Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 340236 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #940 : 29.Aug.2015, 07:06:57 p.m. »
Kizashi a murit din lipsa unui motor adecvat pentru Europa ca alfel nu avea de ce sa se ascunda in din calea europenelor. Parerea mea. :)

Offline alinm

« Răspuns #941 : 29.Aug.2015, 07:19:22 p.m. »
o parere ce merita luata in considerare, banuiesc ca nu era automata?

Era manuala. Am intrebat de automata, mi-a zis ca nu e cvt ci e automata clasica, fara alte detalii, inca nu a ajuns niciuna. Luni mi-au promis mai multe detalii despre automata.

Nevasta are introdeauna dreptate. Ieși fără grija din DN ca nu te pierzi la volan. Impresia de downsize pare sa primeze pentru noii stăpâni de Suzuki: VAG, BMW, Audi, etc. Fraților,  Suzuki e altceva! Excepție face Kizashi, care a murit pe limba ei.

Sper sa ai dreptate, Suzuki era altceva,mai ales alea japoneze. Sper doar ca noul model sa se ridice la nivelul modelelor vitara anterioare.

La mine downsize e de la o coreeana. Si am cochetat si cu niste japoneze de astea mari (pajero, LC) si mai mici (jimny). Inca nu mi-au iesit complet din minte dar incerc sa impac piticii cu nevoile si bugetul. E greu.
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #942 : 29.Aug.2015, 07:22:08 p.m. »
Sper ca piticii sa fie multumiti de solutia finala. :D La ce dealer ai facut testul?

Offline alinm

« Răspuns #943 : 29.Aug.2015, 07:27:56 p.m. »
Redtor Oradea

Offline alinm

« Răspuns #944 : 30.Aug.2015, 11:14:16 a.m. »
Revin cu o parere expusa de un amic cu care am povestit de testul facut ieri cu vitara. El a schimbat mai multe masini diesel si benzina in ultimii 5 ani si discutia a fost mai mult despre cum se simte cuplul diesel fata de benzina si cum il folosesti la depasiri.

Per total concluzia ar fi ca in cazul benzinei, chiar daca nu se simte chiar la fel acceleratia (nu la fel de brutal), nu inseamna ca nu trage bine, daca treapta e selectata corect pana la urma reprizele sunt cam aceleasi (masurate in secunde de la 0-100 sau mai ales 80-120 pentru depasiri).
Diferenta e ca la diesel accelerezi imediat si schimbi viteza dupa ce esti in depasire si ai luat deja viteza deoarece a crescut turatia, pe cand la benzina schimbi inainte si preselectezi viteza corecta dupa care toata depasirea merge in aceeasi treapta de viteza. Oarecum e mai safe la benzina, faci schimbarea inainte si nu cand esti in paralel cu masina depasita ca la diesel, in sensul ca iei mana de pe volan si faci schimbarea in momentul ala, daca apare ceva neprevazut e mai greu sa reactionezi tu fiind cu o mana pe volan, una pe schimbator si ambreiajul apasat.

Opinia mi se pare plauzibila, feelingul e diferit dar o benzinara turata corect poate fi mai ok in depasiri decat un diesel.

Offline Lerua07

« Răspuns #945 : 30.Aug.2015, 12:00:13 p.m. »
GRESIT !!! Si la diesel intai retrogadezi intr-o treapta inferioara optima (de regula a 3-a) si apoi accelerezi si intri in depasire. :baston:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Lerua07

« Răspuns #946 : 30.Aug.2015, 12:04:17 p.m. »
NU este recomandat sa schimbi intr-o treapta superioara in timpul depasirii indiferent daca motorul este diesel sau benzinar !!!
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline alinm

« Răspuns #947 : 30.Aug.2015, 01:01:09 p.m. »
Sunt de acord ca nu e recomandat sa schimbi in depasire, dar in practica constat ca de multe ori ajung sa fac chestia asta, daca am undeva intre 2000-2500 cand intru in depasire. Depinde si de masina si etajarea cutiei de viteza.

Deja am intrat in offtopic - initiat de mine, legatura cu subiectul fiind feelingul pe care l-am avut conducand vitara benzina. Propun sa continuam cu impresii despre vitara si daca e cazul facem topic separat despre depasiri cu benzina si diesel.

Offline marcone

« Răspuns #948 : 31.Aug.2015, 10:15:20 a.m. »
primul test cu Vitara automata

Pentru cei care nu inteleg frumoasa limba rusa (si nici poporul de-o vorbeste), zice ceva de cum se simte cutia?

Offline georgeek

« Răspuns #949 : 31.Aug.2015, 02:40:43 p.m. »
Știe / a măsurat cineva dimensiunile interioare? Lățime interior fata, spate?
Nu găsesc niciunde pe net. Poate scrie doar în rusa sau japoneza pe undeva, ca eu în engleza nu am găsit nicăieri. Sigur, e o curiozitate mai mult, eu oricum am dat comanda, dar mie ciuda ca n-am luat ruleta cu mine la test drive.
Daca are cineva dintre posesori bunăvoință să-și măsoare drăguța, multumesc. Daca nu, ma duc din nou la dealer și masor.
3 luni cat aștept ce sa fac? Doar citesc manualul?...
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black