Autor Subiect: Mac vs PC  (Citit de 8961 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Mac vs PC
« Răspuns #40 : 15.Iun.2011, 01:24:05 p.m. »
Pai ma bate gandul sa o fac si eu.In momentul asta am instalat un Ubuntu 11.04 (inside win 7).Am inteles ca sunt asemanatoare fiindca si Mac Os este conceput pe baza lui Linux.Inca ma mai interesez.
Go Terios!!!:)

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
« Răspuns #41 : 15.Iun.2011, 01:53:37 p.m. »
buna,

deci,

Ubuntu nu are nimic in comun cu Mac OSX (nu vorbim de kernel si alte tampenii de care noi nu ne atingem) - cu atle cuvinte sunt doua sisteme diferite - cu aplicatii diferite etc. etc.

daca vrei sa instalezi un Hackintosh pe un PC e alta poveste

in principiu CEL mai simplu si fara batai MARI de cap este sa iei un laptop/pc brand standard pentru care exista deja "distributii" de Mac OSX preparate de baietii veseli

1. laptop - primu exemplu care-mi vine in cap este MSI Wind U100 - pt. el exista un dvd pe net cu MAC OSX preparat si se instaleaza ca "orice" alt OS si functioneaza si fara probleme

2. pc - deasemenea exista multe "distributii" pentru pc-uri brand - configuratii standard - exemplu Dell Optiplex-urile,  cateva HP-uri si etc. - chestii de genu' - la fel si pt. ele - imagine dvd luata de pe net si instalata seamlessly fara batai de cap

3. varianta home made PC cu o distributie preparata "generic-asa" de MAC OSX - insa aici te asigur ca vei renunta repede - adik o sa reusesti sa il faci sa mearga 99% dupa citit forumuri si forumuri dar in final o sa-ti lipseasca chestii de genu' - mouse sau shutdown-ul "automat-ATX" sau placa de sunet sau tot felul de tampenii mici dar fara de care nu vei putea lucra pe el cu adevarat

si tot in privinta pc-urilor home-made - ca regula de BAZA : Procesor Intel core 2 duo, chipseturi Intel, video Nvidia sau Intel on-board

revin cu detalii in functie de ce alte intrebari ai.

Offline Leutz

« Răspuns #42 : 15.Iun.2011, 03:26:17 p.m. »
Uitati aici o istorioara care incearca sa explice ce si cum cu Mac OS-ul asta.
Review-ul mi s-a parut destul de pertinent, iar faptul ca este scris la sfarsitul lui 2003 il face mai aproape de adevar decat daca ar fi fost scris azi, pentru ca (,) cronologic vorbind se afla mai aproape de "supa organica" din care au evoluat toate cele pe care le stim azi ... si respectiv pe care nu le stim pentru ca au disparut mult inainte ca noi sa descoperim binefacerile tehnologiei.

http://osxbook.com/book/bonus/ancient/whatismacosx/index.html

Desi la un moment dat apar si chestiuni tehnice, daca rezistati cu lectura pana la sfarsit veti afla multe lucruri utile. Tipul are talent; in sensul ca a reusit sa explice in termeni simpli chiar chestiuni destul de adanci.
N-am timp acum sa caut si alte surse care sa ateste veridicitatea celor afirmate de el, dar daca e adevarat ... pentru mine e o oarecare surpriza. Traiesc de cand ma stiu cu ideea ca Mac OS e un Unix cu o interfata prietenoasa, dar remarc acum ca e in acelasi timp mai mult dar si mai putin de-atat. Inca incerc sa diger ce-am citit, sa vad cum se incadreaza asta in cunostintele mele (limitate) despre SO, si cum se incadreaza munca de "integrare" depusa de Apple pentru Mac OS ... in spiritul "creator" pe care il promoveaza.
« Ultima Modificare: 15.Iun.2011, 03:31:14 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
« Răspuns #43 : 15.Iun.2011, 05:05:38 p.m. »
resurse pentru hackintosh :

http://wiki.osx86project.org/

www.insanelymac.com

www.ihackintosh.com

si ca recomandare personala - pentru a iesi f ieftin cu un Mac poti face urmatorul lucru

cumperi un Mini Mac 1.6 / 1.8 si-l ungradezi ... astfel iesi pe la 14 mil lei testat de mine CU succes
vezi aici:

http://www.macintouch.com/specialreports/minimonster/

http://www.xlr8yourmac.com/systems/mac_mini_core_2_duo_swaps.html

http://www.o0o.it/mini/ (cu poze cu tot ca sa intelegi ce ii faci defapt)

poate o sa pun si eu pozele de la upgrade-ul facut de mine unui MiniMac

PS

crede-ma ca m-am jucat FOarte mult cu hackintosh-ul si in final NU se merita bataia de cap pt. ca in final vei optine un "mac" care defapt in teste vezi ca merge km la 60-70% din puterea unui mac original cu aceasi configuratie.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #44 : 15.Iun.2011, 10:48:12 p.m. »
Nu ma grabesc!Mai am de studiat! :D
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #45 : 15.Iun.2011, 11:46:26 p.m. »
... Traiesc de cand ma stiu cu ideea ca Mac OS e un Unix cu o interfata prietenoasa, ...

