Autor Subiect: Grecia - Thassos (Thasos) Island  (Citit de 17245 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Grecia - Thassos (Thasos) Island
« Răspuns #10 : 06.Mai.2012, 03:31:34 p.m. »
Pentru că am cam șomat anu' ăsta cu ieșirile și pentru că anu' trecut mi-a plăcut în Santorini am zis să încerc o alta insula anu' ăsta, adică Thassos.
Așadar aveți planuri de Rusalii vă propun o mini vacanță în perioada 1-5 Iunie (deci 2 zile de C.O.).
Momentan sunt în stadiul în care adun info pentru un mini-itinerariu (parcă aș vrea sa fie cu mai mult relax... dar în general nu prea îmi iese :D). Tot ce știu este că pretenu' Gogu' zice că facem vreo 9h pâna acolo, dar eu estimez 10h.
Bugetu' meu pentru această excursie este de 450€ (drum, ferry, cazare și păpică), buget pentru 2 persoane & Ribizli :P
So, vine cineva? Între timp nu vă sfiiti să mă loviți cu tips & tricks.

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline jordan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #11 : 06.Mai.2012, 05:15:23 p.m. »
Am fost anul trecut in vara, la hotel Alea, langa Skala Prinos, 4 stele, curat, dar izolat de civilizatie...
Cel mai animat mi s-a parut Potos. Ma rog, am fost 4 familii cu kinderi dupa noi.
Ce a mai frumoasa plaja....Marble beach....dar tb sa ajungi dimineata ca se aglomereaza...
La pranz am mancat prin diferite locuri, acceptabil, la Theologos 10 adulti si 4 kinderi, 100 euro....
Ne am dus pe Svilengrad si ne am intors pe Zlatograd. Recomand Svilengrad, mai lung cu 100 de km dar pe autostrada. Si tine E 85 Veliko Tarnovo-Stara Zagora. Ca timp e la fel, dar e greu drumul pe la Zlatograd. Urci, cobori, numai serpentine, foarte ingust pe anumite portiuni, plus ca trebuie sa intri prin mijlocul Xanthi...alt balamuc....
Bacul musai de la Keramoti ca e mai ieftin.
Anul trecut nu se platea autostrada dar montau bariere.....
Partea proasta e benzina.....1.9 Euro/litru....tocmai ce m am intors de la Athena....si am avut un soc cand am vazut cat costa benzina...asa ca alimenteaza la Bulgari ca e cam ca la noi...
SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 06.Mai.2012, 11:01:59 p.m. »
Pe aici zici tu?

Cazare am rezervat deja dupa o scurta cautare pe net am ajuns la Esperia Hotel si ulterior am aflat ca si prietenul @whizzy a fost cazat aici anul trecut ;-) Bacul vreau sa il iau fix de unde zici tu, mi se pare mai aproape...n-am idee cat costa..inca.
Ca si obiective, hmm...cum ziceam parca as vrea mult relax, dar parca vad ca n-o sa ma pot abtine asa ca:
- o plimbare pe coasta...obligatoriu ;-) am inteles ca sunt aproximativ ~90km;
- macar o plaja cu nisip fin :) Skala Sotiros, Skala Prinos, Rachoni, Aliki, Agios Antonios, Skala Potamia...sper ca astea sunt; din pacate am inteles (sper ca gresit) ca plaja din apropierea hotelului nu este chiar fina si ca ar trebui sa folosesc "pantofi" de plaja :(
- n-ar fi rau sa ajung la Makriamos; inteleg ca plaja-i faina, dar preturile pe acolo sunt ceva mai mari si accesul pe plaja se plateste (deci cred ca nu am voie cu Ribizli :( )
- vechea capitala a insulei, Theologos - cica mancarea e excelenta la tavernele din aceasta zona
- Aliki, inteleg ca-i interesant ca orasel :dknw:
- putin turism ecumenic...nu strica: Manastirea Arh. Mihai si Gavril unde inteleg ca se afla o bucatica din cuiul care l-a crucificat pe Isus in mana dreapta, iar dedesubtul acesteia se afla o pestera cu apa sfanta
- langa hotel am pe unde manca? Taverna Romvii pe plaja inteleg ca-i ok si tot prin zona ar mai fi Chez Gilles; daca le-ati frecventat...please advice :P
- satul Kastro by car & cascade by foot
- Panagia...inteleg ca-i un oras pitoresc, placut ochiului si unde pot manca si ceva bun la Taverna Elena
- Limenas...ruine, chestii...de pozat si insemnat by Ribizli :P

Astept in continuare trips&tricks  :->
  • #romaniaelectrica

Offline jordan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #13 : 07.Mai.2012, 01:04:59 a.m. »
Exact pe acolo m am dus, dar intre Veliko si Nova Zagora e groaznic, tine E 85 prin Stara Zagora ca e mai bine.
Plaje cu nisip gasesti. La Potos, la golden beach( Skala Potamia), si mai era una mica intre pini...de la Scala Potamia vreo 20 km. La Aliki n am fost. Mai exista o chestie greu accesibila, tb sa mergi si pe jos - natural pool. Nu am fost, dar niste amici au fost si au zis ca e super, un fel de laguna inchisa....
Am fost la Makriamos, e super, dar daca nu esti cazat se plateste accesul la plaja. Exact la intrare in Makriamos, o iei pe drumul forestier din dreapta si in 6 km esti la marble beach- plaja alba senzationala....doar sa ajungi  dimineata....e o cariera de marmura langa si plaja e alba...merita....
Am inteles ca sunt cam 100 km de coasta..noi am fost pana la Potos si pana la Skala Potamia, dar si in sud sunt peisaje super, inclusiv un sit arheologic.
SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #14 : 07.Mai.2012, 11:36:22 a.m. »
Ehh...Thassos...

