Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 340229 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #870 : 05.Aug.2015, 11:21:00 a.m. »
Salutare,
sunt in plin proces de achizitie a unui Vitara 1.6 benzina ALLGRIP varianta Luxus si as avea cateva intrebari, unele pentru posesorii de Luxus, altele generale:

1. cum decurge procesul de vanzare din punctul cumparatorului? Sunt taxe, proceduri ce trebuiesc urmate de mine sau se ocupa dealer-ul de toate? Trebuie sa ma astept la costuri suplimetare? Eu sunt la prima masina noua si as avea nevoie de ajutor.

2. este interiorul la Luxus diferit din punct de vedere al materialelor fata de celelalte variante?

3. exista functionalitati pe masina care pot fi activate/dezactivate din CB? Ma refer la combinatii de butoane sau ceva asemanator. Exemplu: am avut in trecut un Clio care avea functie de inchidere automata a portierelor cand depaseai 20km/h si puteai sa o activezi doar daca tineai 10secunde apasat pe butonul de inchidere cu cheia in contact. Daca e cazul si la Vitara poate ar trebui sa facem un thread nou cu tips&tricks.

4. am inteles ca doar geamul soferului are impuls si cumva doar acest geam poate fi inchis din telecomanda. Am vazut destul de des pe alte modele de masini ca exista o functie care inchide geamul plus trapa in caz ca incepe ploaia; e legat direct de senzorul de ploaie pe care Luxus il are din cate stiu. Exista asa ceva la Vitara?

Multumesc in avans pentru raspunsuri si in masura in care aflu ceva util pentru comunitate voi impartasi cu voi aici. Spor!
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #871 : 05.Aug.2015, 11:57:12 a.m. »
In ce oras/dealer? Sfaturile pot tine de asta. ;)
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #872 : 05.Aug.2015, 12:15:59 p.m. »
Tinand cont ca postarea tine tot de noul Vitara, am inclus in acest topic - nu vad de ce ar fi necesar un topic nou pentru intrebari raspunse deja (sub o forma sau alta) pe acest topic.

@smadalin: Referitor la intrebari, sa le luam pe rand:
1. Detaliaza, rogu-te, la ce proceduri te gandesti. Daca te gandesti la omologare la RAR, nu e cazul intrucat nu e primul model adus in tara. Dar o sa necesite inmatriculare definitiva pe noul proprietar (ca la orice achizitie de masina cu contract v-c), masina plecand de la dealer cu numere provizorii, valabile 30 zile. Referitor la taxe, TVA-ul este inclus in pretul DDP la care tu achizitionezi masina (de taxe vamale nu e cazul, masina fiind facuta in spatiul UE). Alte taxe - de mediu (daca e cazul) sau de inmatriculare - pica bineinteles in sarcina ta.
2. La dealer ai fost sa vezi diferitele nivele de echipare?

3-4. Daca exista, ti le spun/arata de la dealer. Din experienta proprie (am avut VW inainte de Suzuki) spun ca respectivele functionalitati (blocare usi la x km/h, ridicare geamuri la inchidere etc) necesita atat parte hardware (switch-uri), cat si software (codari). Cel putin pe SX4, nu exista nici una, nici alta, dar una dintre ele este posibila cu montarea unui modul aditional de ridicare geamuri pe alarma/inchidere centralizata.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #873 : 05.Aug.2015, 12:46:38 p.m. »
Salut din nou,
multumesc de raspunsuri:

1. m-am lamurit

2. am fost la dealer in Bacau, din pacate nu au modele diferite de echipare ca sa pot face comparatie. Momentan singurele diferente de care stiu sunt cele de pe foaie.

3. tot din experienta vorbesc ca unele module nu sunt activate desi exista suport pentru ele, poate e nevoie doar de o resoftare sau de activarea lor din CB. Anyway..e posibil ca folozofia celor de la suzuki sa fie diferita de ce face Renault.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline Devilson

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #874 : 05.Aug.2015, 03:51:28 p.m. »
Un dealer din tara mi.a oferit pt Passion Allgrip:
- plata la curs BNR din ziua vanzarii
- vopsea metalizata gratuita
- 10% reducere la rugged, cotiera si card navigatie cu montaj gratuit.
- nr. rosii gratuit

Chestia e ca masina vine cu roti pe 16 si nu 17.  Cred ca e din lotul din Germania. Nu am inteles de ce au refuzat nemtii masinile avand in vedere ca e bataie pe ele.

Cum vi se pare?

Offline shpeedy

« Răspuns #875 : 05.Aug.2015, 04:11:15 p.m. »
Go for it!

Preturile pentru anvelopele pe 16 sunt mai mici decat cele pentru 17. In plus, castigi si la comfort.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Devilson

• Newbie
  • *
« Răspuns #876 : 05.Aug.2015, 04:17:19 p.m. »
Masinile care vin din lotul Germania au RBS si ACC in varianta Allgrip Passion?
In afara de dimensiunea rotilor, sunt si alte diferente intre loturile pt Romania si cele pentru Germania?

Mai pot fi obtinute alte reduceri sau cam asta e limita?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #877 : 05.Aug.2015, 04:43:59 p.m. »
Ce înseamnă de fapt lot Germania? De unde această informație, de la dealer? Care e explicația că au refuzat lotul cei cărora le era repartizat inițial? Eu nu prea cred în faza asta.

Offline Devilson

• Newbie
  • *
« Răspuns #878 : 05.Aug.2015, 04:56:57 p.m. »
Informatia asta cu lotul de Germania am vazut.o tot pe forum parca. A cumparat cineva un vitara cu roti pe 16. 
Pana la urma care e povestea?

Offline newah

« Răspuns #879 : 05.Aug.2015, 07:36:21 p.m. »
de la Autonet am confirmarea ca s-au vandut recent masinicare aveau jante de 16 in locul celor de 17 "ca painea calda". Nu se stie insa daca au fost sau nu refuzate de germani si trimise in Romania.
Am vazut recent un Reanult Captur model nou care in specificatii, la cei 1125 cm arata mult mai mic decat Vitara de 1175. In plus portbagajul sau de 375 litri extins la 404 prin culisarea banchetei spate arata si este vizibil cu ochiul liber mai mic decat cel al Vitarei de 350l

Ne poate cineva lamuri cum sunt masurate totusi aceste volume?
« Ultima Modificare: 05.Aug.2015, 07:38:11 p.m. de newah »