De curand am devenit membrii ai marii familii Suzuki si astazi am efectuat primul drum cu noua Vitara 1.6 vvt 4x4. Pe scurt, suntem incantati de masina. Traseul ales a fost: Bucuresti-Pitesti-Rm.Valcea-Baile Olanesti si retur. Deci rulaj pe toate tipurile de drum, oras, autostrada, drum in rampa si serpentine. Stil de conducere normal, dar nu lent , optim si pentru masina in rodaj .
Consum mediu afisat: 6,5% la dus si 6,8% la intoarcere cand am utilizat preponderent setarea Sport pe care o recomand intrucat realmente ofera un condus dinamic nebanuit la o masina pe benzina.
Si daca se tine cont de faptul ca acest motor produs de Suzuki este un motor de turatie ce obtine cuplul maxim la 4400 rpm si schimbarea treptelor de viteza se efectueaza incepand cu 3000 rpm, drumurile in rampa cu serpentine ca cel de pe dealul Negru ca exemplu, nu va oferii nici cea mai mica insatisfactie unui sofer, chiar daca anterior a condus diesel si este obisnuit cu cuplul mare al acestuia, cum este cazul meu. Si eu si sotia am fost incantati de comportamentul masinii cu motor Suzuki 1.6 vvt. In alta ordine de idei: excelenta ca post conducere, confort, vizibilitate. Plus un design reusit.