Autor Subiect: Grecia - Thassos (Thasos) Island  (Citit de 17254 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VladP

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
Re: Grecia - Thassos (Thasos) Island
« Răspuns #30 : 22.Mar.2013, 11:19:28 a.m. »
E foarte frumos Potos, incearca sa eviti Limenaria la toate capitolele. Daca ai timp mergi pe varful muntelui e foarte frumos si se vede toata insula de sus. Asta e hotelul la care am stat http://www.hotelkamari.gr
De pe plaja din Potos daca o iei in stanga in 300m dai de taverna San Antonio, mancare excelenta si servciu foooarte bun si prietenos. Tot acolo gasesti o groaza de sporturi acvatice. In Potos gasesti si diving cu un instructor foarte bun Vasilis sau Vasiliadis parca e o experienta care merita. Pe drumul dinspre Potos spre Limenaria e si karting cam rablagit ce-i drept. Feriboturile sunt din ora in ora, ultimul pleaca la 9 seara.
Mercedes-Benz GLK 220, Subaru Legacy boxer diesel, Aprilia SR50 Factory, sx4 in my heart!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #31 : 22.Mar.2013, 11:20:26 a.m. »
O mentiune doar, destul de subiectiva - un pic scumput pt Iunie si pentru Grecia. E drept ca include si masa (DP presupun ca e demipensiune..?), insa mie imi place atat de mult sa mananc la tavernele lor, incat mi-ar parea rau sa am masa de seara inclusa si sa pierd sansa asta :P
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline marian57

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #32 : 22.Mar.2013, 11:47:44 a.m. »
Am fost in Thassos acum 2 ani, cu SX4 (ceva probleme cu plasarea bagajelor), dar noi fiind 3 persoane, o geanta de voiaj si lada frigorifica (cu bauturile) le-am plasat langa si pe bancheta din spate.
Drumul cel mai scurt Bucuresti - Keramoti are vreo 550 de km (prin Zlatograd) dar viteza cu care se poate merge prin munte face ca acest drum sa dureze tot vreo 8 ore, asa ca am preferat un drum mai lung (cam 740) km, din care mai bine de 200 prin Grecia, prin Zvilengrad - Kapitan Andreevo (Bulgaria) - Ormenio (Grecia) - Alexandropouli - Xanthi - Chrisopouli- Keramoti. Mai exista un drum prin Sofia - Blagoevgrad (Bulgaria) - Serres (Grecia) - Salonic - Kavala/Keramoti dar este mai lung si, din punctul de vedere al unuia care a contribuit financiar la bunastarea unui Garcea bulgar, prea multi km prin Bulgaria.
Am strabatut Bulgaria de mai multe ori si, spre marea mea rusine, cu harta, GPS si copilot, m-am ratacit de fiecare data, iar informatiile de la localnici se obtin cu mare greutate (in engleza sau franceza), asa ca traversarea Bulgariei trebuie pregatita cu atentie. Bine ar fi sa stabilesti traseul si mai multe puncte intermediare (orase mari) si sa urmaresti aceste puncte intermediare. Harta Bulgariei (pe iGo, cel putin) este varza... mergi pe drum national si GPS te arata pe camp.
Traversarea cu bacul trebuie facuta de la Keramoti din cel putin trei motive:
- drum mai scurt (aprox. 40 min cu bacul);
- mai ieftin (4 euro de persoana, 8 euro auto, preturile din 2011);
- nu in ultimul rand, ultimul bac pleaca de la Keramoti la ora 20 (sau 20:30), iar de la Kavala la ora 19:00.
In Thassos am stat in Skala Potamia, Potos-ul mi s-a parut cam inghesuit (aglomerat).
Mergeti intr-o zi la Theologos (este la vreo 15 km de Potos, in munte). Merita!
Si inca ceva, nu as recomanda demipensiune, mancare foarte buna si la preturi rezonabile se gaseste la taverne... si sa mananci seara la o taverna pe malul marii si sa bei o bere Mythos rece sau un pahar de vin este ... priceless :D.
« Ultima Modificare: 22.Mar.2013, 12:04:07 p.m. de marian57 »
SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD ESP (2010)

Offline marian57

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #33 : 22.Mar.2013, 12:23:12 p.m. »
Pentru anul acesta am ajuns sa fac rezervare la Hotel Potos pt. perioada 16-24 iunie (600 EUR 2 adulti + copil 9 ani, la 600 EUR/sejur cu DP).
Nu stiu daca ai facut deja rezervarea, dar sa stii ca la 40-45 Euro/zi poti inchiria un studio care poate caza 4 persoane, ai si o chicineta unde poti sa-ti faci o cafea sau chiar sa pregatesti un mic dejun, ai frigider, cuptor cu microunde. Iar pentru mesele principale, la taverne se mananca foarte bine, la preturi rezonabile si ... daca nu-ti place (sau doar din curiozitate) poti sa schimbi taverna... sunt o multime, iar platourile cu peste si fructe de mare sunt nemaipomenite!
Noi am stat in Skala Potamia, la Eric (are pagina web http://www.erics.gr/) cu 45 Euro/zi studio (5 zile) si 55 Euro/zi apartament (5 zile); am fost nevoiti sa facem acest aranjament deoarece am facut rezervarea prea tarziu (prin mai, pentru iunie) si nu au putut sa asigure 10 zile (cat am vrut noi) in acelasi studio/apartament. Noua ne-a placut mai mult la studio. Aveam un dormitor plus o camera de zi (cu o mica bucatarioara - vase, tacamuri, frigider, plita electrica, microunde); in camera de zi era o canapea extensibila in care dormea baiatul. Vila avea piscina, bar, parcare, barbecue, iar gazdele au fost foarte amabile.
Presupun ca mai exista si alte alternative (vezi http://www.go-thassos.gr/thassos-online-directory/thassos-accommodations/all-accommodations?gclid=CJvX6a2NkLYCFcVb3godKywAsA)
SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD ESP (2010)

