Eu n-am observat ornamentele din lemn care-s motivul pt. care ai renunta la o masina noua in favoarea uneia second. Daca e vorba doar de bani, e alta treaba. Acum doi ani si jumatate, cand am luat-o pe a mea de noua tot din DE, erau mai multe niveluri de echipare, si gasisem un model si cu ornamente de lemn, aduse din USA sau facute pt. USA, erau ceva varf de gama (parca aveau si transmisie automata), or fi pus pt. toata lumea.
Motorul diesel este de la Renault din 2006, deci pe ambele modele, din cate stiu. Acel motor mie mi-a lasat o impresie f. buna ca fiabilitate(atentie ca multi romani posesori se plang mult si des de probleme dese cu filtrul de particule), dar din socoteli, rezulta consumuri medii cu doar 1 litru/suta mai mici decat motorul benzina. Numai daca nu esti foarte addicted to diesel datorita cuplului mare, probabil, recomand motorul pe benzina de 2,4 ca o alternativa foarte demna de luat in seama. Acel litru oricum se amortizeaza in costul intretinerii reduse la benzina.
Tapiseria din "piele" intoarsa Alcantara am eu, dupa doi ani jumatate arata impecabil si e doua clase peste pielea obisnuita - nu face cute, nu se pateaza/rupe, se curata, nu tine frig iarna ci cald, nu se incinge vara, doar culorile imi par un pic anoste, dar is foarte rezistente la pete/mizerie. Iar daca te enerveaza culoarea, cred ca se pot vopsi (ete, la asta nu m-am gandit, hmm, ia sa vedem).
Eu am un jurnal de bord pe forumul softpedia, daca te mai intereseaza alte detalii legate de model 2008.