Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445311 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2070 : 15.Feb.2020, 05:04:42 p.m. »
Moi aussi. Nici nu as sta pa ganduri daca l-ar mari putin. Si , vorba lui @lucianer , sa-i mai dea un pic de forta.... Minunat ar fi. Chiar masina perfecta...
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2071 : 15.Feb.2020, 05:39:05 p.m. »
D.aia există Subaru

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #2072 : 16.Feb.2020, 09:12:26 a.m. »

De ce nu? Eu zic ca din contra... e fix ce i-a lipsit lui Jimny in epoca moderna. In spiritul traditiei l-au tinut in 3 usi si l-au condamnat sa fie produs de nisa, o nisa din ce in ce mai mica... ajunsa aproape cat o gamalie de ac, in special in Europa. Si... s-au tot incapatinat sa-l tina asa (a propos de strategie...).

Pe cand o masina in 4 usi, de ~4 metri, cu motor de 1.5, cu dotari de ultima ora, care se intampla sa fie un offroader autentic si competent... phuuuuhhhh.  :yeah: :yeah: :yeah:

Inchipuie-ti masina lui @lucianer (~4 metri, 4 usi, motor 1.5, dotari moderne), cu competentele de offroad ale lui Jimny. Cam asta ar deveni Jimny-ul in 4 usi, metaforic vorbind. Ce mai vrei? Eu sigur as fi client.

Poate ar trebui sa clarificam despre ce discutam - ce visam / ce ne dorim SAU ce are sanse sa se materializeze...

Daca e vorba despre ce ne dorim, da, ar fi frumos.

Dar faptele / realitatea cam spune altceva:
- istoric vorbind, modelul Jimny (cu intreaga sa mostenire - ON360, SJ, LJ, Samurai) nu a avut vreo versiune in 5 usi (cu o exceptie - Samurai Katana, produs in Indonesia, care a avut o asemenea versiune, dar 2wd, pare-mi-se).
- Suzuki are doua mari expertize diferentiatoare  fata de alte marci - masinile mici, urbane, si tractiunea integrala; in vremurile actuale, dominate de reglementarile WLTP si CAFE, prioritatea pentru marca inclin sa cred ca va fi spre masinile relativ mici, eficiente dpdv emisii si consum, mai ales in Europa unde desi a crescut preferinta pentru SUV-uri/cross-overe, compromisul (si pentru cerintele legale, si pentru costurile aditionale ale posesorilor, si pentru faptul ca lumea civilizata are in general parte de asfalt pana in cele mai indepartate puncte) face ca acestea sa fie in general 4x2.
- ca motorizare, daca vorbim de pastrarea 1.5-ului, asta nu cred ca este fezabila in contextul CAFE - prea multe emisii ce ma gandesc ca ar creste si mai mult pe o caroserie mai mare (si, implicit, mai grea); o alternativa ar fi implementarea noului 1.4 turbo hibrid cu ai sai 130cp, dar ar ramane de vazut cum s-ar impaca motorul cu o tractiune integrala predominant mecanica si cu cat ar creste emisiile "multumita" acestei tractiuni integrale si a unei caroserii cam lipsita de aerodinamica.
- daca alte marci isi permit sa pastreze in gama (sa vedem pentru cat timp) masini icon (cum ar fi G-ul la Mercedes), un producator mic precum Suzuki nu stiu cat mai poate duce - cel putin pentru Europa - acest model (dovada si stirile de a-l comercializa doar ca VU, nu si ca VP).

Cu riscul de a ma repeta, eu personal nu vad fezabil - pentru Europa - un Jimny in 5 usi. Poate p'acolo pe la Antipozi s-aveti mai multa bafta...

PS: apropo si de Subaru, frica mi-e ca tendinta in domeniul tractiunii integrale va fi de hibridizare si a acesteia (pe langa motor) - Rav4, CR-V, DS7 Crossback, GrandlandX, e-Boxer sunt cateva exemple de asemenea hibridizari in care puntea spate este actionata de 1-2 motoare electrice. Sa vedem cum evolueaza tehnologia...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2073 : 16.Feb.2020, 10:53:08 a.m. »
Probabil offroadere adevarate vor ramane numai utilitarele, pick-up-urile
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #2074 : 16.Feb.2020, 11:12:07 a.m. »
Sau electrificatele...

« Răspuns #2075 : 16.Feb.2020, 04:23:01 p.m. »
Nu vorbesc de propulsie ci de robustete si garda la sol reala.
Daca compari vitara cu reductor din anii 90 cu plasticaraia de acum vezi la ce ma refer
E valabil pt toate marcile, modelele noi sunt de asfalt

Offline shpeedy

« Răspuns #2076 : 16.Feb.2020, 05:59:31 p.m. »
Pai eu ce spuneam de electrificate - conversie la EV pentru o masina actuala...

Daca preturile pentru o conversie o sa ajunga la 12-15k Euro (doar motor, baterii, calculatoare) cu pastrarea transmisiei actuale, eu zic ca va deveni interesant viitorul.

« Răspuns #2077 : 16.Feb.2020, 06:08:59 p.m. »
Sau iei o masina de 30 de ani , o restaurezi, o omologhezi ca vehicol istoric si afumi hipsterii eco
Azi am scos saabul la plimbarea saptamanala si am lasat in urma un pusti cu un leon nou- nout
Era usor nervos cand s-a oprit la benzinarie sa ma intrebe cum de i-am depasit minunatia pe care daduse 30k

Offline shpeedy

« Răspuns #2078 : 16.Feb.2020, 06:18:30 p.m. »
Pe bune?! Chiar suferea atat de tare incat sa puna intrebari? :-? :-O :inteligent:

« Răspuns #2079 : 16.Feb.2020, 06:25:27 p.m. »
Da, nu e prima data cand mi se intampla
Am mai patit-o intr-o dimineata, in vara,  cu cineva cu o mazda de 2 locuri :-))
Nu am schimbat a 3 - pe calea victoriei
Revenind on topic, peste vreo 3 ani cred ca inlocuiesc yeti cu ceva electric, dar nu vreau sa dau o palarie de bani pe electrica
Daca scoate Dacia ceva ieftin, de oras ... sau suzuki vreun swift electric