Offline ASZ

« Răspuns #34 : 22.Mar.2013, 01:59:52 p.m. »
Va multumesc pt. sfaturi.
Am ales acel hotel nu la intamplare, ci datorita faptului ca intruneste majoritatea conditiilor dorite de noi, iar la capitolul pareri este de nota 10.
In alta ordine de idei, masa este demipensiune, cu mic dejun si pranz de tip bufet, iar seara asa cum ati sugerat si voi, vom iesi pe la taverne :)
La bac as vrea sa ajung pana cel tarziu la ora 12:00 ... insa asta ar insemna sa strabat Bulgaria noaptea ...

Offline VladP

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
« Răspuns #35 : 22.Mar.2013, 03:09:03 p.m. »
Eu am plecat la 4 dimineata din Bucuresti si am mers tot drumul cu maxim 15km peste viteza legala si am facut 8 ore pana in Thassos si asta pe varianta lunga a drumului pentru ca recuperezi in Grecia pe autostrada.
« Ultima Modificare: 22.Mar.2013, 03:10:41 p.m. de VladP »
Mercedes-Benz GLK 220, Subaru Legacy boxer diesel, Aprilia SR50 Factory, sx4 in my heart!

Offline ASZ

« Răspuns #36 : 31.Mar.2013, 09:51:36 p.m. »
Din Cluj ar fi un drum de 970 km (nu ar fi mult in conditii de trafic civilizat; pana in Zell am See am ajuns in cca 12 ore), insa pe traseul Cluj -> Alba iulia -> Rm. Valcea -> Dragasani -> Caracal -> Dabuleni -> Lukovit -> Nuvo Khan -> Yakuroda -> Gotche Delcev -> Prosotsani -> Kavala (bac) -> Prinos -> Potos (indicat de Google Map) se pare ca voi avea de condus cca 17 ore ... ceea ce e cam mult.
Nu prea stiu mai nimic pe acest traseu ... pot conduce 12 ore deodata ... insa parca niciodata nu am fost asa de indecis cum sa procedez. Poate ca experientele voastre/ variantele voastre sa ma ajute sa-mi limpezesc traseul de urmat si eventual modul in care sa parcurg aceasta distanta ... dealtfel mica.

Offline LTD

« Răspuns #37 : 01.Apr.2013, 11:06:35 a.m. »
Lukovit -> Nuvo Khan -> Yakuroda -> Gotche Delcev -> Prosotsani -> Kavala (bac)

o fi varianta mai scurta, dar nu si cea mai rapida... :) parerea mea, Lukovit -> (pina in Sofia ai 100 km autostrada) treci prin Sofia (centura + o bucata noua de autostrada), cobori spre Blagoevgrad -> Kulata -> Seres -> Kavala
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 01.Apr.2013, 01:07:18 p.m. »
Eu am luat-o pe traseul acesta cand am fost in Thassos ;-)

Vizualizaţi pe o hartă mai mare
Ca timp noi am facut destul de putin dar am avut noroc de un tip cu Nissan Navara care m-a purtat cu 170-180km/h pana la autostrada  B-)
Ce sa faci in Thassos? Sa te relaxezi :D , sa inchiriezi macar 2 zile un Jimny cu care sa traversezi insula :D, peisajele si traseele sunt superbe (a fost prima data cand am avut nevoie de "greu" pe bune la o masina 4x4 adevarata)
Ai extrem de multe plaje, fiecare cu frumusetea ei si avand in vedere ca esti cu SX4 iti recomand sa ajungi la cat mai multe (are garda la sol mare si nu o sa ai dificultati asa cum avut eu :() Mie mi s-a parut cel putin interesanta si cu siguranta am sa revin aici, plaja "Marble Beach". Daca esti o fire "romantica" sau poate doar pentru a prinde cateva cadre faine, poti sa iti programezi un apus de soare pe partea vestica a insulei  :good:
Viziteaza Panagia si Theologos (aici noi am mancat foarte bine si ceva mai feriti de albinele omniprezente).

In rest..mancare buna si bere rece iti doresc  :->
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline LTD

« Răspuns #39 : 01.Apr.2013, 01:45:29 p.m. »
pe acest traseu am fost si eu anul trecut... :D doar ca e mai lung cam cu 180 km fata de cel propus de @ASZ

« Ultima Modificare: 01.Apr.2013, 01:48:27 p.m. de LTD »
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов