............scumpi la vorba posesorii astia de vitara.Nu ne mai spune nimeni cum se comporta masina,ce parere si-au facut despre ea?
Daca nu se ingesuie posesorii sa vorbeaza, va pot spune eu
doo vorbe.
Am facut ieri drive test cu intentia de a decide o viitoare achizitie. In principiu aveam in vedere S Cross-ul, dar nici Vitara nu era de evitat, prin urmare le-am plimbat pe amandoua.
Ambele masini testate au fost 4x4 benzina in echipare de top. Tinta mea este nivelul basic 2WD, asa ca am ignorat cat am putut brizbriz-urile cu care erau dotate. Totusi, nu pot sa nu remarc si sa apreciez la Vitara, sistemul anticoliziune cu radar. Fiind pe sosea in coloana, dar atent mai mult sa studiez masina, mi-am lasat simturile traficului amortite si am fost gata de un contact de gradul 3. N-am ajuns chiar in faza de franare automata, caci a fost de ajuns sa ma trezeasca piuitul sistemului.
Tot la Vitara am apreciat sistemul video pentru mersul inapoi, care asorteaza senzorii de parcare.
Scaunul soferului l-am simtit un pic mai comod la S Cross. N-am apreciat insa tapiteria de piele de la nici unul din modele - n-as plati pentru asa ceva la nici o masina (bine, daca'r fi vreun Maserati sau altceva, mai vorbim

)
Manevrabilitate identica - volanul se manevreaza usor si masina raspunde corect. Stabilitatea la viteza si in curbe, n-am avut unde sa le testez. Revenind la volan, am vazut un review pe youtube care spunea ca este prea moale, ofera prea putin feedback - nu sunt chiar de acord cu asta. Nu stiu cum este la viteza mare unde ar fi nevoie de o oarecare rigiditate.
Motorul, dinamica, din nou la fel al ambele modele. Dar as spune sub asteptari, chiar daca eram dianinte avertizat prin ce am mai citit pe internet. Eu vin de pe un diesel de 75CP si, chiar stiind ca un benzinar nu ofera acelasi demaraj ca un diesel, nu ma asteptam la asa moliciune la un motor cu 45CP mai mare. Ma opresc aici cu comentariul deoarece stiu ca trebuie sa ma reinventez ca sa pedalez pe benzina.
Spatiul interior si pozitia mai inalta a soferului mi-au dat un sentiment de siguranta. Pozitia pasagerilor in spate este mai buna la S Cross (cu conditia sa nu fie foarte inalti).
Botul masinii la Vitara este destul de proeminent si mascheaza vizibilitatea in imediata apropiere din fata masinii (poate asta m-a pacalit si la incidentul mentionat mai sus, cand am fost aproape sa lovesc masina din fata). La parcare m-au ajutat senzorii.
La capitolul imagine. S Cross este mai de oras, mai eleganta (totusi, cu un look parca imbatranit). Vitara are un look mai viu, mai potent, mai modern, usoara asemanare a botului cu Range Rover Evoque o face foarte atractiva.
Decizia finala: N-am gasit diferente semnificative intre modele, macar de bani aproximativ egali sa-mi cumpar "mai multa masina"

, asa ca Vitara sa fie!
P.S.
Ieri am rezervat un 2WD benzina Cool culoare alb nemetalizat, azi ma duc sa-l vad in showroom, Marti-Miercuri probabila am sa-l platesc si Vineri e ziua mea! ...Cine stie ce voi conduce in acea zi?
Later edit:
Am uitat ceva important. Trecerile peste denivelari. Imediat langa showroom-ul Militari este o parcare betonata prost, cu santuri maricele si sapaturi astupate prost. Am intrat intentionat pe acolo cu ambele masini. Suprinzator de bine/comfortabil le-am abordat cu Vitara si cam cu zdruncinaturi de catre S Cross.
Si zgomotul de rulare in oras la 50-60Km/h, mai redus la Vitara decat la S Cross. Inca odata zic: suprinzator.