Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339979 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #1500 : 14.Iun.2016, 08:05:10 p.m. »
Adica decat un Cool de toti banii mai bine un Laureat (poate chiar si un Prestige cu AC automat) si ceva rezerve la pusculita.  :)
             Si mai poti sa-ti faci si o asigurare de viata din banii ramasi, nu de altceva, dar e mai consistenta decat pensia de mostenitor. Asta in cazul in care n-ai vazut niciun logan facut armonica ! =))
  L.P. Un logan diesel cu AC automat e 13300(factura vazuta personal) si 2 stele Euro NCAP.
« Ultima Modificare: 14.Iun.2016, 08:10:09 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1501 : 14.Iun.2016, 08:24:08 p.m. »

L.P. Un logan diesel cu AC automat e 13300(factura vazuta personal) si 2 stele Euro NCAP.

Si Cea mai ieftina Vitara diesel cu AC automat e 19.350 Euro conform suzuki.ro   :-))

Despre ce vorbim atunci? Despre cat valoreaza o stea EuroNCAP, in bani sau in viziunea fiecaruia dintre noi? Irelevant zic eu. :)

Offline enicky

« Răspuns #1502 : 14.Iun.2016, 08:36:51 p.m. »
...... Despre cat valoreaza o stea EuroNCAP, in bani sau in....
              @rex ti-am citit o mie de postari, tu esti un tip destept, lasa-l d....lui de AC automat : o stea Euro NCAP poate sa insemne ....VIATA !! Asa vad eu valoarea stelelor NCAP ! Mi-e mila de baiat sa-l sfatuiesc sa ia logan,
 Cele bune ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1503 : 14.Iun.2016, 08:43:23 p.m. »
Eu nu il sfatuiesc sa-si ia Logan, ce vreau eu sa spun e ca eu nu as da toti banii disponibili pe o masina, mai ales pe una in echipare entry level.
Si eu pun pret pe siguranta dar uneori trebuie sa mai faci si compromisuri. De aia am spus ca fiecare le stie pe ale lui.  :)

Offline aleksanders

« Răspuns #1504 : 14.Iun.2016, 09:26:33 p.m. »
varianta cool are tot 5 stele?!, asta in conditiile in care nu are rbs-ul? se zice ca de ceva vreme se dau stelele in functie de echiparea cea mai slaba a masinii - se pare ca suzuki a inregistrat stelele inainte de acest amendament.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rdc

« Răspuns #1505 : 15.Iun.2016, 12:11:29 a.m. »
nu chiar. in general cea mai vanduta echipare in europa, dar depinde:
http://www.euroncap.com/en/about-euro-ncap/the-car-selection-explained/
pentru unii varianta standard, pentru altii varianta cea mai bine vanduta cu safety kit in plus, etc. sunt cam relative testele, d-aia au fost acuzatii de subiectivism de-a lungul anilor.
si, on topic, pana in 12k sunt multe optiuni si vitara cool 4x2 nu e printre ele. eu m-as uita la un fiat tipo 1.6 diesel cu rabla.

ps: si asa vad ca baleno standard a luat 3 stele euro ncap iar baleno + safety kit doar 4. ceea ce-mi confirma ca suzuki are ca si tinta segmentul budget in europa.
« Ultima Modificare: 15.Iun.2016, 12:21:05 a.m. de rdc »

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1506 : 15.Iun.2016, 12:55:46 a.m. »
Pentru ca am fost citat intr-o postare anterioara, ma bag si eu in vorba si am sa ma adresez direct lui @refec.
Vitara Cool 4x2 face exact bugetul pe care esti dispus sa-l aloci. Doar sa fii convins ca dotarile&configuratia se potrivesc cu asteptarile tale. Sa nu apara, mai devreme sau mai tarziu, regretele: "imi cam tremura curu' iarna asta fara incalzire in scaune", "trebuie sa umblu 7 strazi pentru un loc de parcare daca n-am multimedia cu camera de mers inapoi", "azi a nins 30cm, daca aveam 4x4 ce-i mai făceam eu pă toti dă pă sosea", "acum mi-e frig, acum mi-e cald, ce pana mea tot timpul trebuie sa sucesc la butoanele AC", etc, etc. Atentie ca aceste "regrete" poti sa nu-ti apara personal, ci sa-ti fie induse de postarile condescendente de pe forum(uri) si de discutii cu unii "prieteni".
Vorbind din punctul meu de vedere, cand am ales COOL 4x2, eu n-am fost limitat de buget. Dar am pus pe hartie toate minusurile versiunii, alaturi de evaluarea necesitatilor/dorintelor, iar cand le-am adunat pe toate mie mi-a dat cu plus. Iar plusul acela mi s-a confirmat in realitate si nu a scazut nici un pic dupa aproape un an si 13500km parcursi. Ba chiar a crescut putin, cu cateva accesorii de nivel superior implementate personal (vezi pentru inspiratie Jurnalul Yetimobilului).

In situatii de buget restrans, ca al tau, o alegere pur cerebrala poate fi orientarea catre o alta marca + dotari superioare. Sau de ce nu catre un SH. Totusi, pentru tine care vi tot de pe un Suzuki, alegerea are si caracter emotional si astfel inteleg de ce esti chitit pe Vitara. O singura chestie iti sugerez. Dupa Ignis 4x4 trebuie sa fii sigur ca vrei sa renunti la tractiunea integrala pe noua masina. Decizia trebuie sa o iei tu cu tine, pentru ca ai experienta proprie si tu iti cunosti nevoile. Altfel, prin forum si de la "prieteni" vei gasi multa supralicitare a necesitatii 4x4.

varianta cool are tot 5 stele?!, asta in conditiile in care nu are rbs-ul? se zice ca de ceva vreme se dau stelele in functie de echiparea cea mai slaba a masinii - se pare ca suzuki a inregistrat stelele inainte de acest amendament.
In raportul de NCAP scrie ca a fost testat sistemul RBS si a luat calificativ bun, dar ca nu a fost inclus in nota finala deoarece nu este in echipare standard. Astfel Suzuki Vitara a acumulat 5 stele fara RBS.
(Parca nici Pasion nu are RBS, nu numai COOL)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Joe White, shpeedy

Offline valmar67

« Răspuns #1507 : 15.Iun.2016, 05:45:45 a.m. »
Si Passion are RBS care face toti banii....
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline enicky

« Răspuns #1508 : 15.Iun.2016, 10:06:54 a.m. »
Si Passion are RBS care face toti banii....
            Probabil ca face, dar eu neavandu-l nu i-am simtit lipsa si deci nu i-am dus dorul :). Altceva m-a deranjat : din 3(trei) drive teste facute cu Vitara(inclusiv DDI) n-am reusit cu reprezentantul alaturi sa testez acest RBS. M-am dus pana langa un panou f. aproape si n-a avut nicio reactie, si nici ei n-au stiut sa-mi explice. Asta e!
            O situatie similara cu a lui @yeti a fost si la mine si n-o regret pt. ca mi-am pus accesoriile dorite de mine, la acest moment cool-ul meu +valoarea investita trece mult peste Passion. 
« Ultima Modificare: 15.Iun.2016, 10:14:53 a.m. de enicky »

Offline Cosmin09

« Răspuns #1509 : 15.Iun.2016, 10:12:07 a.m. »
Probabil nu era reglat corespunzator. La mine zilnic cand merg cu masina se activeaza de vreo 2 ori. Si azi de dimineata cand m-am apropiat mai repede de cel din fata mea, s-a activat...de la vreo 7-8 m inainte sa ajung si mai aproape. Iar cand setez cruise-control-ul, chiar e o placere sa conduci asa, sa tii de volan. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022