Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki GRAND VITARA
»
Diverse
»
Geamuri laterale neizolante la frig
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Geamuri laterale neizolante la frig (Citit de 13363 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
woe
Full Member
Mesaje postate: 220
Gen:
Viata-i scurta si dup-aia mori..
Bucuresti
Geamuri laterale neizolante la frig
«
:
09.Ian.2011, 02:01:42 a.m. »
Intreb aici, deoarece nu stiu daca problema e generala sau mai sunt confrati care se confrunta cu dansa.
Masina mea are parbriz si laterale deosebit de permisive pt. frig la sub 0 grade si viteze constante mari (ex:autostrada), lucru deranjant pt. mine deoarece-s sensibil la rece (cefalee, sinuzita, samd). La toata lumea e asa? N-am mai fost in alte GV, trebuie sa-mi fac timp musai sa ajung la o intalnire cu confratii, sa fac teste, ca am inceput sa circul cu capul acoperit.
La o masina anterioara Renault, dupa ce-am inlocuit geamul lateral de la sofer, spart de un doritor de GPS, stiu ca am avut aceeasi senzatie de proasta izolare fata de temperaturi sub 0 grade.
Exista geamuri mai mult sau mai putin izolante fata de frig? Ca m-ar interesa chiar sa le inlocuiesc. Poate exista cu strat de aer intre 2 straturi de geam sau or fi mai groase.
memorat
Jurnal de bord
Suzuki Grand Vitara 11.2008, 2.0, 5 usi, negru.
Dragos
Jr. Member
Mesaje postate: 87
Gen:
Re: Geamuri laterale neizolante la frig
«
Răspuns #1 :
13.Ian.2011, 06:56:38 p.m. »
Salutare
Eu nu am vre-o sensibilitate la temperaturi scazute ca sa imi dau seama de ceea ce zici, dar ce am observat e ca se face foarte frig in masina, o fi de la tapiseria de piele, habar n-am dar oricum iarna asta a fost grav... noroc cu incalzirea in scaune
Cu ce te pot ajuta in schimb este un test drive daca poti ajunge in bucuresti la o intalnire
Cheers
memorat
GV 1.9 Ignis 1.3
Diesel powered Japs
woe
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #2 :
16.Ian.2011, 11:32:50 p.m. »
Tapiseria mea e de piele eco "intoarsa" cu senzatie, rezistenta si intretinere f. buna si vara si iarna, cea de piele stiu din experienta ca e f. enervanta iarna, am avut 2 sezoane. La a mea nu am observat sa se faca mai frig ca afara
(banuiesc ca te referi ca se raceste rapid interiorul dupa ce opresti motorul) numai la mers in viteza peste 80 la ora de la minus 5 grade in jos simt geamul lateral cum emite frig cum simti soba incinsa cand emite caldura. Tind sa cred ca e vorba de grosimea geamurilor laterale sau de tehnologia folosita la realizare; poate exista ceva folii aplicabile pe geamuri care si izoleaza?
Bine ca nu mai sunt iernile ce-au fost pe timpuri; in 16.01 au fost 16 grade afara si semana cu sfarsit de aprilie.
Mersi de oferta, daca sunt in Bucuresti, cu siguranta ca vin la o intalnire, de mult timp ma tin sa.
memorat
Jurnal de bord
>pexic<
Hero Member
Mesaje postate: 1664
Gen:
we rock!
«
Răspuns #3 :
17.Ian.2011, 12:24:08 a.m. »
salut, ma simt dator cu niste precizari deoarece titlul topicului mi-a zgariat retina
- corect este bun sau mai putin bun izolator, nu izolant sau neizolant
-corect este sa te referi la temperatura , nu la "frig" , deoarece un izolator se comporta la fel si la frig si la cald, adica la orice temperatura, in ideea ca izoleaza mai bine sau mai putin bine.
-in rest numai bine
memorat
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.
woe
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #4 :
31.Ian.2011, 12:13:49 a.m. »
ei, lasati, c-am mai facut si noi cate-o gramatica pe la scoala.
http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=IZOLANT
Iar frigul tot frig ramane si imi da dureri de cap, precum iarna nu-i ca vara
memorat
Jurnal de bord
VAXXi
Hero Member
Mesaje postate: 762
Gen:
Veveriţar
«
Răspuns #5 :
31.Ian.2011, 12:23:45 a.m. »
Woe, ceva-ceva este, ca si mie mi se par geamurile la Jimny mult mai reci decat la Espero-ul anterior. 3M are o folie "Crystalline" care se lauda cu foarte buna izolatie termica, da' e impotriva caldurii exterioare .. nu stiu daca merge si in sens invers
memorat
Suzuki Vitara 1.4 Passion 2024
Suzuki Jimny 1.3 JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD 1995
woe
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #6 :
01.Feb.2011, 06:32:12 p.m. »
Da, ori sunt prea subtiri, ca pe japonez, mai nou, l-a prins economia, ori e izolatia la usi facuta in dorul lelii si ramele usilor prea subtiri. M-am gandit si eu la folie, o sa ma interesez, mai ales ca geamurile mele sunt transparente fara nici o tenta si e deranjant la lumina puternica. Cred ca pana si cea turceasca poate aduce o imbunatatire, ceva. Mi-e cam frica de organ.
memorat
Jurnal de bord
woe
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #7 :
07.Feb.2012, 12:23:47 p.m. »
M-a lamurit un confrate mai destupat la minte cum sta treaba cu geamurile mele "neizolante". Ca sa protejeze cum trebuie fata de temperaturile scazute de afara, geamurile laterale si/sau parbriz luneta trebuie sa fie realizate cu o tehnologie anume. Nu stiu cum se numeste, geamurile fabricate astfel au pe dansele scris "tempered". Pe a mea nu sunt puse asemenea geamuri. Pe geamurile vostre exista respectiva marca? Stiti vreun producator/vanzator de geamuri "tempered" pt. GV? ca-n Bucuresti s-a mutat Siberia zilele astea.
memorat
Jurnal de bord
woe
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #8 :
07.Feb.2012, 01:27:49 p.m. »
Cred ca am batut campii cu tempered. Conform producatorului geamurilor mele, ce scrie pe ale mele, temperlite, indica faptul ca is securizate, se sparg fara sa te taie.
http://www.agc-automotive.com/english/products/temper.html
Dar problema mea cu bagatul de vata in urechi si caciula in cap (ca altfel ma paste o sinuzita) cand merg peste 100km la temperatura exterioara incepand cu minus 3-4 grade afara, persista. Am inceput sa ma uit dupa GV la dezmembrari, sa le verific geamurile. Asta de nervi, am mers aseara pe viscol cu un opel astra 2008, masina care costa pe la jumatate din ce-am platit eu, si n-am avut nici macar un sfert din disconfortul pe care il resimt daca merg cu a mea. Si masina mea facea parte si dintr-un lot destinat sa fie comercializat in Finlanda, brrr.
«
Ultima Modificare: 07.Feb.2012, 01:31:20 p.m. de woe
»
memorat
Jurnal de bord
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
«
Răspuns #9 :
07.Feb.2012, 01:49:26 p.m. »
nu cred ca exista ceva special legat de geamuri la alte masini.. eventual de izolatia cu exteriorul.. adica chederele.
si mie imi e frig in sx4.. dar pun aerul cald sa bata pe geam si s-a rezolvat problema
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Sus
« precedentul