Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 340189 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SPIRIDUSHU

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #660 : 12.Mai.2015, 12:56:54 p.m. »
Salutare,

Mie-mi pare un review negativ nejustificat. Aceeasi emisiunea, acelasi prezentator dar cu un Peugeot 2008, il pupa in dos de numa' numa'. Am observat ironia cand pe spate, la inceput, are un Evoque... si asta spune tot despre review.
Eu sunt la cateva zile distanta sa intru in posesia unui New Vitara si cat am fost in test drive nu mi-a lasat impresia pe care o are dn-ul din review cu privire la masina, nici modelul pe benzina si nici cel pe diesel. Ba chiar as spune ca directia nu e asa "moale" cum se plange prezentatorul.

• New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline shpeedy

« Răspuns #661 : 12.Mai.2015, 01:29:17 p.m. »
Recunosc ca nu am vazut review-ul (nu am acces de la job), dar in evaluarea ei as lua in considerare urmatoarele:
- odata cu expansiunea youtube&Co., a devenit foarte usor sa-ti faci o emisiune de review-uri auto - orice pustan (aici ma refer si la cei pustani ca varsta, si la cei pustani ca minte) cu un DSLR si un GoPro se poate duce la un dealer pentru un drive-test de cateva ore/zile cu o masina; daca respectivul pustan stie doar modele echivalente cu minim 140cp, eventual turbo, nu prea are la ce altceva sa se raporteze in compararea respectivei masini. Iar daca e sa fim realisti, noul Vitara - ca si SX4 sau S-Cross - cu motoare de maxim 120-130cp sunt mai degraba alese de oameni care si-au luat in general portia de adrenalina/au avut perioada de zburdalnicie si au ajuns la concluzia - avand poate si o familie in responsabilitate - ca cele 12sec 0-100km/h si cei 170-180km/h sunt argumente mai mult decat suficiente pentru deplasarea din pctul. A in pctul. B in conditii de siguranta.
- ca orice alta intreprindere privata in lumea capitalista, si o emisiune de review-uri auto trebuie sa aduca ceva pe masa pentru a merita; ori la acest capitol Suzuki inclin sa cred ca nu este - comparativ cu alti producatori - chiar atat de darnic cu bugetul de promovare.

Parerea mea...

LE: ca o exemplificare a ce am spus mai sus, putem lua considerare testele Automarket, mai precis noul Vitara vs  noul Seria 1 - pctaj. Automarket 4.1 vs 4.6. Stiu ca e o comparatie foratat, masinile fiind din clase&segmente diferite, dar se pare ca intr-o tara in care salariul mediu se ridica la cateva sute de Euro este mai important rafinamentul motorului si al transmisiei automate sau a puzderiei de sisteme electronice pe o masina care - desi ar avea tractiune - ar ramane blocata in zapada mai inalta din cauza garzii mici la sol, la un pret de 54k Euro decat o masina, mai slab dotata dpdv electronic, mai lenta, dar cu care ai avea sanse mai mici sa ramai inzapezit, la aproape o treime din pret (19k Euro).
« Ultima Modificare: 12.Mai.2015, 02:03:30 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline sorinu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #662 : 12.Mai.2015, 05:23:37 p.m. »
Imi este evident ca cei mai multi dintre noi suntem incantati de masina asta si suntem tentati sa ii vedem sau sa ii evidentiem cu precadere punctele forte. Eu unul, desi suntdestul de aproape de achizitia unei Vitara (in varianta de echipare Luxus) sunt si putin dezamagit de unele aspecte ale masinii asteia si va propun sa parcurgem si lista cu minusuri sau cu aspecte mai putin reusite sau care pur si simplu nu ne plac.
Voi incepe eu cu:

- comenzile computerului de bord - nici macar acum nu au inlocuit 'betzele' alea care ies hidos din bord de o parte si de alta a ceasurilor... trist
- geamurile electrice - au functia 'Auto' doar pe partea soferului - nu am retinut insa daca macar se si ridica pe 'Auto' geamul sau doar coboara - poate ma lamureste cineva
- lipsa cotierei - asta e penibil de-a dreptul - s-au zgarcit la aprox 30 euro... in ziua de azi toate carutele au cotiera macar in echiparea de top....
- sistemul audio - mie unul mi se pare slab (ma refer la calitatea auditiei) - eu am retinut ca ar fi produs de Bosch. Stie cineva altceva?
- antena externa - oare era atat de scump sa o integreze in capota masinii...?!

Deocamdata astea imi vin in minte. Despre calitatea plasticelor nu mai vorbesc pentru ca asta este deja un minus general acceptat.

LE - va rog nu comentati in sensul ca 'la banii astia ce pretentii ai'. Sunt banii nostri si avem dreptul sa cerem ce ne dorim pentru ei si oricum nu sunt deloc putini mai ales ca unii concurenti ofera calitate de banii astia si chiar de mai putini.
« Ultima Modificare: 12.Mai.2015, 05:30:19 p.m. de sorinu »

Offline >pexic<

« Răspuns #663 : 12.Mai.2015, 05:38:04 p.m. »
- geamurile electrice - au functia 'Auto' doar pe partea soferului - nu am retinut insa daca macar se si ridica pe 'Auto' geamul sau doar coboara - poate ma lamureste cineva

nu e voie prin lege : exista pericolul sa sugrumi copii/animale.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #664 : 12.Mai.2015, 05:57:59 p.m. »
Bănuiesc că funcția Auto funcționează la fel ca la S-Cross, adică și pe coborâre și pe urcare. Dacă sesizează că ți-ai prins mâna coboară, să nu ți-o pierzi. Nu am testat pe pielea mea, asa scrie în carte. :)

Offline shpeedy

« Răspuns #665 : 12.Mai.2015, 05:58:10 p.m. »
Pe Passat fabricat in 1999 aveam fctia. Auto si la urcare, pe ambele geamuri fata, si cu senzor la detectare de obstacol...

Offline >pexic<

« Răspuns #666 : 12.Mai.2015, 06:16:17 p.m. »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline xim

« Răspuns #667 : 12.Mai.2015, 06:28:27 p.m. »
... unii concurenti ofera calitate de banii astia si chiar de mai putini.

La aceasta categorie, small-SUV, care ar fi modelul cu pret mai mic, care sa aiba tractiune integrala si dotari apropiate?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #668 : 12.Mai.2015, 06:33:16 p.m. »
Nu există.

Offline shpeedy

« Răspuns #669 : 12.Mai.2015, 06:36:31 p.m. »
La aceasta categorie, small-SUV, care ar fi modelul cu pret mai mic, care sa aiba tractiune integrala si dotari apropiate?

Completa, intrebarea ar fi: La aceasta categorie, small-SUV, care ar fi modelul - in afara de Duster - cu pret mai mic, care sa aiba tractiune integrala si dotari apropiate?  ;)

Oricum diferenta de pret intre cele doua e destul de mica...
« Ultima Modificare: 12.Mai.2015, 06:38:08 p.m. de shpeedy »