Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 117818 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #770 : 12.Apr.2024, 06:36:40 p.m. »
La 5 ani de la montarea scutului (tip Odorhei), l-am dat jos, am pus mana pe o perie sarma atasata de flex si intr-o o ora era "aproape" lucios. Am aplicat 2 straturi de
https://www.emag.ro/convertor-rugina-ferdac-1610-1-l-conv1000/pd/DL74J7BBM/?ref=history-shopping_309957017_4700_1

si apoi inca 2 straturi de

https://www.emag.ro/solutie-protectie-anticoroziva-sasiu-ma-profesional-1kg-20-b22/pd/DDYKTHMBM/?ref=history-shopping_309957017_11792_1

Scuturile in sine mai duc desi arată dezastruos, o operatie descrisa de tine am făcut și eu acum ani buni dar problema e la sistemul de prindere pe care mă îndoiesc că l-a „tratat” cineva. Pe acestea din urmă se adună mizerie și umezeală ce persistă iar acestu lucru duce la o coroziune mai accentuată.

Eu unul m-am trezit că se „bălăngăne” si agață/atinge la denivelări, era desprins din partea față iar in spate mai ținea într-un colț riscând să cadă în mers și să fac o nefăcută.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline delta_hd

« Răspuns #771 : 07.Feb.2025, 12:54:19 a.m. »
1. M-a blitzuit din spate, am incetinit si cand a trecut pe langa mine mi-a facut semn la "ceva din spate". Asta era la drum lung spre Cluj
2. Acum 2 zile, in mun'cipiu' Dragasani, dimineata inspre slujba, la semafor la fel mi-a facut unul semne c-am ceva la spate. Seara m-am intalnit cu el si mi-a explicat de ce-mi da semne: "vezi ca-ti atarna ceva intre rotile din spate". Nu avea ce "sa-mi atarne" tocmai intre roti altceva decat scutul.

Trebuie musai s-ajung iarasi la mecanic cand gasesc un pic de timp sa vedem ce alta pozitie adopta la scut - daca sunt si alte suruburi disponibile (parca ar fi fost...)

Nu puteai sa-i spui ca n-a mai vazut coa ie? Vezi ca scutul diferentialului este deosebit de jos, eu am agatat recent un opritor de poarta de vre0 10cm inaltime pe langa care am trecut timp de 7 ani fara sa-l agat. L-am indoit, am indoit si scutul si suruburile, ca de - am mai dat o data, sa vad ce buseste...
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

Offline delta_hd

« Răspuns #772 : 07.Feb.2025, 02:14:26 a.m. »
acum se gasesc scuturi aftermarket la 400lei. eu le-am montat de noua de la reprezentanta odata cu masina la 1000lei + 1000lei cotiera care era 150lei pe aliexpres...
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.