Autor Subiect: Sfat achizitie Grand Vitara  (Citit de 49990 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
Re: Sfat achizitie Grand Vitara
« Răspuns #10 : 28.Feb.2011, 01:59:03 a.m. »
taxe mari (imp, prima inmatriculare)la cilindree mare.

Nu m-am gandit la costurile mai mari cu taxele. E posibil sa ai dreptate, desi nu cred ca-s multi bani in plus. Iar daca te uiti dupa second hand, pe benzina gasesti si cu motor de 1995 cmc, vandute pana anul trecut, care-s cam similare ca taxe celor diesel.

Acuma, nu-i vorba ca-s eu fan benzina, ca nu-s, insa mie dieselul imi pare un pic cam submotorizat, cu consum mare si mi-a parut si foarte zgomotos (la benzina, se aude motorul dupa 3500 ture, probabil ca la diesel e mai sonor, eu nu l-am auzit decat la relanti). Si, firesc, GV cu diesel, nou, este si mai scump cu 2500-3000 euro, si mai sunt si costuri crescute la intretinere.

Parerea mea e sa mergi sa faci si un test drive la un dealer, sa vezi daca rezonezi cu masina, majoritatea au motorizarea diesel. Eu am luat-o fara sa fac asa ceva, ca mi-a venit in cap tarziu si n-a mai fost timp. Am avut noroc sa-mi placa foarte tare, dar a doua oara, fara macar 100 km mersi cu respectiva, nu m-as mai incumeta.

Uitasem sa spun, caracteristica "limited" pt. GV la care ai facut referire in primele posturi e calificativul suprem pt. masinile facute de Suzuki pt. America, la a mea, desi are ce spuneai tu acolo, nu apare nicaieri aceasa referinta (sau alta). Pt. Europa, n-am observat sa aiba denumiri de marketing la diferite clase de dotari ale masinii, cum au alte marci, la a mea e mentionata o denumire ciudata, JT D54V.

Offline BigAir

« Răspuns #11 : 28.Feb.2011, 02:19:44 p.m. »
modelul de germania, e limited: tapiterie alcantare, navi 7" clarion, geamuri fumurii spate, etc. scrie la bandou. dar e doar modelul anterior, am vazut ca acum au un model x30 dar nu mai are roata de rezerva normala pe usa spate, are roata de rez de uz temporar, ceea ce pare cam nasol daca esti pe coclauri si faci o pana, mai mergi daca poti.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Dragos

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #12 : 11.Mar.2011, 04:50:34 p.m. »
cat despre filtrul de particule, daca merg la caraiala asa se intampla, trebuie sa mai dea si cox , dar ei merg ca jmecherii la consum.

Da-i tu cox in Bucuresti la ore de varf cand stai in coloana si te bucuri cand ajungi sa bagi a 3-a :)) N-ai unde...
Celor carora li se aprinde filtru de particule merg in oras in conditiile de mai sus... Si nici nu fac multi km...
Vorba lui flotl, daca se face o iesire in weekend cu ea, ii ajunge :)
GV 1.9  Ignis 1.3
Diesel powered Japs

Offline BigAir

« Răspuns #13 : 16.Mar.2011, 01:02:19 a.m. »
nu e neaparat sa mergi tare, trebuie sa mergi mai turat ca sa nu ai probleme cu filtrul de particule.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Green Goblin

• Full Member
  • Mesaje postate: 123
« Răspuns #14 : 16.Mar.2011, 07:38:08 a.m. »
Buna,
Nu am citit toate posturile in acest topic,si sper sa nu repet.
Sunt posesor de Suzuki de 14 ani (Samurai,Vitara,Sx4).
Cu primele 2 am frecventat acelasi service.
Cum cu aceste 2 masini am facut off road aproape zilnic,evident ca am frecventat locul destul de frecvent.
Din observatiile mele:Si la Vitara si la GV mari probleme la motoarele pe motorina.
Parca sunt Peugeut si Renault.
Unele stateau cu lunile in service.
Mecanicul,care e mare fan Suzuki ii sfatuieste pe toti sa nu ia diesel.
EL are masini pe motorina ,dar nu Suzuki.A facut o fobie din GV diesel.

Offline BigAir

« Răspuns #15 : 16.Mar.2011, 08:35:37 a.m. »
GV asta nou are motor de renault, un motor f bun dupa parerea mea, daca nu cel mai bun diesel de la renault.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #16 : 16.Mar.2011, 10:17:52 a.m. »
Sper sa nu fie din "clubul" motoarelor Renault care au o grava problema cu combustibilul diesel de la noi!
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 16.Mar.2011, 10:48:22 a.m. »
... care au o grava problema cu combustibilul diesel de la noi!

Ala stiam ca e 1.5dci-ul cu pompa de motorina...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Dragos

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #18 : 16.Mar.2011, 11:14:58 a.m. »
Eu n-am auzit pana acum de probleme la motoarele diesel F9Q de provenienta Renault care sunt puse pe GV. Probleme nu am avut cu injectia, nu mi s-a aprins niciodata martorul acela, am aprox. 90k km... De cand o am, am alimentat numai de la OMV si Petrom, rareori din alte parti...
GV 1.9  Ignis 1.3
Diesel powered Japs

Offline Green Goblin

• Full Member
  • Mesaje postate: 123
« Răspuns #19 : 16.Mar.2011, 02:14:39 p.m. »
Vitara Avea motor Peugeut.
GV are Renaul.
Nu stiu ,dar vizitand servisul lunar (dar abuzurilor la care am supus masina) ,nu am vazut nici un motor de GV ultima generatie, deschis.Toate (si erau destule) erau pe motorina.