Autor Subiect: Cu ce gume ne incaltam ignisurile?  (Citit de 25239 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Cu ce gume ne incaltam ignisurile?
« : 25.Mar.2009, 07:52:04 p.m. »
- Pentru ca azi trebuia sa-mi platesc rata Casco (oricum nu aveam bani  :( )siiii.. cum treceam eu asa suparat pe langa targul din Vitan, am avut o revelatie salvatoare: am hotararat sa o bag in ma-sa de criza economica internationala, si sa bag "vastu' n caraman" respectiv am intrat in credit, am rezolvat-o cu rata si i-am facut si masinutzei o bucurie.  Adica am zarit "o super oferta" (vorba sa fie, nici nu stiu daca este asa de bun pretul) dar...... am incaltat-o  cu 2 gume pe fata, MICHELIN Energy, 190buc cu montaj  (50metri de unde le-am cumparat am facut si montajul) sper sa fie o alegere buna :popa:
 Astfel am evitat o mica depresie :P si am ajuns acasa cu o mina mult mai optimista. ;-)
-  Voi ce gume aveti pe masinute, ce dimensiuni, ce ati vrea sa achizitionati in viitor??

L. E.
Sunt fabricate in italia , in saptamana a 9a, in anul 2009
« Ultima Modificare: 03.Apr.2009, 10:21:56 p.m. de danker62 »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Leutz

Re: Ce gume ne punem pe masinutza?
« Răspuns #1 : 25.Mar.2009, 07:56:46 p.m. »
E bine. Le-ai luat la super oferta, cu antidepresiv inclus in pret  :D. Nu mai conteaza daca guma in sine e buna sau nu.
Oricum, revenind la topic, rele nu sunt deloc. Sa-ti traiasca.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

Re: Cu ce gume ne incaltam ignisurile?
« Răspuns #2 : 25.Mar.2009, 08:51:47 p.m. »
sa le poarte sanatos :)

am avut eu pe fosta masina gume din astea si am fost foarte multumit de ele

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #3 : 25.Mar.2009, 08:59:02 p.m. »
Mi se pare cam mult,sincer.Adica eu am gasit pe 15 pt mine,pt Ignis,Goodyear Eagle F1 tot cu 190 de lei.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline M_TM

« Răspuns #4 : 25.Mar.2009, 10:52:01 p.m. »
Eu am luat acu vreo 2 ani din Italia patru allseasons Pirelli, si am dat 200 euro (toate 4 )cu montaj inclus.Au fost ieftine,tin minte ca din curiozitate am cautat in Timisoara acelasi model si am gasit la 220 lei bucata.Ca timp e irelevant ,dar dupa 30.000k arata super bine.Cred ca pana la anul mai merg cu ele.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 25.Mar.2009, 11:43:46 p.m. »
Sa te bucuri de ele cat mai multi km!  :D

Bun topicul, e interesant sa stim pentru ce marci si pentru ce dimensiuni a optat fiecare, la capitolul "opinci". Vad ca ai mers, ca si mine, pe 175 / 65 r14... stii ca valorile astea nu sunt trecute in cartea de identitate?  :D (am inteles ca totusi se gasesc in nu's ce manual al masinii, dar ca ar avea diametrul (sau raza :-/) mai mic(a) cu vreo 4 mm). In fine, despre ce am eu, am mai spus pe forum, dar la alta sectiune... e bine totusi sa avem informatiile cat mai grupate, asa ca: tot pe calapodu' 175 / 65 r14, pe fata am doua SAVA, luate de noi, dar conform codului ar fi fost fabricate prin 2004, iar pe spate GOODYEAR (sh), cu profilul inca bun, dar pe lateral se observa ca au cauciucul destul de imbatranit. Ce este ciudat, conform aceluiasi cod, anul lor de fabricatie este 2003 sau 2005 (nu mai tin bine minte, dar o sa ma uit maine). Rezerva este un Continental Ecocontact din 2003 (original), care arata impecabil din toate p.d.v. (astuia ii caut in continuare o pereche, pentru a le pune pe spate).

Mai am si un set de anvelope de iarna Kleber Krisalp (165/70/r14) cu care era incaltata fioratania cand am cumparat-o si cu care am inteles ca s-a mers doar iarna asta.
« Ultima Modificare: 25.Mar.2009, 11:51:12 p.m. de discovery »
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline M_TM

« Răspuns #6 : 26.Mar.2009, 12:04:45 a.m. »
Eu pe talon am 165/70R14 81T;R175/65 R14 82T si optionala 185/60 R15 84H.Acum sunt pe 175

Offline cobra20

« Răspuns #7 : 26.Mar.2009, 07:56:32 a.m. »
pe moment umblu cu cauciucurile de iarna marca BF Goodrich achitizitionate undeva in ianuarie 2008, pretul nu mai stiu, marimea 165/70 R14 pe janta de tabla, de vara ma gandesc sa pun tot BF Goodrich in loc de continental cu care am luat masina, dar ma bag pe 185/60 R15 asta daca reusesc sau iau si jantele
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 26.Mar.2009, 10:12:15 a.m. »
Recunosc, 185-u pe r15 da foarte bine (vizual), dar cred ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a lua decizia asta... Ignisu' e si asa o masina foarte rigida... si daca o mai si incaltam cu anvelope "plate", o sa topaie si mai tare... Pe de alta parte, creste si efortul la care este supusa caseta de directie, datorita latimii mai mari.
« Ultima Modificare: 26.Mar.2009, 10:14:29 a.m. de discovery »
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline danker

« Răspuns #9 : 26.Mar.2009, 11:29:34 a.m. »
Si eu am avut dilema asta dar m-am tot gandit avantaje si dezavantaje, roti de  15' pentru ignis....din punctul meu de vedere:
- Avantaje:         roata arata mult mai bine, ( evident cele de aliaj) fiind mai lata, o stabilitate sporita. gropile sunt abordate un pic mai bine de o roata mai mare, garda la sol mai mare cu aprox 1 cm
- Dezavantaje:    fata de cea de 14' are mai mult metal decat cauciuc, (balonul mic, ignisul nu este o masina de autostrada),iar pentru romanica este un dezavantaj imens,  o investitie relativ importanta( peste 20 bulioane jante+ gume, evident noi.... mai bine ma plimb de banii astia),mica diferenta in plus la diametru deformeaza putin informatiile furnizate de vitezometru iar demarajul scade foarte putin,  iar pentru mine personal ideea de a avea 4 roti pe balcon vara nu ma incanta de loc, nu-mi plac bulendrele care ma sufoca in casa sau balcon.

Andrei Suzuki- Ai vazut ca si eu mi-am exprimat indoiala asupra "superofertei de pret" dar ala a fost momentul, daca ma razgandeam iar o mai lalaiam cateva luni, referitor la model... am vazut si Goodyear Eagle F1 si Bf - Goodrich, cu profilul acela sport in V, nu stiu daca este acelasi lucru cu ce ai tu, dar profilul sport nu cred ca se potriveste la ignis, este de autostrada, ne economic ( se uzeaza mult mai repede, ei zic si de economia de carburant da ma rog ) nu raspunde foarte bine la fenomenul de acvaplanare, (fata de modelul clasic cu santuri longitudinale), iar distanta de franare este mai mare,(modelul asta de michelin sta foarte bine la capitolul asta dupa ce teste am studiat si eu pe net) ..iar ce am vazut eu in targ erau facute in turcia si polonia, aveau un cauciuc mult mai dur si erau fabricate in 2008.

« Ultima Modificare: 03.Apr.2009, 10:24:14 p.m. de danker62 »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !