Autor Subiect: Ambreiaj?  (Citit de 16854 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Ambreiaj?
« Răspuns #30 : 22.Aug.2013, 12:38:38 p.m. »
... știu k e alt topic dar acesta are comentarii recente, la cel cu placute nu s-a mai scris de 120 de zile si eu am vrut un rsp rapid!  :D

E bine ca ne-ai motivat corespunzator pentru o mica urecheala in direct  :D. Ce sa-ti fac daca n-ai vrut sa ramai 'filosoafa'  :D. E OK acolo ... o oarecare eroare, ca tot omul incepator intr-ale forumului. Dar acum, ca ne-ai pus la curent cu strategia si s-a si demonstrat ca metoda are succes ... e clar ca trebuie sa ne luptam sa nu se perpetueze  :D

Iti uram asadar bun venit pe forum si succes in rezolvarea problemei. Speram sa ne tii la curent cu evolutia ... pe topicul corespunzator.

@Laurentiu, multumiri pentru spiritul de observatie  :good:
@tatiana  :) ramane cum am stabilit !!

Cheers !!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline tatiana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #31 : 23.Aug.2013, 01:14:34 p.m. »
Gata, am rezolvat, problema era la placutele de frana ! Detaliile le-am adaugat la topicul « Scartait frane », pentru a-l respecta pe acesta cu « Ambreiaj».

Offline shpeedy

« Răspuns #32 : 19.Mai.2014, 09:58:53 a.m. »
Maine ma duc pe la Autonet pentru verificarea generala a Swift-ului si - inainte de a afla verdictul - incep sa ma pregatesc (moral macar) de schimbarea ambreiajului. La multele magazine on-line de piese auto vad ca exista variante de kit complet cu preturi intre 250 <> 1,200 RON. La 250RON gasesc Valeo si Exedy (asta am inteles ca ar fi cel OEM). La 1,100-1,200 se gaseste Herth Buss Jakoparts, iar intre ele BluePrint(???), Nipparts si Luk. Nu stiu cat de mult se aplica aici vorba 'dai un ban, dar stai in fata', dar parca as lua ceva mai rezistent mai ales ca ambreiajul va suferi o perioada mai mica sau mai mare de stress, odata ce va intra pe mana sotiei.

Voi ce recomandati pentru un Swift 1.3 GLX model 2007 (Oct.) ?

Multumesc anticipat !
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline shpeedy

« Răspuns #33 : 16.Sep.2014, 02:03:45 p.m. »
Manat mai mult de instinct (Swift-ul are un zgomot de tractoras electric in treptele I si II, dar fara alt efect sesizabil), am achizitionat kit-ul de ambreiaj Exedy si un rulment de priza directa Sachs. Am cerut cotatie de manopera de la Autonet si de la service-ul de cartier unde mi-am montat senzorii de parcare si schimbat senzorul de viteza - de la Autonet am primit 960RON, de la service-ul de cartier 320RON. Prin prisma acestei diferente si a faptului ca service-ul lucreaza si sambata, o sa ma risc - 'inarmat' si cu pdf-ul manualului de service - sa fac lucrarea la service-ul de cartier, in cursul acestei luni. O fi bine, o fi rau ... om vedea (revin cu impresii).
« Ultima Modificare: 16.Sep.2014, 02:26:29 p.m. de shpeedy »

Offline Muttley

« Răspuns #34 : 16.Sep.2014, 11:04:44 p.m. »
Citeste si intelege tu insuti procedura de inlocuire inainte ;)
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 20.Sep.2014, 11:36:21 p.m. »
Manat mai mult de instinct (Swift-ul are un zgomot de tractoras electric in treptele I si II, dar fara alt efect sesizabil), am achizitionat kit-ul de ambreiaj Exedy si un rulment de priza directa Sachs. Am cerut cotatie de manopera de la Autonet si de la service-ul de cartier unde mi-am montat senzorii de parcare si schimbat senzorul de viteza - de la Autonet am primit 960RON, de la service-ul de cartier 320RON. Prin prisma acestei diferente si a faptului ca service-ul lucreaza si sambata, o sa ma risc - 'inarmat' si cu pdf-ul manualului de service - sa fac lucrarea la service-ul de cartier, in cursul acestei luni. O fi bine, o fi rau ... om vedea (revin cu impresii).

Rezolvat!

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #36 : 10.Dec.2014, 07:28:39 p.m. »
Swift 2006, 1.3, 150 000 km.
Schimbat ambreiaj si ulei cutie viteza: 250 lei manopera
Ambreiajul, Exedy...vreo 250 lei
Alta viata, pedala de ambreiaj se calca incomparabil mai usor iar vitezele se schimba si ele...si mai usor ca inainte. Am observat ca parca si masina e mai silentioasa, cred ca nu se mai transmite asa zgomot de la cutia de viteza in habitaclu. Urmeaza sa-i reschimb uleiul de la cutie pentru ca am pus 75W90 GL5 in loc de 75W90 GL4. O sa-i schimb si articulatiile toate pe fata si daca am bani poate si telescoapele. Revin cu amanunte dupa ce schimb si astea.