Pe la mijlocul lui '91 MacOS-ul era deja o platforma testata cu interfata grafica COLOR binecunoscuta astazi pe toate platformele. In acea vreme, Linux-ul abia incepea sa mearga pe propriile picioare in linii de comanda de un rand jumate iar UNIXul abia scotea timid primele drivere pentru monitoare color.
MACul era la acea vreme masina preferata in DTP pentur care Corel si Adobe deja scosesera primele versiuni ale binecunoscutelor lor aplicatii grafice, dpdv al interactiunii cu utilizatorul nu cu mult diferite de ce avem si noi astazi pe PC.
Dealtfel, interfata primelor versiuni de Windows (2.0, 3.1,  3.11 si primele 3 NT-uri) a fost copiata (zic eu, ca fara jena) dupa MAC OS. Ulterior, din '95, spiritul vizionar al lui Bill a lovit decisiv copiind interfata grafica a UNIX-ului, pentru a deveni ceea ce astazi utilizeaza si copiii de 5 ani... ;-)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Leutz

« Răspuns #46 : 16.Iun.2011, 06:22:25 a.m. »
Imi cer scuze ca refuz sa inghit nemestecat (dauneaza grav sanatatii  :D), insa istoria contrazice cateva din afirmatiile de mai sus  :D

Se pare ca in 1991 MacOS a avut PENTRU PRIMA DATA interfata grafica color, la ani buni (1985+) dupa restul lumii, printre care NeXTSTEP si Win 1.0, 2.0 si 3.0.

MacOS-ul era la acea vreme imatur si incomplet, iar aplicatiile pentru el erau in aceeasi nota ... la fel ca si compania Apple in sine; deci destul de departe de a fi o platforma testata sau preferata. Se vede din articolele de mai jos ca piata in sine era o explozie de idei si filosofii, atat software cat si hardware, toate aflate la inceput de drum, in care e greu de spus cine de la cine copia si de ce. De-aia intr-o postare anterioara am folosit expresia "supa organica"  :)
Se pare ca abia peste multi ani, in 1997, cand Steve jobs s-a intors de la NeXT la un Apple aflat in deriva ... filosofia Mac a inceput sa se puna pe picioare, iar primul MacOS matur ("testat" cum zicea postarea de mai sus) a fost in 2001, cand s-a finalizat practic "integrarea" in nucleul Mac OS a o multime din solutiile existente pe piata (OS si GUI), inclusiv viziunea adusa de Jobs de la NeXT. La o privire a pozelor din articolele de mai jos se vede cum interfata Mac OS 8 din 1997 deriva clar din cea propusa de NeXTSTEP (Steve Jobs) inca din anii '80. Intuiesc ca anii de dupa 1997 au fost o munca uriasa, din care a rezultat punctul de plecare al Mac OS-ului modern, adica OS X in 2001. Si de-aici ... istoria moderna a computerelor pe care o stim cu totii.
Tot in articole se vad si niste grafice cu cote de piata pe diverse domenii (aplicatii) ... din ele rezulta ca in perioada aia Apple (mar) era ... cabbage (varza)  :D daca-mi permiteti figura de stil ...

Articolul 3 este chiar interesant; pune fata in fata Ms si Apple. Se vede cum autorul scrie obiectiv si coerent articolul in 2007, cu un update in 2008, apoi revine cu o completare in 2010 in care parca e un alt om ... in totalitate spalat la creier de trendul Apple&Co ... pacat.

In acelasi articol se vad si diferente/asemanari intre filosofiile Ms si Apple, de unde rezulta ca nu chiar tot ce zboara  ... se copie, de Gates de la Jobs si viceversa.

1) http://blog.reflexstock.com/2009/12/volution-of-os-gui-1981-2009/
2) http://toastytech.com/guis/guitimeline3.html

3) http://www.theoligarch.com/microsoft_vs_apple_history.htm
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019