărate ori iarna ating tot felul de bolovani de gheață pe-acolo.

Cu Swift-ul am dat fix în față la Autonet, eram cu un vânzător de-al lor în mașină, făceam un drive-test. S-a întâmplat când am coborât bordura (avea vreo 10cm, nu mai mult)... mi-au clănțănit dinții în gură. Plus că într-o iarnă am rămas cu ea suspendată pe ”burtă” (deci și scut).

Vezi, toate pățaniile mele sunt off-road! ... Not! Deci, de-aia eu nu mai circul fără scut, așa cum, tot de-aia nu mai circul nici fără CASCO.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ...

« Răspuns #582 : 16.Apr.2018, 11:01:48 a.m. »
Şi eu pot confirma necesitatea scutului metalic (în cazul meu, la motor) pe drumurile publice din România. Indiferent de garda la sol. Am cel puţin 2 situaţii în care m-a salvat de daune majore pe dedesubt.

Offline TheLinuX

« Răspuns #583 : 16.Apr.2018, 03:44:56 p.m. »
Salutare,

Poate cineva sa-mi confirme daca acest scut - https://www.emag.ro/scut-motor-suzuki-vitara-grand-vitara-dupa-2015-suzuki-sx4-s-cross-dupa-2012-25-162n/pd/D64GKDBBM/?X-Search-Id=2254f6f529ece71b4988&X-Product-Id=17736475&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Search-Action=view are orificul de vizitare la busonul de ulei pozitionat corect ? Adica sa nu trebuiasca sa demontezi scutul anual la revizie.

Multumesc frumos.
  • Vitara Spirit 1.6VVT 6AT Allgrip 2016

Offline Lucian BLK

« Răspuns #584 : 16.Apr.2018, 04:05:55 p.m. »
Pai il demonteaza si monteaza cei din service. Sper ca nu cer, pentru asta, in plus la revizie! Eu, cand mi-am luat masina, m-am dus cu scuturile luate de la Odorhei. Stiti cat mi-au luat pentru montaj? 190 lei!!! Royal Motors. S-au cam lacomit!
  • SX4 S-Cross 1.4 AT Allgripp / Renault Megane 2 hatch

Offline TheLinuX

« Răspuns #585 : 16.Apr.2018, 04:47:58 p.m. »
Pai de asta si intreb. Ca daca te taxeaza anual pt demontaj/montaj, este cam aiurea. Am sunat la producator si mi-a spus ca este proiectat pt motorul diesel, deci la benzinarul meu nu se potriveste.
  • Vitara Spirit 1.6VVT 6AT Allgrip 2016

Offline jupanul1

« Răspuns #586 : 16.Apr.2018, 04:55:55 p.m. »
Nu cred că te va taxa cineva în plus pentru cele 4 șuruburi de scos/pus. Deși... poate se găsesc binevoitori, de ce nu? Și chiar dacă te vor taxa, câte ore de manoperă crezi că ar putea trece pe deviz pentru această operație?

Plus - pentru propria-ți liniște, poți să faci o întrebare la vreo 2-3 (alți) dealeri, să vezi ce-ți zic.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #587 : 16.Apr.2018, 10:52:33 p.m. »
Adica sa nu trebuiasca sa demontezi scutul anual la revizie.
  Eu chiar iti recomand sa-l desfaci la fiecare schimb ! Suruburile vor rugini si nu se vor mai desface decat cu dalta. Dar anual desfacute, date cu putina vaselina si apoi stranse va fi ok. Pe mine nu m-a taxat pt. demontat scut.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline katalanu

« Răspuns #588 : 18.Apr.2018, 09:37:08 a.m. »
Salutare,

Poate cineva sa-mi spuna cu cat scade garda la sol daca montez doar scutul pentru motor (cel de Odorhei)? A masurat careva "inaltimea" scutului? :)

Multumesc!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion AllGrip

Offline toma

« Răspuns #589 : 18.Apr.2018, 09:58:46 a.m. »
Eu as spune ca nu pierzi aproape nimic. Adica in zona motorului pierzi cam 1 cm dar nu aceea e zona care limiteaza capabilitatile de trecere ale Vitarei.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain