Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339979 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • sect. 1
Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #1540 : 26.Iul.2016, 12:31:17 p.m. »
Nici nu ma gandesc la varianta de 1,4.Diferenta de consum intre cca 5,9 diesel si 7,7 benzina e destul de mica,  desi am vazut ca 7,4 e consum neresetat de 7 mii km la o doamna doctor,  care accelereaza sa puna frana 50m mai incolo,  nu o menajeaza sau conduce cat de  cat normal... cutie automata,  din putinele mele cunostiinte despre automate.. stiu ca au un plus consum de pana la 1 litru la suta fata de cutia manuala.. la acelasi stil de condus.. acelasi om.
Nu contest opinia dvs de 7,7 media,  sincer mi se pare cam mult.
Daca castig la loto,  primesc o mostenire de la o matusa din state de existenta careia nu am stiut pana la 40 ani... da sunt si alte optiuni pe piata. La 2 mii lei avans... as da comanda pana in toamna,  dar am un credit vechi de terminat pana in Feb 2017 asa ca.. salivez... inghit in sec.. etc.
Cu sotia am stabilit un buget de maxim 17 mii pentru masina asa ca.. 4x4, masina corecta.. fiabila.. in banii astia.. cam greu.
Ma distreaza.. fara suparare,  repetarea unor chestii apriorice.. intretinere benzina mai ieftina decat diesel :)  Seatul de acum,  submotorizat de 1,2 benzina,  este a 6 a masina propietate personala,  printre ele si diesel. Sotia are peugeot 407 sw de 170 cai disesel.. cunoastem toate detaliile.
Aici e ezitarea mea,  ca daca pui la socoteala cei aproape 3 mii euro diferenta,  plus costuri intretinere e mai ok benzina pe termen lung. Fiecare masina am tinut-o intre 4 si 6 ani.. imi doresc o masina corecta.. nu ozn.. pe care sa o conduc minim 5 ani cu satisfactie si fara "daca as fi luat asta in loc de aia"
« Ultima Modificare: 26.Iul.2016, 12:46:48 p.m. de 2DOR »
  • urmeaza Vitara Passion 1,6 MT

Offline zongor

« Răspuns #1541 : 28.Iul.2016, 07:02:11 p.m. »

7,7 media,  sincer mi se pare cam mult.

Este mult.  Vitara 1.6 VVT AllGrip AT, media e de 5.8 dupa cca. 2000 km.

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
    • sect. 1
« Răspuns #1542 : 28.Iul.2016, 10:39:53 p.m. »
Sunt la mare,  intr-un scurt concediu.. am abordat un posesor de vitara,  benzina,  cutie manuala.. luxus,  portocalie cu top negru si trapa.. superba :) consum aratat pe bord de 6,2 in 13 mii de km.. deci se poate.
Personal,  mi-a recomandat diesel.. caci masina asta te indruma la drumetii. :)

Offline alinm

« Răspuns #1543 : 30.Iul.2016, 09:58:01 a.m. »
Salutari 2dor,

Eu abia am facut prima mie de km cu passion allgrip 1,6 benzina. In ultimii 10 ani am condus doar turbo-diesel.

In primele zile mi-a fost mai greu sa ma obisnuiesc cu vitara mai ales la manevrele din parcare combinate cu panta, mi-a murit motorul de multe ori, eu fiind obisnuit cu manevrele la relanti cu dieselul. Dupa o vreme m-am obisnuit sa turez mai tare motorul si sa lucrez din ambreiaj.
Inca simt nevoia de mai mult cuplu cand merg pe dealuri pe drum forestier (am un teren langa oras) sau in unele locatii unde merg la pescuit si am ajuns sa folosesc modul sport pentru mai multa reactivitate in aceste situatii. De fapt folosesc mai mult modul sport pe coclauri decat pe sosea. Aici e singura aplicatie la care imi lipseste dieselul.

Daca te intereseaza iesitul de pe sosea, as recomanda mai mult dieselul, mai ales ca vei fi nevoit sa pui anvelope de suv, mai grele si mai agresive decat cele stock care sunt doar de sosea (si pe dimensiunea standard pe 17' nu gasesti de 4x4).

In rest sunt un sofer calm, folosesc mult ACC si l-am pus pe lista de must have pe orice masina mai iau de acum incolo. M-am obisnuit si cu depasirile in a 3-a, pe sosea dinamica e ok pentru un sofer normal, eu sunt multumit. Imi place si etajarea cutiei, ai elasticitate si nu trebe sa schimbi intruna ca la Dusterul diesel.

Consumul mediu pe 1000km a fost de 6,5 L la suta, cam jumatate urban in oras relativ lejer ca trafic (Zalau). Eu unul ma declar multumit.

Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
    • sect. 1
« Răspuns #1544 : 30.Iul.2016, 01:01:38 p.m. »
Salut,  multam de info :)  si mie mi-a fost greu sa trec de pe c3 picasso diesel pe 1,2 benzina, apoi ca si tine... am turat-o.
La mine situatia sta cam asa: in timpul saptamanii dus-intors DN1 la serviciu cca 60 km,  apoi foarte putin oras ca stau in zona Victoriei,  cu gradinita copii in drum.  ACC o sa fie de folos pe DN, dar si allgrip-ul.
Uichendurile petrecute in mare parte la "mosie" langa Ploiesti... deci tot DN1.
De 2 ori pe saptamana strabatut Bucurestiul spre Pantelimon.... deci f putin oras.. cozi bara la bara.
Cu seatul nu pot pleca in excursii si cu Peugeot 407 nu prea putem sa ne aventuram pe unde am vrea datorita garzii la sol infect de mici.
Condus lejer,  mai ales cu fetele in masina,  fara reprize de testosteron,  sofer de cca 20 ani.. nu conduc chiar batraneste,  dar nici nu am talpa grea.
Minim garantat 13 mii km pe an  numai la serviciu,  apoi dpdv al cuplului si al consumului ma incanta diesel,  stiu ca un condus linistit in conditiile date face ca si benzinara sa fie OK.... si raman si cu 3 mii in casa... offff
La plecare spre mare am rugat sotia (ea conducea) sa stea putin cuminte in spatele unei Vitara turcoaz.... statea bine la drum.. lumina frumos in soare :) Apoi Vitara din Vama...
Am ajuns sa vad vitare peste tot... ceva se intampla  :-*
« Ultima Modificare: 30.Iul.2016, 01:04:48 p.m. de 2DOR »

Offline kellogs

« Răspuns #1545 : 30.Iul.2016, 02:44:08 p.m. »
mda, au inceput sa fie din ce in ce mai dese Vitarele astea noi si ruginii pe soselele patriei, in afara nu mai vorbim. Au sa ajunga precum Dusterele, sau mai rau, ca VAG / Opel. Incepe sa imi para rau ca am dat banul pe o banalitate de masina pe care in 5 ani o vezi pe toate drumeagurile. :P Sau nu!

Tudore, daca zici ca stai in zona PV a pai va avea de patimit mult prin oras masina -> consum ridicat pana treci de Otopeni. Astfel, iti iei diesel si il amortizezi in doar 15 ani, nu in 30 ca altii. Sau mai bine iti iei benzinar care nu are greturi de genul filtrului de particule, nu e trecut pe lista neagra de OMS, nici nu locuiesti la deal ca sa zici ca iti trebuie cuplu. Motorul acela banal de 1.6 aspirat cred ca se incadreaza foarte bine la cateogira corectitudine si non-ozn.

La mine singura problema care s'a pus a fost cea a poluarii, insa la cat de putin merg si la cata padure am pus la viata mea, am zis clar diesel, nu ma incurc. Acuma sa nu mi'o traga astia politrucii, stiu eu cum se extinde centrul Parisului pana pe coclaurile romanesti..  :-S. Si nu is genul de consumerist care schimba N masini pe parcursul vietii.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
    • sect. 1
« Răspuns #1546 : 30.Iul.2016, 05:29:24 p.m. »
Ai sa razi.. nu am nici o problema,  dimineata cu tot cu dus fetele la gradi nu fac mai mult de 30 min pana in balotesti-saftica,  la intoarcere spre 40 min. Am probleme cu traficul spre casa de pe stefan cel mare cand vin din Pantelimon,  dar nu se intampla zilnic.
"Conacul" e usor la deal,  cu asfalt in fata portii.. nu prea pune probleme iarna decat daca nu trece plugul inainte. Dar sunt dealuri de explorat in zona.. vechiul drum al vinului.
Nu stiu cum au altii probleme cu dpf-ul (exceptand sh prost conduse de ex sau nestiinta de a conduce un diesel)  dupa 3 masini diesel si inca una in familie de 5 ani,  niciuna nu a avut aceasta problema. Nici macar nu a tusit :)
Luni sau marti fac o proba cu benzina, automata.. sa vad cum sta pe drum. Proprietara o lauda.
Miercuri am cerut o oferta la Radacini pentru Passion,  manuala si benzina si diesel... sa le cantarim :) Nu am primit inca raspuns. Mai sunt si altii? Ca vad ca radicini le vinde din curte ca pe seminte,  nu mai au timp de corespondenta electronica.
Daca se aliniaza planetele.. poate pana in Noiembrie dau si eu comanda.. pentru... voi vedea.
Si nu diesel recente polueaza atat de mult,  cat cazanele pe roti aduse din afara de la casari sau cu dfp anulat din soft, ori taiat ca la bmw.. gen.
« Ultima Modificare: 30.Iul.2016, 05:33:19 p.m. de 2DOR »

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1547 : 01.Aug.2016, 06:34:32 p.m. »
mda, au inceput sa fie din ce in ce mai dese Vitarele astea noi si ruginii pe soselele patriei, in afara nu mai vorbim. Au sa ajunga precum Dusterele, sau mai rau, ca VAG / Opel. Incepe sa imi para rau ca am dat banul pe o banalitate de masina pe care in 5 ani o vezi pe toate drumeagurile. :P Sau nu!

Pai vino in Suedia ca am vazut in trafic in 3 saptamani doar inca o Vitara 2015 si am aprope 1500KM facuti cu ea  :) !
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1548 : 13.Aug.2016, 12:23:22 p.m. »
Cum decurge regenerarea DPF-ului la dieselare? Ati avut probleme cu acest proces?

Offline mihai_jan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Barlad
« Răspuns #1549 : 14.Aug.2016, 04:17:48 p.m. »
Salutare!
De 2 zile sunt posesorul unui Suzuki Vitara 1,4 Boosterjet S Allgrip AT! Ce sfaturi imi puteti da privind consumul? Dupa 200 km vad ca are consumul mediu de 9.5l/100! Este normal?
  • Suzuki Vitara S