Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross vs. .....  (Citit de 27258 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LTD

Re: Suzuki SX4 S-Cross vs. .....
« Răspuns #10 : 16.Ian.2014, 03:37:00 p.m. »
Sunt precum soseta indesata in slip, nu foloseste la absolut nimic dar da asa de bine la piscina..... :D

tare asta...  ;)
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 16.Ian.2014, 07:31:50 p.m. »
@rexkrokiDAU - da, de fitza. Cum iti explici astfel Porsche Cayenne, BMV X-urile, etc...

Vorbeam de cu totul alte masini, ix35, Soptage, S-Cross si Qashqai...  nu poti sa le bagi pe toate in aceiasi oala, decat daca vrei cu orice pret sa ignori evidentele...

Nu vad cum putem sa spunem ca astfel de masini nu trebuie sa existe doar cu tractiune fata sau ca cei ce le aleg sunt asa sau pe dincolo...  e treaba fiecaruia ce gandeste si ce isi doreste de la o masina... nu toti au nevoie de 4x4 si poate aceste masini le-au oferit celor ce le-au ales compromisul ideal (din punctul lor de vedere, bineinteles) intre nevoile proprii, dotari si pret de achizitie. Sa nu uitam ca un cross-over vine cu o pozitie mai inalta la volan, adica o mai buna vizibilitate a ceea ce se intampla in jurul tau si un acces mai facil in masina. Pentru multi dintre noi poate asta nu e relevant, dar sunt persoane mai in varsta sau care au probleme cu spatele si pentru care e mult mai usor sa se urce la volanul unui Sportage de exemplu decat intr-o berlina normla, sa luam o Octavia de exemplu.

Pentru iesitul la un gratar sau pentru mers pe drumuri forestiere la o pensiune mai izolata nu e nevoie neaparat de 4x4. In acest caz o masina doar cu tractiune fata e suficienta. Iar garda la sol cu cativa cm in plus fata de o masina "normala" le ofera posesorilor un plus de confort psihic.

A, ca unii dintre noi am profitat ca ne-am luat varianta 4x4 si am testat si niste drumuri mai grele, gen Startegica sau Transalpina inainte de asfaltare, asta e una, dar asta nu inseamna ca eram pierduti in restul timpului daca nu aveam 4x4. Fiecare varianta de tractiune are avantaje si dezavantaje da eu nu imi permit sa spun ca eu am 100% dreptate. Fiecare face ce vrea cu banii lui, atata timp cat prin actiunile si deciziile lui nu ii afecteaza pe cei din jur nu e treaba mea ce masina isi alege.
Daca vecinului ii place si are destui bani sa o cumpere, ce ma    pe mine grija ca el isi cumpara Macan sau Panamera. E capra lui, nu a mea.  :)

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 16.Ian.2014, 07:47:18 p.m. »
Din pct meu de vedere, orice tractiune 4x4 e utila intr-o singura situatia (asta evident tinand cont ca nu te bagi pe noroaie si namoale cand stii ca n-ai cu ce): sa urci pante la o viteza mica, astfel incat sa nu lovesti pe dedesubt. Eh, aici ma cam doare pe mine cand, pe unele pante trebuie sa mentin o viteza oarecare, ca sa nu derapez. De aici vin si emotiile, stresul, etc.

Dar au fost extrem de putine situatiile astea. Pana acum n-am frecat nici macar o data, si-am cam urcat drumuri prin Apuseni. Asta e si motivul pentru care mi-am luat SX4 si nu... Octavia (e doar un exemplu). Stau mult mai linistit, desi stiu ca si Octavia ar vi dus multe drumuri pe care am mers. Dar stau mai linistit ! :)

Daca e sa pun pe hartie, nu cred c-ar renta, cum zicea colegul, dezavantajele 4x4 pentru acele cateva situatii.

Revenind la subiect, eu consider utila varianta 4x2 si doar pentru garda la sol + portbagaj + pozitie volat + etc. Daca as avea bani de dat, mi-as lua un QQ. Daca Dacia ar avea servicii de calitate, mi-as lua Duster. Daca as fi avut cei 2.000 euro dif, mi-as fi luat SX4 4x4 fara sa clipesc...  Asa, merg unde pot si cum pot, dar merg linistit  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline NicNic

« Răspuns #13 : 16.Ian.2014, 08:22:01 p.m. »
Despre 4x4 sau 4x2 se pot scrie avantaje, cat si dezavanataje, la fiecare in parte.
Eu am luat masina cu 4x4 pentru ca, poate, de 2 ori pe an sa am nevoie sa urc acele drumuri de care amintea @cristidav, cu viteza mica si fara sa lovesc masina pe dedesubt.
Am ezitat intre Sx4 4x4 si Jetta cu 1.2 TSI, la celasi pret. Diferentele de confort erau net in favoarea VW, dar si capabilitatile de trecere erau mult in favoarea Suzuki. Acum probabil ca as vrea Tiguan, sa am combinatia lor la un loc, dar .... erau prea acri strugurii!

