Autor Subiect: Ne fura la pompa cand facem plinul sau nu ?  (Citit de 10341 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Ne fura la pompa cand facem plinul sau nu ?
« Răspuns #10 : 15.Nov.2011, 10:40:35 a.m. »
eu zic ca nu ne fura fizic.. doar prin PRET :))  au si astia verificari la pompe si amenzile ar fi de sute de ori mai mare decat castigul ca fura ei un litru 2 de la mine.. Dar prin pret.. E hotie pe fata.

Offline bogogica

« Răspuns #11 : 15.Nov.2011, 11:05:57 a.m. »
si daca castigul ala infim ( 1(sau 2) de inmultit cu ~5ron/litru si cu ~ 1000 de clienti /zi si cu 30 de zile la o luna = 150.000 (sau 300.000) ron  intr-o luna ) se imparte si cu "metrologul de serviciu" cum ti se pare de plauzibil?

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 15.Nov.2011, 01:08:49 p.m. »
Nu cunosc constructia pompei insa un "furt legal" se poate face cu cantitatea de benzina ce ramine pe furtun intre pistol (robinet) si contor (morisca). Cu cit furtunul e mai lung si mai mare in diametru, cu atit cantitatea de benzina va fi mai mare. Dupa ce termini de alimentat, benzina ramasa intre pistol si contor se reintoarce in tanc (rezervor PECO) fara a mai fi contorizata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 15.Nov.2011, 01:35:10 p.m. »
Pai atunci trebuie sa parcam cat mai aproape de pompa si de pozitia furtunului.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline miocrl

« Răspuns #14 : 15.Nov.2011, 01:44:50 p.m. »
nu e relevant.. robinetul e mecanic la manetul pompei.. nu e comandat eletronic

Offline edy70

« Răspuns #15 : 15.Nov.2011, 02:09:38 p.m. »
Putin offtopic dar parca ceva putred este si in cazul meu .
Pe scurt: am un card de alimentare la un ... producator (nu dau numele pana nu aflu ma imulte amanunte ce si cum), card cu limita de credit, plata la inceputul lunii urmatoare . Benzinaria este in drumul meu, Zalaul nu este mare, totul a fost OK vreme de 5 ani. Luna acesta ce sa vezi ! Intru in peco sa platesc (stiam suma ca au baietii grija sa trimita prin SMS  "a fost emisa fact. nr. .... din data .... in valoare de .... scadenta in ... " ) si surpriza  X-( domnisoara de la casierie senin zice o suma aproape dubla decat limita de credit .  :-/. Nervi , scandal, telefoane la Bucuresti la centrala, nimeni nu stia nimic, iar nervi , iar scandal, platesc suma ce o stiam si plec cu promisiune ca in cel mai scurt timp voi fi contactat pentru lamuriri.
Astazi primesc lamuriri  X-( ! Cica eroare in sistem, bla bla bla,  si ca am o factura neachitata ( partial ) din ..... aprilie. Si sa am bunul simt sa achit ce-am consumat X-(. La faza asta, am tras aer in piept si  ...@%%^&)!!@# .....  X-( .
Mentionez ca din aprilie si pana in octombrie am alimentat constant in fiecare luna si  ... cu bun simt, am achitat ce-am consumat , fara ca nimeni sa spuna nimic de presupusa datorie.

Voi ce spuneti ?  Ce-i de facut ?
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline BXXENL

« Răspuns #16 : 15.Nov.2011, 02:32:47 p.m. »
Nu-ti trimit si acasa factura? Eu o primeam si acasa, si le pastram. Oricum sunt niste magari, mereu plateam putin mai mult decat consumam (pastrez toate bonurile), si 2-3-4 lei pe luna, se adunau. Mai pui si taxa de administrare de 50 de ron pe an si uite asa pierdeam aproape 100 de lei ca sa alimentez de la margareta. Nu zic, benzina era buna, aceeasi calitate in toata tara. Am renuntat totusi din cauza acestor bani in plus. Pun si de la ei in continuare, dar mai pun si din alte parti acum. O plangere la OPC, cere-le un desfasurator ceva...Cum e posibil sa ai mai mult decat limita de credit? Ca daca mergeai in mijlocul lunii sa platesti ca sa mai ai dupa aia din nou credit pana la scadenta nu mai trebuiau sa-ti apara banii aia deja platiti pe factura. E imposibil sa ai mai mult de plata decat era limita de credit...chiar si cu 2-3 lei cum pateam eu nu era ok...dar inchideam ochii.
  • SX4 1.5
Alex

Offline edy70

« Răspuns #17 : 15.Nov.2011, 03:21:16 p.m. »
Ehei , de aveam facturile si chitantele ..... Dar am prostul obicei sa arunc factura veche cand soseste cea noua, consult, confrunt si la gunoi. Plangere la OPC ?  :-))  Daca era vorba de ABC-ul din colt, aveam curaj, dar cand aud astia de multinationale fug ca dracul de tamaie. Oricum sistemul, contul, situatia etc. e la ei si eu nu am nici o cheie de control. Asa ca .... am sa platesc , am sa traiesc cu sentimentul ca am fost fraierit si cu palida consolare ca nu o sa le mai bag in cont cateva zeci de milioane pe an.
Am sa bag la alti smenari benzinari  :D .
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 15.Nov.2011, 03:37:02 p.m. »
Pai atunci trebuie sa parcam cat mai aproape de pompa si de pozitia furtunului.
Nu merge Gabi. Furtunul e pe rulou si oricit ai parca linga pompa, lungimea lui poate fi destul de mare. In plus de asta, "pistolul"+furtunul sint in afara pompei si dupa "morisca" asa ca ............. efectul de furt e acelasi. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutzu

« Răspuns #19 : 15.Nov.2011, 03:46:51 p.m. »
De intors benzina nu se intoarce de pe furtun la morisca, chiar daca ar vrea nu ar putea caci o impiedica legile fizicii - morisca aia este in pompa sus, iar furtunul pleaca de undeva de sub ea. Benzina care iti ramane tie in furtun o recuperezi de la ala care a alimentat inaintea ta...

Nu mai suferiti de paranoia furtului la pompa...nu se fura...v-am zis ca este acea abatare acceptata insa aia este de ordinul catorva ml. (pana in 1-2% stiu ca am citit undeva la o statie dar nu mai stiu cat era).
 Nu de putine ori am pus benzina in sticle de plastic (imi trebuiau pentru un generator care avea 2 L si ceva rezervorul) si tot timpul au fost  aia 2L de scria pe bidon  (asta daca nu cumva nu ne fura si cocl-cola/pepsi cola in aceeasi cantitati).