Autor Subiect: Ne fura la pompa cand facem plinul sau nu ?  (Citit de 10347 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Ne fura la pompa cand facem plinul sau nu ?
« : 05.Mai.2010, 04:16:53 p.m. »
- Din pacate a fost inceput acest subiect  pe topicul lui Cristyy si pentru a nu-l polua (asa cum bine remarca un coleg), am sa-l rog, tot pe cristyy, sa mute discutia aici. ;)
- Deci, ne fura la pompa sau nu ??
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline ulise

Re: Ne fura la pompa cand facem plinul sau nu ?
« Răspuns #1 : 14.Nov.2011, 11:05:52 p.m. »
Da. Ne fura.
Exemplu:
Pun de 30 lei combustibil . Uneori se ridica acul cu o liniuta, alteori sta pe loc.

• Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Leutzu

« Răspuns #2 : 14.Nov.2011, 11:14:17 p.m. »
Eroare de plutitor.

Am prieten care lucreaza la un Petrom, altul a lucrat la Agip si o prietena la OMV. Toti mi-au zis cam acelasi lucru - ce primim la pompa sunt L reali (+/- abaterea admisa). Pompele sunt verificate si paraverificate.

Offline B90SWT

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 15.Nov.2011, 01:36:28 a.m. »
Confirm si eu,nu se fura. Am lucrat cativa ani in domeniu....la companiile mari se face etalonarea pompei la un anume interval de timp si apoi se aplica sigiliul pe acele "instrumente" care corecteaza cantitatea masurata.
Diferentele la sonda masinii pot aparea mai des  in sezonul rece din cauza temperaturii care influenteaza densitatea.
De ex. in tancul subteran benzina poate avea 16-18 grade  iar cea din rezervorul tau 2-3-4 in functie de tempetatura de afara.
QQ  1.6 CVT   360

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #4 : 15.Nov.2011, 06:12:09 a.m. »
Eu cred ca se fura. culmea tocmai un angajatul de la un petrom de la mine din oras i-a spus unui prieten sa nu alimenteze de la orice pompa (nasul lui) repspectiv sa ia benzina numai de la pompa x care curge mai incet, ca acolo nu ar fi "masluita". Am urmarit si eu "fenomenul" la schimbarea de tura angajatii isi trageau acolo masina sa alimenteze deci ceva ceva este. O alta informatie  - benzina de 95 ar veni la "vrac" in cisterne fara un control riguros al cantitatii, iar cea de 98 vine in cisterne cu calculator. Ce stiu sigur ca la la petromul asta oamenii sunt angajati de 8- 10 ani, au vechime.
Oricum eu nu alimntez de la petrom cu benzina de 95 masina da sa se inece.

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 15.Nov.2011, 08:40:12 a.m. »
cred ca te-a pacalit.. adica ia de la asta nu de la alte peco-uri ca asta sti sigur ca e buna :)

Offline bogogica

« Răspuns #6 : 15.Nov.2011, 08:52:46 a.m. »
Observ ca nimeni nu aduce in discutie "furtul legal" de la pompa.
Fiecare pompa are un canal de "absortie a gazelor" (daca va uitati in nasul pompei o sa vedeti ca este un tub mai subtire) care trage toate gazele existente/emanate in rezervor pe timpul alimentarii. Aceste gaze sunt condensate si transformate din nou in benzina. Asta e motivul pentru care eu am renuntat si la al 2-lea click (ca o parere personala, cred ca se poate sa traga si benzina in stare lichida atunci cand alimentezi pana in nas).
Ca sa imi sustin afirmatiile, pot daca exemplu stirea in care 3 angajati de la o statie Petrom au fost arestati dupa ce au sustras 3 butoaie a 200 l de benzina provenita din aceasta statie de reciclare......dar nu o mai regasesc, stirea fiind de acum 2 ani, dar cautand-o am regasit altceva si mai bun:

- distribuitor de pompe mobile. Priviti specificatiile pompelor.
- un alt document ce l-am gasit, este defapt un RAPORT LA STUDIUL DE EVALUARE A IMPACTULUI.
« Ultima Modificare: 15.Nov.2011, 08:56:14 a.m. de bogogica »

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 15.Nov.2011, 09:14:35 a.m. »
Eu am simtit pe pielea mea cum ori fura la pompa ori benzina aia se consuma cu MULT MULT mult ai repede la o statie fix de langa mine. Si un prieten a pus o data de acolo si mi-a confirmat suspiciunea. Benzina aia or n-ajunge toata in rezervor, ori dispare mult mai repede din el (desi nu vad cum, ca nu mi-a crescut consumul pe CB)

Ca sa diminuezi "furtul legal" poti sa alimentezi incet, dimineata devreme. Si nu-l umplii de tot. Astfel nu mai faci atatia vapori si nu ti-i mai papa pompa.
  • SX4 1.5
Alex

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
« Răspuns #8 : 15.Nov.2011, 09:53:48 a.m. »
Nu stiu ce sa zic...daca da ori ba.... dar... la mine ori e eroare de plutitor... ori am rezervorul de 100L  :-j , ori ne fura   :D ... de 100 de lei 18.5-18.6L acul mi se ridica pana la liniuta care indica sfertul rezervorului.

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
« Răspuns #9 : 15.Nov.2011, 10:04:07 a.m. »
eu zic ca da ne fura cu 1-2 litri macar la un plin, atunci cand incepi sa alimentezi.
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y