Autor Subiect: Cu ce gume ne incaltam ignisurile?  (Citit de 25223 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
Re: Cu ce gume ne incaltam ignisurile?
« Răspuns #20 : 26.Mar.2009, 09:09:58 p.m. »
pe moment am montate HANKOOK ICEBEAR W440 165/70/r14 iar cele de vara sint CONTINENTAL ECOCONTACT  EP 165/60/r14.cele de iarna arata asa

Offline danker

« Răspuns #21 : 27.Mar.2009, 08:28:14 a.m. »
momentan am 3 FULDA si 1 CONTINENTAL de iarna. Urmeaza sa imi iau alte gume tot de iarna dar mai inalte. Vroiam sa iau fac si eu schimbarea pe 15" dar m-am razgandit din cauza ca se micsoreaza garda cauciucului.

Stefanee... scapa cat mai repede de una de un fel si una de un fel pe spate probabil, nu este in regula , iti dau eu 2 de vara gratis (nu alea de la donatii) cu care iti mai poti face treaba cateva mii bune de km ;)   
Suna-ma sa discutam :)
« Ultima Modificare: 27.Mar.2009, 08:42:43 a.m. de danker62 »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #22 : 27.Mar.2009, 09:00:30 a.m. »
Urmeaza sa imi iau alte gume tot de iarna dar mai inalte.

pentru iarna viitoare e ok, dar nu umbla cu cauciucuri de iarna vara. se uzeaza mult mai repede si scade siguranta, stabilitate scazuta in curba, distanta mai lunga de franare decat cele de vara etc

Offline cobra20

« Răspuns #23 : 27.Mar.2009, 09:14:17 a.m. »
si sa nu zic de consum... anul trecut cand am gumele am crezut ca am luat 4 anotimpuri, am umbalt cu el timp de 2 luni si ma intrebam de ce imi mananca atata? pai, am aflat ca de fapt erau de iarna cea ce am comandat
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #24 : 27.Mar.2009, 10:59:35 a.m. »
pentru iarna viitoare e ok, dar nu umbla cu cauciucuri de iarna vara. se uzeaza mult mai repede si scade siguranta, stabilitate scazuta in curba, distanta mai lunga de franare decat cele de vara etc

pai am vb cu un prieten care lucreaza la anvelope in autovit si mi-a zis ca nu este chiar asa.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #25 : 27.Mar.2009, 11:10:23 a.m. »
inseamna ca ori nu stie, ori nu ti-e prieten :)

Offline cobra20

« Răspuns #26 : 27.Mar.2009, 12:07:30 p.m. »
chestia ca se uzeaza mai repede da sunt de acord dar ca instabilitate in curbe, eu nu am intampinat , chestia cu franarea eu zic ca e invers, deoarece gumele de iarna au o aderenta mai mare, cea ce duce la uzarea cauciucurilor si distanta de franare e mai mica, dar oricum cele de iarna sa fie folosite iarna si cele de vara, vara
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #27 : 27.Mar.2009, 12:11:28 p.m. »
chestia cu franarea eu zic ca e invers, deoarece gumele de iarna au o aderenta mai mare, cea ce duce la uzarea cauciucurilor si distanta de franare e mai mica

Pai tocmai ca nu e asa, dupa mine dat fiind ca anvelopele de iarna sunt mai moi, la franare or sa se intinda pe enspe metrii de asfalt si astfel va creste distanta de franare. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #28 : 27.Mar.2009, 03:37:43 p.m. »
ufff... daca sunt mai moi inseamna ca se muleaza pe sosea .. deci franeaza mai repede ... Iar cu tocitul am inteles ca se tocesc cu 1000 km mai repede decat cele de vara. Alte dezavantaje nu cred ca mai sunt ... aa mai este unul: fac zgomot mai mare.
Daca o sa imi pun de iarna si le folosesc vara trebuie sa le bag mai multa presiune cu vreo 0.2 atm mai mult.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline Floppy76

« Răspuns #29 : 27.Mar.2009, 04:24:03 p.m. »
pai am vb cu un prieten care lucreaza la anvelope in autovit si mi-a zis ca nu este chiar asa.

ba chiar asa e. E adevarata si chestia cu stabilitatea in curbe dar mai ales la miscari mai sportive. De exemplu eu am simtit asta atunci cand am incercat sa fac o depasire rapida (deci o miscare mai brusca de volan la inceputul depasirii) si m-am speriat cat de instabila a fost masina. Parca eram cu barca. Ori, lucrul asta nu s-a intamplat cu anvelopele de vara (am Bridgestone Turanza, a venit cu ele din fabrica). Cat despre dimensiuni, eu am pe masina de la nastere 185/65/15, am 55000 km si nici o problema. Ba chiar imi plac asa mai mari si daca sunt umflate corespunzator nu cred ca are de suferit nici cutia prea mult
  • New Vitara Passion 1.4T AllGrip