Autor Subiect: Ambreiaj?  (Citit de 16855 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline djenavar1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
Re: Ambreiaj?
« Răspuns #20 : 31.Iul.2013, 07:01:18 p.m. »
 :-)) >:) :pardon: u esti seful :D
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi.

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 01.Aug.2013, 07:59:10 a.m. »
u esti seful :D
Nu mi-am dorit asa ceva si n-am fost insa, am fost luat mereu peste picior sau la misto ca sa ma exprim in jargon.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 01.Aug.2013, 01:14:51 p.m. »
Nu te victimiza, @Laurentiu, sunt zeci de posturi in care ti se recunoste expertiza si dorinta de a-ti ajuta aproapele de pe forum. Keep walking, vorba lui Johnny red label...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 01.Aug.2013, 05:09:13 p.m. »
Nu te victimiza, @Laurentiu...
Nu ma victimizez fara a avea motiv. Mereu contrat si luat la misto pt orice fel de sfat ori informatie as da. Priveste doar la topicul tau cu promotia de verificari gratuite facute de reprezentantele Suzuki. Nu stiu daca-mi vei da sau nu dreptate insa facind si o comparatie cu ceea ce scrie in manualul de utilizare, vei observa ca o mare parte dintre aceste verificari (19 la numar) sint oarecum obligatorii la plecarea zilnica in cursa si ca nu este o scuza faptul ca nu esti mecanic si ca nu stii unde sa te uiti ca sa poti circula in deplina siguranta. Simpla citire a manualului te indruma unde sa te uiti.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline tatiana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #24 : 21.Aug.2013, 06:35:15 p.m. »
Hello, sunt posesoare de Swift de numai 2 luni, am luat-o SH si e din 2010, 1.3, 92 cai, 58.000 Km, model GS. Sunt ffff incantata de ea dar mai nou am o problema cu scârțâitul rotii fata-stanga. Scartaie la viteze mici si cand pun frana la viteze mici, cand e in a 3-a nu se mai aude nimic. Dupa mai multe pareri, problema ar fi placutele de frana. Ideea e ca acestea au fost schimbate acum un an de primul proprietar si inainte de a-mi cumpara masina am dus-o la verificat la Suzuki Brasov (Arinovis) si au spus k placutele sunt la jumate. Avand in vedere ca sunt cam "incepatoare" in alea condusului, exista posibilitatea sa le fi consumat in numai 2 luni? :( De schimbat o sa le schimb dar la Autonet ma costa 350 lei cu tot cu manopera. Am citit recomdarile voastre la sectiunea "Placute de frana" si am intele ca cele de la FERODO Premier ar fi cele mai bune pt k sunt mai moi fata de cele originale de la Suzuki, cele ecologice. Eu ma interesasem de cele de la TEXTAR, am inteles k sunt cele mai bune.

Ce parere aveti?  :)
« Ultima Modificare: 21.Aug.2013, 06:45:53 p.m. de tatiana »

Offline tatiana

• Newbie
  • *
« Răspuns #25 : 21.Aug.2013, 06:38:41 p.m. »
Am uitat sa specific ca primul proprietar a avut-o in leasing si toate reviziile le-a facut la reprezentanta Suzuki, Arinovis. Deci placutele pe care le am acum sunt cele ecologice.

Offline BXXENL

« Răspuns #26 : 21.Aug.2013, 11:30:01 p.m. »
Mergi la spalatorie, roaga baiatul sa insite cu jetul pe roata. Ai grija sa nu te duci dupa ce ai facut curse prin oras, sa nu fie super incinse franele. IN rest, sa-i dea cu apa. Daca dupa asta nu mai scartzaie, ai scapat. Daca nu, mergi in alta parte (nu autonet) si schimba-ti franele. ATE si TRW (printre cele mai bune frane de strada) costa ~180 roni setul, manopera e 75roni, deci iesi cu 100 roni mai ieftin!!!
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 22.Aug.2013, 08:15:11 a.m. »
...problema ar fi placutele de frana.
Ce parere aveti?  :)
Parerea mea este ca aici e topic de "AMBREAJ" si nu de "placute de frina". In rest, toate bune si asculta sfatul anterior. ;)
  • Suzuki SX4

Offline tatiana

• Newbie
  • *
« Răspuns #28 : 22.Aug.2013, 10:38:48 a.m. »
Multumesc mult pt sfaturi. Azi nu am mai luat-o de teama sa nu-i fac mai rău. Aveam de gand Dupa serviciu sa merg la service. Dacă stau bine sa ma gândesc scartaitul a apărut a 2-a zi dupa c am spălat-o...ma duc sa încerc varianta cu jetul de apa si va anunț.

PS: știu k e alt topic dar acesta are comentarii recente, la cel cu placute nu s-a mai scris de 120 de zile si eu am vrut un rsp rapid!  :D
« Ultima Modificare: 22.Aug.2013, 10:50:45 a.m. de tatiana »

Offline Muttley

« Răspuns #29 : 22.Aug.2013, 11:59:50 a.m. »
Avand in vedere ca sunt cam "incepatoare" in alea condusului, exista posibilitatea sa le fi consumat in numai 2 luni?

Eu as fi de parere ca nu, n-aveai cum sa toci jumatate din grosimea placutelor fata in 2 luni. Inchipuie-ti ca ar fi insemnat sa le uzezi in 2 luni cat s-au uzat la primul proprietar in +50k km.
Personal as miza fie pe ceva piatra sau insertie metalica pe una din placute, ce iti provoaca scartaitul, fie una dintre placute nu revine la loc din cauza unui defect de fabricatie. Dar intr-al 2-lea scenariu ar scartai si cand nu franezi, ceea ce din descrierea ta nu se intampla.

Ce vreau sa adaug de fapt la ce au scris colegii, e ca daca placutele nu-s foarte uzate, n-ar avea rost sa le inlocuiesti. Mecanicul va aprecia.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport