Autor Subiect: Sfat achizitie Grand Vitara  (Citit de 49979 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Sfat achizitie Grand Vitara
« Răspuns #20 : 16.Mar.2011, 02:51:37 p.m. »
GV-ul varului meu care are ~ 60-70000 km ii schimba garnitura de chiuloasa .A fost pe la 'nspe mesteri ,inclusiv si la cei de la Dojo.Il costa garnitura originala 300 ron(24.car) livrare in 5 zile.La oficiali dureaza 30 zile o comanda.In continuarea reparatiei mai enumeram ulei Mobil 1 (SUA) 44 ron/l si filtru ulei (SUA) 27 ron.O sa mai fie manopera care cred ca o sa-l duca pe la ~ 800-1000 ron.Asta e.Ghinion!
Go Terios!!!:)

Offline Garett

« Răspuns #21 : 08.Nov.2011, 12:57:58 p.m. »
Salut,
M-ar interesa sa cumpar un Grand Vitara in 5 usi care sa fie folosit ca masina de familie preponderent dar si pentru iesiri in off-road moderat.
Ma puteti lamuri in legatura cu cateva aspecte?
1. Service in zona Galati-Braila-Focsani?
2. Cum se comporta in genere pe sosea? Are balans? Sotiei mele i s-a facut rau intr-un Sorento si am dubii de atunci in legatura cu ideea de sasiu separat. Stiu ca GV e "semi-separata", cu ce rezultate in materie de confort?
3. Cum se comporta in teren? N-am de gand sa "rup muntii" dar am pus gand rau catorva "forestiere". In principiu GV o sa primeasca AT-uri, bull-bar, poate si suspensie inaltata si bara fata modificata, mai vedem. Nu si snorkel! :D
4. Are scuturi?
5. Benzina sau diesel? Pentru off-road as merge pe diesel dar pentru utilizare "domestica" imi e ca va fi prea "tractoras".
6. La benzina unde se poate pune decent un rezervor de GPL? Roata fiind pe usa pica ideea de toroidal, cat mai ramane din portbagaj?
7. Cum se comporta cutia automata? E lenesa sau rezonabil de fasneata?
Cam multe, sorry!
Multumesc anticipat!
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #22 : 08.Nov.2011, 02:45:25 p.m. »
Salut.Masina o cumperi de noua sau sh?
La GV-ul care il stiu eu , proprietarul a pus rezervorul de 55l in portbagaj,"lipit" de bancheta spate.Instalatia este Tomasetto StAG 300.
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 08.Nov.2011, 03:18:55 p.m. »
Eu zic...go for it!

Sa le luam si pe puncte:

1. Cred ca prin Galati este un service Radacini. Cel mai bine ii poti intreba pe @anyd sau @hugbear ei sunt din zona.
2. N-am condus zeci de mii de km un Suzuki Vitara, dar m-am dat si eu cu el si pot spune ca este o masina confortabila.
3. In teren este super ok. Daca o si inalti putin e perfect. Nu ii pune bull-bar...pierzi la "atac"
4. Da, din plastic. Iti recomand un set total de scuturi.
5. Diesel  B-) pentru manuala si/sau benzina daca vrei A/T
6. Vezi @lucianer
7. Pentru o masina de familie e ok!

Si pana la urma...noua sau sh?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Garett

« Răspuns #24 : 08.Nov.2011, 04:02:57 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri.
Masina o sa o iau sh, nu m-as indura s-o bag in aratura daca as lua-o noua, plus ca asa mai pot sa bag si bani in accesorii. Initial ideea era sa iau o Vitara mica, de fun, dar asta ar insemna doua masini si n-are rost.
Radacini-ul e la Braila, eu sunt din Galati deci ar fi aproape. Oare au si masina de test?
Bull-bar i-as pune sa nu plang dupa faruri si bara dar ramane in studiu, inca nu m-am hotarat ce as pune pe ea.
La GPL ma gandesc ca imi ia din spatiu, diesel pe auto nu exista? Mi-a casunat ca ar fi practica o cutie auto in teren, sa n-o turez prea tare la inceput pana invat ce si cum.
Masina chiar imi place, nu e asa de "soft" si imi place ideea de diferential blocabil si low gear.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 08.Nov.2011, 05:28:44 p.m. »
Din pacate cutia automata este disponibila doar pentru motorizarile pe benzina :( De la aceeasi idee am plecat si eu cand mi-am luat Junk-ul si...iti pot spune doar ca faci o alegere fericita  B-)
  • #romaniaelectrica

Offline Garett

« Răspuns #26 : 08.Nov.2011, 07:29:16 p.m. »
Multam fain, sper sa gasesc una pe gustul meu si s-o pot lua prin primavara, acum nu ma incurc cu cauciucuri de iarna & stuffs, am programat-o pt primavara, cand da coltul ierbii ca sa am ce calca cu roata :)
Partea buna e ca am primit cel mai important accept, "my better half" a zis ca-i place si masinuta si ideea de off-road asa ca din punctul asta de vedere sunt acoperit!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 08.Nov.2011, 10:28:37 p.m. »
Daca tot vrei una pe sufletul tau eu iti recomand sa te apuci de cautari de pe acum. Dureaza pana gasesti ceva care sa-ti placa si sa fie ok.

Succes!
  • #romaniaelectrica

Offline Garett

« Răspuns #28 : 09.Nov.2011, 07:37:51 a.m. »
Dap, m-am apucat de pe acum sa strang documentatie, sa ma uit pe site-uri, sa bat la cap lumea pe forum...;)

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • my gv
« Răspuns #29 : 28.Aug.2012, 08:59:13 p.m. »
ei,....cum stai, ti-ai luat ceva pana la urma?....eu am ales varianta diesel pentru cuplu in special (motor 1.9ddis) si sunt multumit....gv sunt masini foarte corecte .....la capitolul confort nu e neaparat la cel mai inalt nivel vezi plasticurile care sunt aproape ca pe logan si care in timp incep sa scartie, dar e fiabila si are dif central blocabil si reductor(pe ultimul nu prea la-am folosit) garda de 19cm nu ma imbie la iesiri prea curajoase.....dar ca si tractiune e cel putin 2 clase peste rav 4, tiguan, antara
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP