Autor Subiect: Grecia - Thassos (Thasos) Island  (Citit de 17250 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Grecia - Thassos (Thasos) Island
« Răspuns #60 : 22.Iul.2013, 08:43:10 a.m. »
Impresiile concediului de anul acesta din Thassos le-am postat aici .

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 02.Sep.2013, 07:48:46 p.m. »
Mi-am permis un quote din jurnalul de bord al lui @LTD:

gata si concediul in thassos. 2000 km, citeva plaje noi, nevizitate in concediile trecute...
la scala - frumos amenajata, mai de fitze, nu stiu preturi, am vazut-o din fuga ca am aflat tirziu de ea, la vreo 2-3 km de limenas, spre prinos 
kekes - la 2 km sud de aliki, neamenajata, o splendoare
glyfada - o dezamagire, mica si cu acces greoi, desi e prezentata drept o plaja faina
typiti - la vreo 2 km vest de limenaria, mai mult asa decit asa, poza "oficiala" e faina, da' in afara de asta, e o plaja obisnuita
paradis - partea de nord, pe stinci imense, ca partea de sud o stiam...
pachis - la vreo 5-6 km de limenas, spre prinos... si o taverna buna...
makryamos - frumoasa, faina si taverna de linga plaja...
marble - amenajata (de curind, am inteles), o plaja exclusiv romaneasca...
printre zecile de masini de romania am vazut doar 1 masina de grecia si 2 de bulgaria... a 2-a masina de grecia era inchiriata de... romani... m-au intrebat daca e bun drumul catre plaja...
la indicatiile unor prieteni am gasit si taverna cu 5euro portia de caracatita / calamari... buna mincarea, da' nu extraordinara...
enavlion - la terasse - buna mincarea, tare de tot... si atmosfera beton... in crisi amoudia in centru...
o taverna beton in golden beach in partea de nord - cred ca se numeste freda...
o taverna faina la intrarea din nord in kinira si 2 mai putin faine la intrarea din sud (sint 3 de toate, din cite am vazut eu...)
o plimbare pe munte cu jimny, roti neechilibrate bine (pe la 70 km/h tremuram tot),
imi place cum urca pe munte, pacat ca n-am nimerit traseul dorit si am ajuns...
habar n-am unde am ajuns... si ne-am intors pe acelasi drum la civilizatie...
abia astept urmatorul concediu...

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #62 : 03.Sep.2013, 01:10:39 p.m. »
Gata si tura noastra in Thassos, ne-a placut tare mult! Mai mergem si alta data :) Si nici nu au fost atat de multe albine cum ma asteptam, desi in ultima zi una a insistat sa ma fugareasca putin pe plaja :D
La plaja am stat in 90% din timp pe Golden Beach, in partea cea mai din stanga cum privesti marea. Am gasit locul cu pricina din prima zi si ne-a placut, asa ca am decis ca n-are rost sa mai irosim timp cautand alte plaje misto :D Aici erau si sezlongurile destul de distantate astfel incat nu te calcai pe picioare cu nimeni. Evident, sezlongurile si umbreluta erau free of charge pentru clientii tavernei, astfel ca pentru 2 frappeuri la 5 euro stateam la plaja toata ziua :) (si aveam mereu cu noi lada frigorifica cu apa&suc). Am vizitat in treacat si alte plaje de pe insula, insa n-am mers efectiv decat pana la Paradise Beach, unde am constatat ca plateai separat sezlongul si umbreluta - uncool. Pe celelalte le-am privit de sus de pe deal, in trecere.
Am mers intr-o seara in plimbare pana in Potos, care este destul de animat si plin de taverne si magazine de suveniruri, iar apoi intr-o alta dupa amiaza, pe partea cealalta de insula pana in Limenaria, in care din pacate nu am avut prea mult timp sa ne plimbam pentru ca a inceput furtuna la putin timp dupa ce am ajuns.
Am fost o zi si la Marble Beach - nu puteam rata :) Mi-a placut, insa e prea plin de romani :D Am ajuns acolo la 9 si-un sfert, imi spusese cineva ca tre sa mergi devreme. Ei bine, era deja aglomerat :-)) Nu stiu la ce ora s-or fi dus oamenii aia acolo, dar primele randuri de sezlonguri erau pline.
Am fost si la Giola - piscina naturala. Frumos, dragut de stat o ora si facut o baie, cateva poze. Insa drumul inapoi pana la masina este greoi, tre sa urci dealul pe o caldura ingrozitoare... Noi am fost in jurul pranzului.
Ca loc de mancat as recomanda o taverna in zona de plaja unde am stat, deci pe Golden Beach, in partea cea mai din stanga - restaurantul lui Vigli, sau ceva de genul. Este cocotata sus pe deal si ai o priveliste superba asupra golfului, mancarea este tare buna si preturile sunt normale (desi ai putea crede ca este mai scumput datorita pozitionarii).
O sa incerc sa pun si cateva poze in zilele urmatoare... ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Grecia - Thassos (Thasos) Island
« Răspuns #63 : 03.Sep.2013, 05:53:35 p.m. »
Adevarat relax! Noi cand am fost pe insula cred ca am facut vreo 500km loco.
Bravo. Felicitari ;)

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline LTD

« Răspuns #64 : 04.Sep.2013, 09:08:21 a.m. »
Insa drumul inapoi pana la masina este greoi, tre sa urci dealul pe o caldura ingrozitoare...

cu sx4 am ajuns pina aproape de giola... cam la 3-5 minute de mers pe jos... voi unde ati lasat masina? sus pe deal, la sosea?
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline LTD

« Răspuns #65 : 05.Sep.2013, 09:25:24 a.m. »
Am fost o zi si la Marble Beach - nu puteam rata :) Mi-a placut, insa e prea plin de romani :D Am ajuns acolo la 9 si-un sfert, imi spusese cineva ca tre sa mergi devreme. Ei bine, era deja aglomerat :-)) Nu stiu la ce ora s-or fi dus oamenii aia acolo, dar primele randuri de sezlonguri erau pline.
eu am prins un rasarit de soare acolo... la 6,47... la 9,30 am plecat de acolo, ca veneau romanasii nostrii valuri, valuri...

подписи для форумов

• Hero Member
« Răspuns #66 : 05.Sep.2013, 06:24:52 p.m. »
Adevarat relax! Noi cand am fost pe insula cred ca am facut vreo 500km loco.
Am facut si noi cateva sute (nu am numarat exact cate :P) ca am consumat aproape un plin intreg :)

@LTD, n-am lasat masina la sosea. De la sosea am mai mers o vreme, pana pe un deal unde erau alte masini, langa o plaja. Si de acolo am mai mers un pic pana la alt deal cu masini parcate si acolo l-am lasat pe Yoshi. Insa de acolo mai era de coborat binisor pana la Giola... implicit, greu la urcat :D

Offline LTD

« Răspuns #67 : 06.Sep.2013, 11:38:36 a.m. »
cred ca yoshi putea cobori putin si sa te aduca mai aproape de giola...

подписи для форумов

Offline Silfax

« Răspuns #68 : 09.Sep.2013, 01:12:42 a.m. »
Ok, cred ca am fost simultan mai multi membri in Thassos in aceasta perioada. Am plecat pe 31 August si m-am intors azi. A fost o vacanta excelenta si voi da cateva repere si pentru alti doritori.
Am stat in Limenaria mai intai la vila Fylaktos (am facut rezervare doar cu o saptamana inainte de a pleca) http://www.zoover.co.uk/greece/thassos/limenaria/filaktos/apartment. Am avut la dispozitie un apartament cu doua camere, noi fiind 4 pers. , iar pentru perioada de mai sus am platit 40 eur/zi. Initial am rezervat 6 nopti, apoi intalnind cativa prieteni am decis sa mai prelungim cazarea. Problema a fost ca era deja rezervata camera, asa incat ne-am cazat aici: http://www.studiosplaisir.com/. O camera cu 4 paturi/50 eur/noapte. Pentru o perioada mai lunga, se putea scadea si la 40eur. In ambele locatii camerele au fost cam de 3*. Am fost in fiecare zi pe alta plaja. Dintre toate cea ma frumoasa mi s-a parut "Paradise Beach". Pentru snorkeling recomand zona stancoasa de la Potos si Trypiti. Am luat masa in multe locuri, insa delectare culinara ca la "Simi" in portul vechi din Thassos, nu a fost nicaieri. Marble Beach a constituit cea mai mare dezamagire... am simtit ca am nimerit la Mamaia... aglomeratie, muzica romaneasca data tare, preturi pe masura si bineinteles o multime de romani.
In general recomand ca si zone de cazare Potos, Pefkari sau Limenaria, iar de aici se poate ajunge usor pe plajele coastei de est , care de altfel sunt si cele mai frumoase de pe insula. Daca nimeriti zile mai inorate, puteti vizita doua sate vechi Theologos si Kastro, fiecare din ele inconjurate de diverse site'uri arheologice, sau manastirea Arhanghelului Mihail. In rest asteptati-va sa va intalniti cu multe cunostinte (cel putin asa am patit noi), romanii fiind din plin pe insula, urmati de sarbi, bulgari si rusi. Singura parte frumoasa din acest pct de vedere, a fost la meciul Romania - Ungaria cand au rasunat tavernele la golurile romanilor :).

• S-Cross Elegance benzina 4x2

• Hero Member
« Răspuns #69 : 10.Sep.2013, 04:25:39 p.m. »
Marble Beach [...] preturi pe masura
La ce te referi? Am fost si noi intr-o singura zi la Marble si, desi ma asteptam si eu la preturi mai mari ca deh, mi s-au parut similare cu alte locatii. Ca sa exemplific putin: 3 euro frappe, 3 euro sandwich, parca vreo 5 euro salata greceasca, 4 euro bere. Si nu plateai separat sezlongul, cum am vazut ca ar fi la Paradise beach (nu am stat efectiv la Paradise, doar in trecere am vazut un afis cu preturile). E drept, pe Golden beach acelasi frappe era 2.5 euro, dar nu mi se pare foarte dramatic :) Singurul minus ca erau cam mici paharele, in Nei Pori (langa muntele Olimp) primeam ditamai frappeul pe plaja, la 3 euro. :)

In rest, intr-adevar, foaaarte multi romana si muzica data prea tare :( Nu se auzeau deloc valurile si abia puteam sa citesc. Dar pentru doar o zi, cat am petrecut acolo, a fost ok din punctul nostru de vedere. Peisajul merita :) Imi pare rau ca nu am reusit sa merg pe Marble la rasaritul soarelui, cand nu era nimeni, asa cum a fost @LTD. Cred ca este intr-adevar deosebit si... liniste :) :dream: