Autor Subiect: Geamuri laterale neizolante la frig  (Citit de 13364 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
Re: Geamuri laterale neizolante la frig
« Răspuns #10 : 07.Feb.2012, 01:56:30 p.m. »
tot la SX4 am si eu problema asta. Pasagerul din dreapta, la temperaturi sub 0 si viteza peste 40, pur si simplu ingheata!!! Parca e curent in masina, asa mult frig fine de pe fata/lateral dreapta. La sofer e putin mai bine insa tot se simte. Am o singura solutie: sa incalzesc masina bine inainte de a pleca la drum lung si intins prin ger. Tare aiurea. O sa urmaresc si eu topicul, poate gaseste cineva ceva... desi nu stiu ce fel de folie ar putea izola cat de cat interiorul de gerul de afara.

Am avut Oltcit (nu radeti, ala baga caldura de urli dupa 3 minute), am avut Logan si nu am patit ce patesc cu SX4. La Jimny parca e ceva mai bine...

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #11 : 07.Feb.2012, 02:06:30 p.m. »
Scuze de off-topic. La Jimny dureaza un pic pana se face cald, dupa aceea e boierie... cel putin la mine. Face o caldura de dai tot jos de pe tine, chiar si pe gerurile astea.  :)
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline VAXXi

« Răspuns #12 : 07.Feb.2012, 02:07:43 p.m. »
Masina face cald, nu-i problema; problema e ca geamurile nu izoleaza deloc, oricat de cald ar fi in masina daca pui palma pe geam iti congeleaza vreascu' de rece ce-i !

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 07.Feb.2012, 02:29:53 p.m. »
Niste deflectoare de vant ar ajuta oare? Sa nu mai vina atat aer pe geam si sa nu-l mai raceasca asa tare. Si poate si niste folie transparenta de geamuri, ca cele fumurii dar incolora. Doar pt securitate, poate si izoleaza putin geamul.Nu e nici scumpa.
  • SX4 1.5
Alex

Offline VAXXi

« Răspuns #14 : 07.Feb.2012, 02:31:52 p.m. »
Am eu si folie si deflectoare, canci. Nu se racesc de la vant, daca e frig afara pur si simplu nu izoleaza. Singura solutie este maneca lunga sa n-atingi cu pielea direct pe geam :)

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 07.Feb.2012, 02:35:05 p.m. »
E oleaca si de la chedere, ca nu imi par performante si mai simt cate o briza din an in pasti, dar principala problema la mine e de la geamurile laterale (parbrizul mi-e departe de teasta, de la ala nu simt nimic). La Audi A6 am observat ca erau duble, la alte masini ori is mai groase decat cele pe care le fac AGC automotive astia (de la care am eu, a se vedea link mai sus), ori le cumpara de la alt producator de geamuri care le face cu o tehnologie care implica si ceva tratament pt. izolare termica.

Daca n-as avea un copil care raceste odata la doua plimbari peste 100 km la sub 0 grade, oricata caldura ii fac si oricat il imbrac, nu m-ar deranja foarte tare treaba cu vata in urechi (desi am sensibilitati peste medie la ORL), ar fi din suita  - ete si la astia, s-au ieftinit la faina, dar asa stau cu grija oricand trebuie sa il iau dupa mine. Am intrebat pe mail la o fabrica de geamuri din Buzau, poate au un om sau solutie avizata.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 07.Feb.2012, 02:53:36 p.m. »
Iata ca si altii fac comparatii privind climatul interior al autoturismelor pe timp geros

http://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/studiu-adac-in-ce-masini-te-incalzesti-mai-repede-iarna-9213522
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 07.Feb.2012, 07:33:21 p.m. »
Poate nu sunt eu asa de sensibil si e adevarat ca nu umblu nici in maneca scurta in masina pe vremea asta cum spunea cineva mai sus, dar eu nu am probleme cu incalzirea in SX4-ul meu benzinar. Chiar sunt multumit de acest capitol.   :)

Offline VAXXi

« Răspuns #18 : 07.Feb.2012, 07:56:12 p.m. »
Nu de incalzire se plange lumea, aia merge de duduie si la mine, problema este ca pare sa se piarda repejor prin geamuri (si restu' tablelor). La mine s-a mai imbunatatit treaba prin izolarea fonica si termica, da' n-am facut inca portierele care-s mari totusi, sa vedem daca se simte ceva dupa ce le fac la vara.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 19.Oct.2012, 12:54:06 p.m. »
Vaxxi, ai izolat cumva portierele? Se simte imbunatatire? ca pe mine m-a potcovit masina deja c-o sinuzita, asa, de fortificare de inceput de octombrie.

Am vazut ceva tutorial pt. izolare la portiere de logan http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/tutorial-demontareizolare-fonica-usi.html si am luat in calcul si metoda asta, dar eu nu-s bun la asemenea operatiuni, poate sti un om rabdator si priceput in Bucuresti.

Am mai luat in calcul sa-i acopar cumva grila fata, momentan realizat doar partea de jos pe baza de benzi orizontale din scotch :) vad ca rezista bine la vant si dezlipire. Nu s-a incins apa nici la mers la 25 de grade.