Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339979 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #1520 : 16.Iun.2016, 02:20:16 p.m. »
Consider ca dintre cele doua sisteme in discutie  RBS-ul are cea mai mare valoare adaugata unei masini
la capitolul siguranta, reprezintand o evolutie, respectiv completare a sitemelor deja clasice ABS, ESP.

Valoarea adaugata a RBS-ului consta in primul rand in preventia activa, respectiv posibilitatea de evitare a unor accidente.
Prezenta RBS-ului pe o masina, consider ca este benefica atat proprietarului masinii cat si participantilor la trafic (in cazurile
de neatentie ale proprietarului mainii dotate cu RBS).

Presupun ca se poate instala acest sistem pe modelele New Vitara care nu l-au avut in dotarea standard.
Iata si un film de prezentare a sistemului RBS:

« Ultima Modificare: 16.Iun.2016, 02:40:29 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #1521 : 16.Iun.2016, 02:45:46 p.m. »
   Acest sistem care ai zis tu Edi ca se afla pe Passion 2wD "58. Cruise control cu limitator de viteză", pe mine unul m-ar interesa cel mai mult, si poate s-ar puta monta si pe Cool. Cruise Control a fos de fapt singurul lucru dupa care mi-ar fi parut rau ca n-am luat Passion. Cand vad ca sunt probleme cu multimedia, nu regret ca n-o am.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #1522 : 16.Iun.2016, 02:55:31 p.m. »

In aceste conditii, tinand cont si de ce am spus la inceputul postarii, consider versiunea Passion 2WD cea mai buna tzeapa ce o poti lua cu Vitara. Mai bine iei COOL AllGrip.

si pasion 4wd si AT era cea mai buna oferta la 17500 de exemplu.

dar din pacate ...asta e.....defapt asta nu e
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ariciul

« Răspuns #1523 : 16.Iun.2016, 03:56:26 p.m. »
Deh,  nu putem sa le avem pe toate, marketingul exista!  Insa nu consider ca Passion fara allgrip ar fi o teapa, este o diferenta foarte mare in accesorii intre cool si passion asa ca cineva care doreste mai mult comfort se poate opri la passion. Este si cazul meu care initial m-am orientat spre passion 2wd si numai graba noastra si oferta restransa a stocului existent ne-a orientat spre allgrip. Evident nu mi-a parut rau ci dimpotriva dar asta ne-a mai scos niste bani din buzunar!
Si DA sistemul RBS merita sa-l ai si eu l-am considerat foarte util, e extraordinar sa fii atentionat cand se opreste sau incetineste foarte tare coloana din fata! Intotdeauna sistemul ti-o ia inainte si te avertizeaza asa ca de cand il am conduc mai linistit in privinta asta, mai ales ca aceste situatii sunt din cele de care ma tem la condusul in coloana si la aglomeratii! Cu el poti conduce mai sportiv (daca traficul o permite, fireste) si ai mai multa siguranta!  Nu spun ca in conditii normale la un drum prin oras (aprox 10-12km) se poate declansa de mai multe ori si asta pentru ca la mersul in coloana daca franezi un pic mai tarziu sau te prinde in accelerare se va declansa.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Lerua07

« Răspuns #1524 : 16.Iun.2016, 06:34:55 p.m. »
Si eu consider ca RBS este cel mai util sistem aparut dupa ABS+. Iar ACC este bun in special pe autostrazi, dar cu adevarat util este ptr cei care fac des drumuri lungi in afara localitailor sau in afara tarii.  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Costel

• Peugeot

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1526 : 17.Iun.2016, 09:13:55 p.m. »
ACC-ul si RBS-ul ... pe Vitara COOL ... nu prea ai cum sa le rezolvi daca nu le ai in dotarea de fabrica. Probabil ca s-ar putea instala ulterior, dar 1. nu stiu daca exista knowhow-ul si echipamentul necesar in service-uri si 2. costurile trebuie sa fie astronomice.
Presupun ca se poate instala acest sistem pe modelele New Vitara care nu l-au avut in dotarea standard.

Am facut o socoteala sumara privind costurile instalarii ACC/RBS pe versiunile de Vitara fara respectivul sistem.
Avem nevoie asa:
Controler ACC/RBS = 4053 RON
Bracket fixare controler  = 24 RON
Buton OFF/FAR/NEAR  = 230 RON
Un releu simplu = 20 RON
Grila radiator cu loc pentru antena radar = 115RON
Senzor radar = 492 RON
Trebuie si butoanele de comada CC de pe volan . In catalogul de piese nu exista subansambul cu respectivele butoane, ci doar volanul cu totul. Asa ca mai adaugam 1814 RON.
Mai trebuie cablaje si alte materiale electrice, zic si eu o cifra 100RON
Manopera o estimam la 8 ore x 110 RON/ora = 880 RON
Am ajuns la 7720 RON, adica aproximativ 1700 euro. Poate mai sunt si alte costuri necunoscute mie la acest moment, asa ca hai sa rotunjum la 2000 EUR.
La banii astia n-are rost sa ne mai gandim la acest upgrade. Optiunea de luat in seama ramane cea mentionata de @nicky
Acest sistem care ai zis tu Edi ca se afla pe Passion 2wD "58. Cruise control cu limitator de viteză", pe mine unul m-ar interesa cel mai mult, si poate s-ar puta monta si pe Cool.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #1527 : 17.Iun.2016, 10:05:08 p.m. »
       Am vazut ca sunt firme care instaleaza Cruise Control la costuri "normale" ca sa zic asa, raspundeau chiar unui client ca se poate instala pe orice masina. Probabil cel original e mai scump, dar trebuie verificat.
 Pt. Duster : http://www.pieseauto.ro/diverse-accesorii-auto/dacia/duster/cruise-control-dacia-duster-dci-kit-complet-1254213583.html si
http://gamamag.ro/categories/Electronice-auto/Pilot-automat/, asta asa la 2 clik-uri.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1528 : 20.Iun.2016, 12:48:38 p.m. »
Si, evident, aici  :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Lerua07

« Răspuns #1529 : 15.Iul.2016, 03:25:24 p.m. »
Sigur pe varianta cool se poate pune un Cruise control universal, doar ca nu va fi unul adaptiv ! La cca 2000 de lei este destul de acceptabil, fiind util ptr cei care fac multe drumuri lungi, in special in afara unde sunt multe autostrazi !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !