Autor Subiect: Geamuri laterale neizolante la frig  (Citit de 13365 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Geamuri laterale neizolante la frig
« Răspuns #20 : 19.Oct.2012, 07:21:32 p.m. »
Inca nu le-am izolat, c-am zis sa le fac concomitent cu oglinzile incalzite daca tot le desfac ... si din lipsa de timp n-am ajuns sa fac nici una, nici alta. De simtit sigur se va simti, mai ales daca pui materialele care trebuie (eu am fost mirat cat de mult a contat podeaua, pe timp de vara se incalzea semnificativ, dupa izolare nu mai e asa rau).

Grila fata acoperita se poarta la masinile noi (parca Ford are asa ceva), dar nu vad legatura cu izolatia termica; daca vrei sa se incalzeasca mai repede in masina, da, dar o masina cu antigelul/termostatul/radiatorul in regula trebuie sa se incalzeasca destul de repede oricum.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 19.Oct.2012, 08:23:24 p.m. »
La GV, personal, n-am remarcat nimic de imbunatatit la podea, si iarna si vara e bine.

Grila vreau sa i-o acopar iarna ca sa nu mai bata crivatul direct in motor si sa se pastreze acolo un microclimat. E deschis pe dedesubt, dar poate sta caldura mai mult deasupra. Nu mi-am dat seama daca curentii vin doar din ferestre si portiere, poate vin si de sub bord(prin lateralele/dedesubtul bordului sau imbinari). Si mai contribuie si la imbunatatire aerodinamicitate, consum (asta iarna la 700km in viteza la -14/15 grade am consumat cu 3-4 litri in plus).
Trebuie neaparat sa ii fac ceva, ca nu mai pot sa plec de acasa iarna de frica ca raceste copilul. Sau adultii.
Nasol cu foametea asta afara, ca schimbam masina cu totul.

Offline udy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #22 : 30.Oct.2012, 06:02:51 p.m. »
sistemul de climatizare la grand vitara e la pamat. La viteza mai mare sufla aer rece indiferent de treapta de viteza pe care o are ( chiard daca opresc clima ).Solutia pe care am gasit-o : am dat pe recirculare si e ok acum.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 30.Oct.2012, 06:13:50 p.m. »
Poate are a ta ceva; a mea setata la maxim baga aer cald de mi se scorojesc pantofii la orice viteza, problema de care discutam e doar ca vine si un curent de aer rece din sau prin laterale si/sau bord, mai ales la viteza mare si temperatura scazuta.