Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross vs. .....  (Citit de 27264 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14820
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Suzuki SX4 S-Cross vs. .....
« Răspuns #110 : 11.Mar.2016, 04:00:54 p.m. »
Sunt cei mai "buni" prieteni ai nostri cu Schengen.
Mai adaug eu ca, alături de scoțieni,  sunt printre cei mai "cumpatati" din Europa,  dacă ma-ntelegeti...
Scuze pentru off-topic.
« Ultima Modificare: 11.Mar.2016, 04:18:07 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Ty

« Răspuns #111 : 14.Apr.2016, 11:52:01 a.m. »
Salutare tuturor,

Referitor la subiectul abordat anterior S-Cross vs Vitara m-ar interesa foarte mult parerea voastra privind fiabilitatea celor 2 modele (in mod comparativ), ca si posesori de masini Suzuki fiind mai avizati decat orice articol in maghiara (am incercat cu Google Translate sa il citesc :D...va recomand sa incercati si voi..e foarte amuzant  =)) )

Nelamurirea mea pleaca tocmai de la postarile de pe forum. La capitolul "Probleme tehnice S-Cross" apar foarte putine postari (care de fapt nici nu prea sunt "probleme") pe cand la "Probleme tehnice Vitara" apar destul de multe nemultumiri, e adevarat minore, care insa in timp, dupa expirarea garantiei, pot duce la costuri foarte mari cu intretinerea (ex. unui coleg de pe forum i se inlocuieste toba de esapament, altuia i s-au schimbat ceasurile de bord-nu mai citea temp senzor exterior, mici probleme cu sistemul infotainment, cu radarul/acc, crescatorie de greierasi :D etc.).

Deci..din punct de vedere al fiabilitatii...care dintre modele e "castigatorul"?

Realizez ca exista si o diferenta de pret intre cele 2 modele, dar ma intreb daca nu cumva diferenta de pret se recupereaza in timp prin prisma calitatii.

Ca sa intelegeti si rolul celor de mai sus, intentionez ca anul acesta sa imi iau o masina, iar din tot ce exista pe piata m-am oprit, culmea, asupra celor 2 modele :) Daca ar fi sa aleg cu inima, as alege Vitara (am facut si drive-test..mi-a placut) numai ca mintea imi spune sa mai analizez.

Voi...ce-mi spuneti? :)

Offline ariciul

« Răspuns #112 : 14.Apr.2016, 12:46:26 p.m. »
Cred ca ar trebui sa iei in calcul si numarul de posesori al celor doua masini de aici de pe forum. Numarul mare de postari pentru Vitara se datoreaza si  numarului de utilizatori.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #113 : 14.Apr.2016, 12:51:54 p.m. »
@Ty: ia totusi in calcul si cate New Vitara s-au prezentat pe forum intr-un an de zile (72) versus cate S-Cross-uri in 2.5 ani (17)...

Tine cont si de faptul ca New Vitara s-a bucurat de succes de la lansarea comerciala, punand presiune pe livrari (si pe rezolvarea problemelor inerente unei lansari in graba).

Si nu in ultimul rand, fctie. de cat esti dispus sa tii masina, consider ca este destul de dificil sa-ti dai seama de fiabilitatea (=totalitatea calităților unui sistem tehnic care determină capacitatea acestuia de a funcționa fără defecțiuni într-un interval de timp în anumite condiții date) unei masini dupa doar un an de zile de la lansare (cazul Vitarei).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Ty

« Răspuns #114 : 14.Apr.2016, 03:53:21 p.m. »
Va multumesc pentru raspunsuri! Aveti perfecta dreptate! E normal ca numarul mai mare al posesorilor (si implicit al postarilor) sa duca la un numar mai mare al problemelor semnalate.

De asemenea si presiunea comenzilor si-a pus amprenta asupra calitatii Vitarei, mai ales pe primele loturi. Situatia asta e valabila la majoritatea producatorilor auto, urmand ca in functie de problemele aparute, acestea sa fie rezolvate pe parcurs. Cu toate ca presiunea comenzilor nu pare sa fi scazut, intuiesc ca o parte din probleme au fost semnalate la fabrica si rezolvate (sau in curs de rezolvare).

Referitor la perioada cat intentionez sa tin masina raspunsul e ...cat mai mult! :) Cam asta e si unul din principalele motivele pentru care doresc sa achizitionez o masina noua.

Discutia am deschis-o pentru ca am observat din postari o imagine generala mai pozitiva pentru S-Cross si vroiam sa vad care e si perceptia voastra (ca si utilizatori al acestor modele).

Daca mai aveti pareri pe acest subiect, le astept cu interes.

