- Cel mai mult conteza anvelopele, dar tu faci si comparatie si cu Meganu' si Cielo, care in mod cert sunt mai joase si o forma mai adaptata pentru autostrada.
- Anvelopele pe care le ai tu, au un profil care le recomanda la o comportate foarte buna la fenomenul de acvaplanare, nu stiu ce sa zic, din proprie initiativa iti spun ca eu simt o diferenta clara cu vredestein quatrac 2 in spate si MICHELIN Energy fata, in comparatie cu Continental EcoContact si Sava, tu insa mai faci comparatie si cu alte marci de autoturisme si aici e mai greu. 
Danker am mutat putin discutia la acest topic - pentru a ramane in domeniul anvelopelor.
Inteleg ca esti multumit de
quatrac 2, fiind si all seasons. Chiar se simte o asa diferenta la mersul pe drum umed? Intreb deoarece am rulat cu 130 Km/h pe autostrazi (e drept doar in Vest) pe ploi destul de mari si oarece distante fara sa am impresia de nesiguranta la acvaplanare cu cele echipate de fabrica, respectiv Continental EcoContact EP.
Ma gandesc insa la viitor sa echipez masinuta, dar pe toate 4 roti, cu modelul respectiv.
Sa conteze in oarece masura si calitatea materialelor folosite la constructia autostrazilor? ca factor de cumulare la siguranta?
Mai adaug si punctele obtinute de modelul Continental EcoContact EP, care totusi nu sta prea rau la comportamentul umezeala:
Usure 6.9/10 Uzura
Sol humide 5.7/10 Drum umed
Sol sec 6.8/10 Drum uscat
Sol neige 4.6/10 Drum cu zapada
Stab. virages 6.4/10 Stabilitate in viraj
Aquaplaning 6.1/10 Acvaplanare
Confort bruit 6.5/10 Confort zgomot
Conf. conduite 6.9/10 Confort conducere
Tenue route 6.6/10 Tinuta de drum
Qualité / Prix 6.4/10 Raport calitate/pret
Continental EcoContact EP is an excellent dry road performer with the capability to handle even wet conditions. One among the best tyres from Continental, it is the outcome of advanced tyre construction technology. The silica based tread compound is designed with continuous circumferential grooves and wide side grooves. Implementation of flat belt concept and special manufacturing assures reduced external and internal noise. The economical tyre offers up to 5% reduced fuel consumption and 30% increased mileage. With the speed index T, the tyre handles the vehicle smoothly and maintains the stability of the vehicle even at the speed of 190 km/hr. Extreme travelling comfort,
high resistance to aquaplaning, good cornering stability – this Continental offers all.
PS. Imi place noul tau avatar, daca te plictisesti de el poate mi-l dai cu imprumut.