Dupa 1 an si jumatate de masina cu 4x4, confirm ca nici cu SUVI nu am reusit sa urc pe unde am vrut uneori, cu toate ca ar fi trebuit sa mearga "fluierand" .....
Dar am avut si situatii cu zapada unde alte masini, mai potente si cu 4x4 mai specializat, nu au reusit la fel de usor ca SUVI.

Ca sa intru in topic, cred ca la Sx4 S-Cross diferentele de la tractiune integrala la cea simpla vor fi mai mari, din cauza garzii la sol scazute, cand vei avea de mai multe ori nevoie sa urci incet niste pante bolovanoase cu sistemul 4x4....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline xim

« Răspuns #14 : 16.Ian.2014, 08:36:28 p.m. »
Pe acest tip de masina (crossover) 4x4 ofera siguranta in conditii de deplasare mai vitrege. Nu spune nimeni ca pe acele drumuri nu vei intalni si masini 4x2, doar ca soferii lor vor fi putin mai stresati.
In fiecare iarna m-am bucurat de avantajele 4x4 inca din momentul in care parasesc garajul (panta + deseori gheata), pe urma in parcarile si pe drumurile secundare prost curatate, de asemenea pe drumurile de munte (la ski), unde deseori mergi cu viteza redusa in spatele cuiva si te intrebi cand se va opri. In aceste situatii cu tractiune 4x2 plecarea de pe loc in panta nu este deloc o incantare.
Ai siguranta sporita si pe gheata si polei, sansele sa prinzi aderenta cu 4 roti sunt mai mari decat cu 2 si exemplele pot continua.
Ca si fan al modelelor hatchback nu mi se par aberati variantele de crossovere 4x2...daca omul vrea un hatchback ceva mai mare are de unde alege.

Acum, vorba lui @rex fiecare cu p..lacerea si cu pu...nga lui. :)

1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 16.Ian.2014, 09:25:52 p.m. »
Daca vecinului ii place si are destui bani sa o cumpere, ce ma    pe mine grija ca el isi cumpara Macan sau Panamera. E capra lui, nu a mea.  :)

Din discutia de pana acum io am retinut ca se pot adauga smiley-uri noi...

Revenind la subiect, mai e - cel putin pentru mine - o situatie cand prefer 4x4: perioada 'zambetului tamp' cand ninge si sunt putine masini care circula pe drumuri, iar Suzukili e una dintre ele...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 16.Ian.2014, 09:34:17 p.m. »
o situatie cand prefer 4x4: perioada 'zambetului tamp' cand ninge si sunt putine masini care circula pe drumuri, iar Suzukili e una dintre ele...  ;)

mare adevar graiesti...   

Offline fireburn

« Răspuns #17 : 17.Ian.2014, 11:20:29 a.m. »
La cum ninge de cativa ani incoace, peste alti cativa ani (2-3) toata lumea o sa umble cu berline, eventual decapotabile iar 4x4 or sa-si ia doar cei care vor sa il foloseasca (nu doar pentru confort psihic - cum mi-am luat si eu).

Situatiile reale in care m-a ajutat tractiunea integrala au fost putine (dar au fost), in conditii normale de exploatare.

Apropo, a remarcat si la mine sotia zambetul tamp :)) in anumite conditii de condus.

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 18.Ian.2014, 11:12:45 a.m. »
...pt un hatch ca s-cross ar fi fost culmea sa iti bage pe gat 4x4.
Lada Niva = 4X4, fiabila si ieftina. Putine sint situatiile in care poti ramine intepenit.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #19 : 18.Ian.2014, 11:54:16 a.m. »
Lada Niva este un 4x4/off-roader veritabil...un dinozaur(mini) ;)...ieftina dar deloc fiabila.

...joaca in alta liga.
« Ultima Modificare: 18.Ian.2014, 12:23:21 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)