Autor Subiect: Urasc luminile de ceata  (Citit de 11775 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
  • Gen: Bărbat
Re: Urasc luminile de ceata
« Răspuns #30 : 20.Mar.2009, 11:11:21 p.m. »
Luminile de ceata sunt de doua feluri:
- lampi de ceata, cele rosii de pe spate
- proiectoare de ceata, cele din fata.
Asadar, cand legiuitorul foloseste expresia "lumini de ceata" se refera atat la lampile cat si la proiectoarele de ceata.

Iar eu am un coleg pe care l-am batut multa vreme la cap sa nu mai folosesca luminile de ceata permanent (deh, este tanar iar masina era proaspat cumparata pe atunci) si normal ca la prima iesire in Ungaria a platit amenda pentru asta.
Suzuki Swift 1.3 GS, 5 usi

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 20.Mar.2009, 11:25:15 p.m. »
x
« Ultima Modificare: 23.Mar.2009, 07:52:30 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Nicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
« Răspuns #32 : 20.Mar.2009, 11:35:07 p.m. »
Topicul este despre luminile de ceata si normal ca doar despre ele vorbim aici.
Fara suparare, Laurentiu, daca ti-am demonstrat ca legal este interzis sa folosesti luminile de ceata oricand, de ce te incapatanezi in a gasi tot felul de motive pentru a le folosi?
Daca legea este asa facuta, suntem obligati sa o respectam, fie ca ne convine, fie ca nu.
Suzuki Swift 1.3 GS, 5 usi

Offline adrian_r5

« Răspuns #33 : 20.Mar.2009, 11:40:53 p.m. »
Intrebare: pe cine deranjeaza - incurca folosirea pe timp de ZI a unor proiectoare, montate legal sub faruri si orientate corect ?

Raspuns: - pe "timpitu" care a scris treaba asta in Codul rutier:

Art.108.
b)  3 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte:
8. folosirea luminilor de ceata în alte conditii decât pe timp de ceata

Ti s-a explicat lucrul asta si aici ;)

Stiu ca nu-ti convine ... da' e o vorba din batrini, ceva de genu' dura lex sed lex ...

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #34 : 20.Mar.2009, 11:43:23 p.m. »
Nu numai ca este prevazut in regulament, dar se si aplica.. Da, chiar la noi in tara!
Am patit-o acum vreun an.. Mergeam prin oras, la lasarea serii, printr-o zona industriala, mai prafuita, circulata de camioane. Aveam atat farurile de drum (care nu bateau cine stie ce) si, pentru a vedea si eventualele gropi, le aprinsesem si pe cele de ceata.
Cand am intrat pe drumul asfaltat, ma opreste un filtru al politiei si agentu' ma intreaba de ce folosesc proiectoarele, ca nu e ceata?
A trebuit sa stau sa ii explic ca prafu', ca una, ca alta... Pana la urma le-am oprit si m-a lasat in pace, cu precizarea ca data viitoare cand te prind iti dau amenda maxima.
Asa ca (exceptional) se mai intampla si pe la noi, nu numai pe afara.

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 21.Mar.2009, 12:06:31 a.m. »
x
« Ultima Modificare: 23.Mar.2009, 07:53:08 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sony

« Răspuns #36 : 21.Mar.2009, 12:10:29 a.m. »
Laurentiu, e greu sa ne asumam responsabilitatea ilegalitatilor noastre. Mereu trebuie sa trambitam ca sunt altii care sunt mai in ilegalitate decat noi. Daca altii au xenoane montate in garaj si neoane pe sub masina atunci tu poti merge cu proiectoarele pentru ca esti mic copil in fata lor. Ba chiar poti lua gatul vreunei babe care traverseaza prin fata ta daca te gandesti ca unii sunt criminali in serie.

Desi am doar 34 de ani am descoperit de mult ca doar oamenii puternici sunt in stare sa-si recunoasca greseala!
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #37 : 21.Mar.2009, 12:25:18 a.m. »
Desi am doar 34 de ani am descoperit de mult ca doar oamenii puternici sunt in stare sa-si recunoasca greseala!

La profil apar 33  :P

Offline adrian_r5

« Răspuns #38 : 21.Mar.2009, 12:27:57 a.m. »
"Timpitu" a uitat sa specifice la ce ora se considera ca e seara si la ce ora se face dimineata.

In contextul dat, ce importanta are cind e seara si cind e dimineata ?
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Sony

« Răspuns #39 : 21.Mar.2009, 12:28:30 a.m. »
Tinand cont ca doar o luna si jumatate ma despart de 34 am raportat ceva mai mult. :)
Ma distreaza Muppetsii! :)