Autor Subiect: Sfat achizitie Grand Vitara  (Citit de 49976 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BigAir

Sfat achizitie Grand Vitara
« : 23.Feb.2011, 01:36:00 p.m. »
Am un SX4 si vreau sa iau o GrandVitara 5 usi diesel. Dilema mea este legata de alegerea modelului (modelul actual sau model anterior limited) bineinteles aduse din Germanica). M-ar interesa o parere legat de diferentele dintre cele 2 modele (nu fisa tehnica), diferente care se vad si se simt la tinuta de drum.
Multumesc anticipat.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Sfat achizitie Grand Vitara
« Răspuns #1 : 23.Feb.2011, 03:49:22 p.m. »
Nou sau SH.
Go Terios!!!:)

Offline F.RAZVAN

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 61
  • SUZUKI
« Răspuns #2 : 23.Feb.2011, 05:45:02 p.m. »
Nu stiu ce sa zic care ar fi mai buna
Eu am modelu din 2003 deci e varianta anterioara si nu prea sunt multumit pentru ca e motor peugeot RHZ ,singuru lucru care imi place e ca schimbi tractiunea mecanic nu electric
Consuma in jur de 10 in oras 
Daca nu e mare diferenta la pret eu zic sa iti iei modelu nou
DON'T DRINK AND DRIVE,JUST SMOKE AND FLYYY!!!!

Offline BigAir

« Răspuns #3 : 24.Feb.2011, 09:13:59 a.m. »
Sincer ma gandeam second la pana in 50.000 km pentru ca il pot aduce din germania mult mai ieftin. la modelul nou nu ma prea incanta imitatiile alea de "lemn" care nush daca le pot inlocui. Modelul limited 2007-2010 nu are imitatiile alea, e doar plastic negru si arata mai bine asa, in plus tapiteria de piele e in 2 tonuri si piele intoarsa. modelul anterior are tamburi pe spate:( fata de cel nou care a trecut la discuri. Motorizarea de 1.9 e de la renaultla acest model.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline BigAir

« Răspuns #5 : 24.Feb.2011, 01:21:06 p.m. »

asa ceva mi-ar place sa ajunga
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 25.Feb.2011, 08:27:01 p.m. »
Eu n-am observat ornamentele din lemn care-s motivul pt. care ai renunta la o masina noua in favoarea uneia second. Daca e vorba doar de bani, e alta treaba. Acum doi ani si jumatate, cand am luat-o pe a mea de noua tot din DE, erau mai multe niveluri de echipare, si gasisem un model si cu ornamente de lemn, aduse din USA sau facute pt. USA, erau ceva varf de gama (parca aveau si transmisie automata), or fi pus pt. toata lumea.

Motorul diesel este de la Renault din 2006, deci pe ambele modele, din cate stiu. Acel motor mie mi-a lasat o impresie f. buna ca fiabilitate(atentie ca multi romani posesori se plang mult si des de probleme dese cu filtrul de particule), dar din socoteli, rezulta consumuri medii cu doar 1 litru/suta mai mici decat motorul benzina. Numai daca nu esti foarte addicted to diesel datorita cuplului mare, probabil, recomand motorul pe benzina de 2,4 ca o alternativa foarte demna de luat in seama. Acel litru oricum se amortizeaza in costul intretinerii reduse la benzina.

Tapiseria din "piele" intoarsa Alcantara am eu, dupa doi ani jumatate arata impecabil si e doua clase peste pielea obisnuita - nu face cute, nu se pateaza/rupe, se curata, nu tine frig iarna ci cald, nu se incinge vara, doar culorile imi par un pic anoste, dar is foarte rezistente la pete/mizerie. Iar daca te enerveaza culoarea, cred ca se pot vopsi (ete, la asta nu m-am gandit, hmm, ia sa vedem).

Eu am un jurnal de bord pe forumul softpedia, daca te mai intereseaza alte detalii legate de model 2008.

Offline BigAir

« Răspuns #7 : 25.Feb.2011, 11:11:17 p.m. »
taxe mari (imp, prima inmatriculare)la cilindree mare.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline BigAir

« Răspuns #8 : 25.Feb.2011, 11:15:45 p.m. »
cat despre filtrul de particule, daca merg la caraiala asa se intampla, trebuie sa mai dea si cox , dar ei merg ca jmecherii la consum.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline flotl

« Răspuns #9 : 26.Feb.2011, 06:54:48 p.m. »
Daca se face o iesire in week-end in afara orasului, nu sunt probleme cu filtrul de particule. Si alte SUV-uri noi incep sa il aiba.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.