Eu sunt fan inrait. Anul asta ma duc diinnn nouuu.
Pe scurt:

Drumul e de 10 ore:
Mers 150 in Bulgaria cand gasesti grup de romani nebuni care alearaga :D si "regulamentar" in rest. In Grecia ii puteti da in nas nu e strop de radar ( numai ca va consuma ca o bestie, autostrazile fiind de fapt drumuri de coasta cu 2 benzi si limitari la 80 km/h in unele locuri ). Timp se pierde la opriri sa mai mananci sa te mai dezmortesti, bla bla bla.

Insula:
Superba !!! peste 20 de plaje ( Cel mai mult mie mi-a placut plaja din Skala Marion. Este mica si pustie si poti intra cu masina pana aproape de apa - insa nu inteleg de ce ai face asa ceva :D )
Obligatoriu facuta excursia "Safari" cu Jimny. Este de senzatie. Gasiti ghid turistic de la Europa Travel la hotel Olympion care va poate ajuta.
De mancat recomand sa incercati terasa din portul din Skala Marion - imi scapa numele insa este ultima din spatele pontonului. De asemena in Limenas o sa gasiti Restaurantul Messogios. Seara e bestial si daca aveti noroc prindeti si muzica live. In Potos puteti manca la Taverna Irene insa s-a cam stricat in ultima vreme. In anii trecuti toti serveau cartofi naturali acum am vazut ca au trecut la congelati. :fluier:
Tot in Potos o sa gasiti o viata de noapte mai ok insa nici in Limenas n-o sa fie urat.
O vacanta in Thassos inseamna: relaxare si explorare cu 4x4.

Buget:
Anul trecut in August: EUR 1500  - 2 persoane
ATENTIE: benzina e scarbos de scumpa, alimentati la iesirea din Bulgaria, este un OMV pe stanga inainte de vama.
Atasez eu cateva poze insa sunt multe de spus despre Thassos si drept urmare mai bine il vedeti :D

Every thing I'm not made me everything I am

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #15 : 07.Mai.2012, 11:58:07 a.m. »
perioada 1-5 Iulie
Cred ca 1-5 Iunie :P
In perioada aia suntem si noi in Grecia, dar in Zakhynthos :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 08.Mai.2012, 12:47:25 a.m. »
numai ca va consuma ca o bestie
Lucky me ca ma duc cu TDI-ul  >:)
Cel mai mult mie mi-a placut plaja din Skala Marion. Este mica si pustie si poti intra cu masina pana aproape de apa
Hmm...interesant. Aici pot veni la apa cu catelul? Chiar asa ce alte plaje sunt ok si pentru o vizita cu Ribizli? (poate ma gandesc prea departe...pentru ca avand in vedere ca nu e chiar sezon in perioada in care merem noi s-ar putea sa fim doar noi :P)
Obligatoriu facuta excursia "Safari" cu Jimny. Este de senzatie
Asa ceva nu trebuie ratat...cred :) Mai ales ca-i cu Suzuki  :x Cati € este?
Anul trecut in August: EUR 1500  - 2 persoane
Ce perioada?
Exact pe acolo m am dus, dar intre Veliko si Nova Zagora e groaznic, tine E 85 prin Stara Zagora ca e mai bine.
Merci de sfat  :->
Mai exista o chestie greu accesibila, tb sa mergi si pe jos - natural pool. Nu am fost, dar niste amici au fost si au zis ca e super, un fel de laguna inchisa....
Imi poti mai multe detalii? As vrea sa ajung...avand in vedere vremea buna (pana in 24 grade celsius) as vrea sa parcurg si acest traseu la pas B-)
Cred ca 1-5 Iunie :P
In perioada aia suntem si noi in Grecia, dar in Zakhynthos :)
Da, da...merci ;) Am corectat deja!
  • #romaniaelectrica

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #17 : 08.Mai.2012, 07:47:37 a.m. »
Apropos de plaje si apa. Atentie la aricii de mare, eu am avut onoarea de a intalni unul si m-am ales cu 20 de ace in 3 degete, la picior normal.

In rest e foarte frumos in Thasos. Din pacate a trecut ceva vreme de cand am fost si nu-mi amintesc mare lucru, asta apropos de sfaturi. Cred ca ar trebui sa mai bag o tura.

Astept poze si impresii proaspete.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 19.Mai.2012, 04:11:04 p.m. »
Din cauza conditiilor meteo - din 5 zile 4 sunt tstorm :( , am anulat rezervarea.
Speram totusi sa gasim o perioada cu soare pana pe 23.07.
@Khaos cat e hotelul in Zaky?
  • #romaniaelectrica

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #19 : 27.Mai.2012, 03:13:03 p.m. »
Sorry Cristi dar nu prea am mai avut timp sa intru si sa-ti raspund in timp util.
In Skala Marion poti merge cu catelul pe plaja linistit, anul trecut chiar am vazut parca niste greci cu catelul pe plaja.
In materie de plaje, ho ho ho...ai de unde alege. Pur si simplu mergi pe soseaua de centura ( o sosea care inconjoara toata insula ) si o sa te plictisesti cate intrari spre plaje o sa gasesti.
Dinspre Limenas spre Skala Marion ( cum soseaua inconjoara insula si drumul spre Skala Marion se poate realiza si-n stanga si-n dreapta :)))) - va trebui sa faci dreapta din Limenas ) mergi vreo 13-15 Km si o sa ai o plaja fffoarte misto. Mai aglomerata ce-i drept dar o sa-ti placa dumul pana la ea, e un dirt track interesant :D.

Distractie placuta !
Every thing I'm not made me everything I am