Offline enicky

« Răspuns #115 : 14.Apr.2016, 05:23:08 p.m. »
....... E normal ca numarul mai mare al posesorilor (si implicit al postarilor) sa duca la un numar mai mare al problemelor semnalate.
De asemenea si presiunea comenzilor si-a pus amprenta asupra calitatii Vitarei, mai ales pe primele loturi.
             Am citat punctele de atins : la un numar mare de masini, evident pot aparea si un numar mai mare de probleme,  care,  cu o singura exceptie, au fost minore.
             Presiunea comenzilor, as zice eu, e ridicol sa spunem ca afecteaza calitatea produsului ! Masina are niste timpi bine stabiliti de productie, si e putin probabil ca au dat banda/robotii pe "repede inainte" ! :) Pe de alta parte refuz sa cred ca linia de fabricatie japoneza e ca cea de la Dacia 1300, cand se reglau usile in parcare.
       Urmare a succesului avut, s-ar putea spune ca  este scoaterea din dotarea  masinii a cricului ! Am facut in alt topic un calcul aproximativ al valorii cricului la o mie de masini.
        In alta ordine de idei, la modul sincer, fiabilitatea este o notiune "relativa",  adica problemele aparute sunt in general marunte, si nu numai la vitara, iar astazi eu nu cred ca mai exista masini proaste !(mai repede clienti pretentiosi care vor perfectiune!)
        Iar ca sa decizi, cel mai bine  e sa faci drive test cu fiecare, si sa cantaresti dorintele tale in raport cu optiunile masinii!!

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ff_2004_06

« Răspuns #116 : 14.Apr.2016, 10:51:56 p.m. »
             Am citat punctele de atins : la un numar mare de masini, evident pot aparea si un numar mai mare de probleme,  care,  cu o singura exceptie, au fost minore.
Cutia sau motorul e exceptia? :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline sirsefu

« Răspuns #117 : 15.Apr.2016, 12:12:14 a.m. »
Pe de alta parte, s-cross e o mașină din 2013, timp în care, dacă au mai fost erori s-au mai corectat. Vitara e din 2015, peste ceva vreme, de maturizare a modelului,  nu va mai genera nici ea atâtea problemute

Offline Ty

« Răspuns #118 : 15.Apr.2016, 08:24:24 a.m. »
@enicky - nu este vorba de viteza cu care se misca robotii pe banda. De fapt termenul de "presiunea comnezilor" nu este cel mai fericit. Este vorba de presiunea top managementului Suzuki de a urgenta aparitia Vitarei, nemultumiti probabil de vanzarile S-Cross si pentru a mai prinde o felie din vanzarile masive ce se inregistreaza in acest moment in segment, urmand ca pe parcurs sa fie ameliorate problemele ce apar.

Cei care mergeti spre Sinaia prin Targoviste cu siguranta ati vazut o flota de Renaul-uri Talisman si Megane (cel nou) cu numere de proba. Acele masini fac rulaje de anduranta si fiabilitate cu toate ca respectivele modele se gasesc deja la vanzare. Pe baza rulajelor de test (si a defectelor semnalate pe garantie) se constata existenta anumitor erori/scapari/defecte de proiectare/fabricatie/defect furnizor ce nu au fost intuite initial si sunt ameliorate "din mers". Pont: nu se recomanda achizitionarea unei masini imediant dupa lansare (din cauza problemelor de care am scris) si nici la mai mult de 2-2,5 ani de la lansare (incep actiunile de reducere costuri viata serie...se fac anumite oprimizari.."sinergii" ce inseamna eliminarea/schimbarea unor componente minore, in valoare de sub 1 euro in unele cazuri, dar care la un volum de mii de unitati produse inseamna insumat o suma considerabila).

@ff - au fost 2 cazuri "celebre" pe forum la Vitara.... o cutie automata la o Vitara S, si un motor 1.6 benzina, ambele rezolvate elegant pe garantie de catre cei de la Autonet (daca nu ma insel)

@sirsefu - exact asta insinuam si eu. Am explicat pe larg mai sus. Si cel mai probabil...in caz ca va fi Vitara, asa voi face (achizitie spre finalul anului...mai asteptam sa vedem ce apare :) )

Multumesc tuturor pentru implicarea in subiect!

Sper ca informatiile sa le fie de ajutor si altora ce au dilema mea

Offline shpeedy

« Răspuns #119 : 15.Apr.2016, 08:51:01 a.m. »
Pont: nu se recomanda achizitionarea unei masini imediant dupa lansare (din cauza problemelor de care am scris) si nici la mai mult de 2-2,5 ani de la lansare (incep actiunile de reducere costuri viata serie...se fac anumite oprimizari.."sinergii" ce inseamna eliminarea/schimbarea unor componente minore, in valoare de sub 1 euro in unele cazuri, dar care la un volum de mii de unitati produse inseamna insumat o suma considerabila).

Pe acest aspect as zice ca nu e chiar asa - de obicei la respectiva perioada de timp apare facelift-ul de la jumatatea vietii, cand chiar se corecteaza bug-urile de la lansare si se optimizeaza costurile, dar de obicei se face prin prisma relatiei cu furnizorii, care deja au in spate volumele pentru reperele deja inglobate in productia pre-facelift si pot sa produca la preturi mai mici; in plus, la 2-3 ani de la lansare, costurile cu R&D (cercetare-dezvoltare) aferente modelului ar cam fi amortizate si s-ar putea scoate din ecuatie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci