Autor Subiect: Dotari, echipamente, accesorii S-Cross  (Citit de 27711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline traian.rosoiu

Re: Dotari, echipamente, accesorii S-Cross
« Răspuns #80 : 04.Apr.2016, 09:43:55 a.m. »
Multumesc Sirsefu, ma gandesc si te anunt  :).
Ce ma mira pe mine e faptul ca daca intri pe site-ul Suzuki.ro, la modelul S-Cross in galeria cu vizualizare 360', ai optiunea sa schimbi tipul de jante, iar acolo exista varianta de jante aliaj pe 16". In realitate insa, aceste jante nu se regasesc nici pe alte versiuni de echipare, nici in lista de accesorii originale Suzuki.
Mai vedem.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline Silfax

« Răspuns #81 : 05.Apr.2016, 08:14:51 p.m. »
Fără legătură directă cu subiectul, azi am înlocuit plăcuțele de frână la Honda. Față de alte dăți , am fost prezent la operațiune. Astfel am observat o chestie deșteaptă prin simplitatea ei. .. Un martor de uzură în formă de diapazon, ce începe să scoată un sunet specific la uzura maximă a plăcuțelor. Nu știu dacă e o chestie ce se regăsește și la alte mărci.

Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 461
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #82 : 05.Apr.2016, 08:39:52 p.m. »
Servus,

Nu sunt 100% sigur daca la placutele originale de Suzuki gasesti asa ceva, dar la placutele ATE 13.0460-5929.2 pe care le-am inlocuit anul trecut la SSS, aveau un sistem asemanator.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #83 : 05.Apr.2016, 08:45:06 p.m. »
Eu am avut la Opel (placutele originale, manufacturate de Bosch)
N-am stiut de existenta acelui martor, iar cand uzura a ajuns la acea lamela vibranta am zis ca "gata cu masina". Facea asa urat cand franam ca am crezut ca nici la remat n-o sa mi-o mai primeasca de rablagita ce este. :)

Partea interesanta este sa vedeti ca acel martor de uzura actioneaza cand mai este cam 1,5-2mm "carne" pe placuta. Dar mie, o data la o revizie, mecanicii mi-au spus ca sunt inconstient ca nu vreau sa schimb placutele cand mai aveau ~4mm.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline andrei_g

« Răspuns #84 : 10.Apr.2016, 03:52:50 p.m. »
Salutare, care este diametrul la gaura centrala pentru jante la s cross? Am gasit jante de aliaj Dezent cu diametrul de 71mm si nu stiu daca se potrivesc.
  • SX4 S-Cross, Baleno

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 10.Apr.2016, 04:29:14 p.m. »
@andrei_g: Dezent e una din marcile produse de Alcar -> poti vedea modelele potrivite pentru S-Cross, folosind configuratorul...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: andrei_g

Offline Catalln

« Răspuns #86 : 10.Apr.2016, 04:55:34 p.m. »
@andrei gaura la Suzuki (implicit la S-cross) este de 60,1.
Jantele de tabla sunt si este recomandat sa le iei pe dimensiunea gaurii centrale.
Jantele de aliaj ce nus sunt OEM, foarte greu le vei gasit pe 60,1 dar se pot monta cu diametrul mai mare utilizand inele speciale de centrare.
De regula daca le iei noi, ele vin cu aceste inele dar si cu prezoanele aferente.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: andrei_g

Offline andrei_g

« Răspuns #87 : 10.Apr.2016, 05:25:46 p.m. »
@catalin multumesc pt raspuns, pe site-ul unde am gasit Dezent specifica si inele de centrare si prezoane incluse in pret. Acum nu stiu ce sa fac, trebuie sa trec la cauciucuri de vara si inca nu stiu daca are rost sa imi iau jante de aliaj. Aspectul jantelor de tabla nu ma deranjeaza deloc.
  • SX4 S-Cross, Baleno

Offline Catalln

« Răspuns #88 : 10.Apr.2016, 05:37:36 p.m. »
Avantaje vs. dezavantaje jante de aliaj, roti separate de vara si iarna, respectiv allseason s-au tot adus, fiecare din punctul lui de vedere.
Important e ce ai tu nevoie, si functie de asta alegi solutia optima pt. tine, important este sa fie ok d.p.d.v. al sigurantei in rulare, atat pt. tine cat si pt ceilalti.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline andrei_g

« Răspuns #89 : 10.Apr.2016, 06:17:13 p.m. »
Am comandat acum 4 jante de tabla de la jante.otel, si mai urmeaza sa gasesc si senzorii.
  • SX4 S-Cross, Baleno