Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 340206 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #760 : 03.Iul.2015, 04:33:32 p.m. »
Interesanta comparatia...
Motorul Suzuki M16A trebuie putin turat ca sa-si arate muschii. Te vei obisnui repede cu el.  Tine-ne la curent cu achizitia. Succes!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline fireburn

« Răspuns #761 : 03.Iul.2015, 04:58:33 p.m. »
Pai uite spun eu :)
Trebuie sa mai testez, nu sunt un cunoscator al modului de functionare 4x4 si se poate sa nu exploatez cum trebuie. Masina era setata pe modul lock.

Modul 4x4 lock vine la pachet cu decuplare ESP (care taie gazul in anumite conditii de alunecare)  ;)

Offline shpeedy

« Răspuns #762 : 03.Iul.2015, 05:05:19 p.m. »
Modul 4x4 lock vine la pachet cu decuplare ESP (care taie gazul in anumite conditii de alunecare)  ;)

M-am gandit si eu la aceasta posibilitate, dar inclin sa cred ca e valabila doar in conditii de aderenta precara cand masina valseaza stg-dr (iarna/noroi), nu daca e uscat...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #763 : 03.Iul.2015, 05:11:49 p.m. »
Modul lock nu decuplează ESP-ul.

Offline shpeedy

« Răspuns #764 : 03.Iul.2015, 05:34:21 p.m. »
@Rex: nu cred ca asta a vrut sa spuna colegu', ci ca atunci cand treci in 'Lock' ar trebui sa dezactivezi si ESP-ul, ceea ce nu se impune decat in situatii de aderenta scazuta...

Este destul de ciudata situatia descrisa de colegul @Spiridushu... Daca era 1.6 vvt as mai fi inteles ca poate fi implicata lipsa de cuplu la turatii mai joase, dar e diesel ce are el...  :-/
« Ultima Modificare: 03.Iul.2015, 05:37:34 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #765 : 03.Iul.2015, 05:43:40 p.m. »
Aha... Se pare ca am înțeles eu greșit... :)
Da acu stau și mă gândesc, parca nu-mi aduc aminte ca pe S-Cross să am buton de ESP-off asa cum era la clasicul SX4. Parca e doar unul cu o mașină care alunecă, trebuie să reiau cartea la citit, să văd ce zice exact.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #766 : 03.Iul.2015, 10:00:05 p.m. »
Dupa ce v-am povestit aici www.suzuki-club.ro/forum/diverse-new-vitara/noul-suzuki-grand-vitara-2015/msg168469/#msg168469 prima mea Vitara experience, vin acum cu niste intrebari. Dar mai intai, daca cumva nu este locul lor aici, va rog sa aveti indulgenta cu mine caci sunt la primul contact cu forumul si nu cunosc inca toate obiceiurile casei. Spuneti-mi doar unde ar trebui sa intreb, sau unde sunt deja raspunsurile la intrebarile mele.
Asadar:
- Discutand divese lucruri cu agentul de vanzari, la un moment dat m-a intrebat: Vreti senzori de parcare? Eu: Cat? El: 700. Eu: nu! M-am gandit ca este cam mult. Stiu ca se gasesc aftermarket mai ieftini, si chiar cu camera video, pe care as putea sa-i cumpar si sa-i montez singur. Gresesc cumva? Este posibil sa-mi anuleze garantia (pe parte electrica) daca fac asta?
- Stiti cumva daca se poate instala cruise control pe versiunea Cool? Asta am intrebat la showroom, dar n-au stiut sa-mi raspunda. Mi-au zis doar ca pe SX4, versiunea fara cruise control din fabrica nu s-ar fi putut instala ulterior.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline newah

« Răspuns #767 : 04.Iul.2015, 08:28:56 a.m. »
Din experienta anterioara cu montajul senzorilor si camerei aftemarket, mai ales pentru camera deranjul este un pic cam mare si din cate am citit in conditiile de garantie poti afectat ulterior de inteventia facuta la sistemul electric al masinii. Nu cred ca ar trebui sa te gandesti pentru 2 mil max dif sa te legi la cap.
 Cruise controlul implica nu doar prezenta pe volan a elementelo de control ci si un radar suplimentar in grila fata, pentru ca este asezonat cu franarea de urgenta si functia adaptiva. Mai bine mergi pe versiunea Spirit, destul de dotata si nu cu mult mai scumpa daca o negociezi bine.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #768 : 04.Iul.2015, 08:30:18 a.m. »
Draga @Yeti, ai un stil epistolar deosebit si iti prevad un viitor luminos pe forum, chiar daca ti-ai ales un alias de Skoda ... .
Acum sa-ti raspund partial la intrebari;
1. Senzorii de parcare se pot monta la service-ul altui dealer fara sa pierzi garantia. Cere o oferta de la ceilalti dealeri din Bucuresti si vei vedea ce zic. La limita, poti cumpara tu piesele si dealerul ti le monteaza. Eu am pus in ambele variante la SX4: prima data la inceput, in garantie, cand m-am reintors la dealer si mi-au montat senzori aftermarket, iar a doua oara dupa iesirea din garantie, cand am schimbat bara spate busita de un participant la trafic si mi-am luat eu senzori de la Emag.
2. Este falsa afirmatia dealerului tau. Multi colegi de forum cu SX4 si-au montat cruise control aftermarket. Poate iti vor da si unii dintre ei un raspuns. Cauta si topicul cu oferta ComfortAuto.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #769 : 04.Iul.2015, 10:10:29 a.m. »
Multumesc pentru raspunsuri.

Iar privitor la alias-ul meu, sa stiti ca Skoda si-a numit masina dupa mine  :)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka