Autor Subiect: Exfoliere strat lac  (Citit de 9279 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Exfoliere strat lac
« : 17.Mai.2012, 11:36:51 a.m. »
In aceasta iarna am observat ca pe usa spate stanga, am 2 zone pe care s-a exfoliat stratul de lac ce protejeaza vopseaua.
Am fost la Suzuki Cluj cu masina, mi s-a recomandat sa le trimit poze (nu aveau acolo aparat foto), am facut asta acum mai bine de 2 luni ... si astept sa vedem ce valoare are garantia Suzuki de 6 ani la caroserie ... (usa nu a fost revopsita si defectele nu este nici rezultatul vreunei "agresiuni" in znele cu pricina - sunt chiar la distanta una de alta)
Ati mai patit asa ceva ?

Offline danker

Re: Exfoliere strat lac
« Răspuns #1 : 17.Mai.2012, 11:53:18 a.m. »
- Da, eu am patit exfolieri de genul asta, pe care le banuiesc ca au aparut dupa spalarile la jet in zona aripilor fata si spate in (dreptul rotilor) si a barei de protectie fata.
Momentan nu stiu cum sa procedez, am casco, dar revopsirea zonelor respective nu prea ma incanta, baietii nu prea nimeresc culoarea iar perspectiva de a merge cu o tabla de sah nu prea ma incanta.... :(
« Ultima Modificare: 17.Mai.2012, 11:55:50 a.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 17.Mai.2012, 02:22:29 p.m. »
Si eu am CASCO, dar avand in vedere garantia tablei si vopselei ... cred ca ar trebui ca cei in cauza (adica Suzuki RO) sa aprobe refacerea suprefatei afectate, iar in acest caz, ma gandeam ca s-ar putea sa fie nevoie doar de "suflarea" intregii usi afectate, cu lac.  

Offline danker

« Răspuns #3 : 18.Mai.2012, 10:09:41 a.m. »
- Masinuta mea nu mai este in garantie... daca ar da doar cu lac ar mai fi o treaba, dar ma indoiesc pentru ca lacul trebuie curatat si asta nu stiu cum se va face cu smirghel, chimic?  Ar trebui intrebati si prietenii de la Autonet.
« Ultima Modificare: 18.Mai.2012, 10:14:51 a.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 18.Mai.2012, 12:43:48 p.m. »
...lacul trebuie curatat si asta nu stiu cum se va face cu smirghel, chimic?
Curatare se face mecanic prin smirgheluire iar vopsirea + lacuirea se face pe intreg elementul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 18.Mai.2012, 06:34:46 p.m. »
Voi spuneti ca trebuie revopsita toata usa pt. cele 2 zone in care s-a exfoliat doar lacul ? Eu am crezut ca se da doar un strat de lac .. care in zona aia se va uniformiza .. si gata.

P.S. Vopseaua la mine nu este atinsa deloc.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 18.Mai.2012, 08:45:00 p.m. »
Din cate stiu, nu se poate da cu lac local, adica in pata. Se matuieste toata portiera de lac si se da un nou strat de lac insa stiu sigur ca se exfoliaza in timp.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 18.Mai.2012, 10:59:50 p.m. »

Poti si sa-ti iei o trusa de retus, care contine un flacon de vopsea si un flacon de lac. Dar n-o sa iasa ca pentru expozitie, fiindca il aplici cu pensula...
Grow up.

Offline danker

« Răspuns #8 : 19.Mai.2012, 07:22:42 a.m. »
- ASZ, tu momentan ai 2 zone cu o suprafata extrem de mica, care se poate corecta usor cu un spray cu lac, zona izolata cu o banda adeziva folosita la vopsit, doua fas-fas-uri si gata,  problema majora este ca tu esti in garantie iar din experienta proprie asta este doar inceputul exfolierii.
Incearca sa vezi daca dupa o spalare cu jet, zonele respective nu se maresc... la mine asa s-a intamplat.  :(
  • Vitara 1,6 benzinara

Offline ASZ

« Răspuns #9 : 19.Mai.2012, 05:59:16 p.m. »
Asa este, vreu sa beneficiez de garantie si mersi de sfat, voi verifica la prima spalare cum se comporta acea zona.
Intre timp astept raspunsul lor ... de mai bine de 2 luni jumate ...