Autor Subiect: Mac vs PC  (Citit de 8958 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Mac vs PC
« Răspuns #30 : 01.Apr.2011, 10:22:00 a.m. »
Dupa cateva zile de butonat pot sa revin cu un mic feedback ;)
Parerea mea este ca a meritat trecerea de la iPad 1 la iPad 2. Noul iPad nu numai ca "arata" mai bine, dar este si mult mai rapid si acum vine cu 2 camere, deci poti captura si imagini /video de vacanta (nu profi) dar si initia un apel video (via Skype ori FaceTime).

MacBookAir....aici e mai lunga discutia. Pentru moment incerc sa gasesc unde naiba sunt shortcut-urile cu care eram invatat pe Windows. Incet incet il descopar. Imi place mult de tot trakpad-ul care este multifunctional prin gesturi.
Clar nu este o statie de lucru, ci un super portabil foarte usor si as putea spune chiar rapid. Imi place ca bateria tine cam 3h, ceea ce e ok pentru o "chichineata" d-asta mica.
Urasc ca n-am un sistem simplu de explorare a continutului hdd. Nu ma pot acomoda cu acest Finder.
Cica Make Alias este sinonim cu Shorcut din Windows....

Astept sfaturi si trucuri de la posesori!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline allex010

« Răspuns #31 : 01.Apr.2011, 12:05:40 p.m. »
Pt. shorcut-uri tasta "cmd" este cheia in sistemul de operare, iar in unele programe (corel, photoshop) combinatia "cmd" + tasta "fn".
In Finder iti trebuie un anumit timp de "invatare" dupa care ti se va parea mult mai simplu si mai rapid.

P.S. Sa ne spui si nou parerea ta dupa ce descoperi Expose-ul si Preview-ul.  ;)
SS 1.3 GS, negru

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 01.Apr.2011, 01:06:49 p.m. »
P.S. Sa ne spui si nou parerea ta dupa ce descoperi Expose-ul si Preview-ul.  ;)
Daca Expose-ul este ceea ce "privesc" dupa ce dau cu 4 degete in jos pe trackpad mi se pare foarte fain. Preview nu l-am descoperit inca...

P.S. Asta e Expose-ul?
« Ultima Modificare: 01.Apr.2011, 01:11:15 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica

Offline allex010

« Răspuns #33 : 01.Apr.2011, 05:03:53 p.m. »
Asta este Expose-ul, dar nu stiu cum functioneaza cu trackpad-ul. Eu l-am setat pt. mighty mouse care are 2 butoane laterale pe care daca le strangi iti activeaza Expose-ul si apoi indic fereastra pe care o vreau in prim-plan. Cand ai vreo 20 ferestre deschise smecheria asta ajuta enorm.
Preview-ul este o aplicatie care iti deschide aproape orice tip de document fara sa deschizi programul dedicat (.doc, .pdf, .ppt, .jpg, .bmp, .avi, .mp3, .etc). Din denumire iti poti da seama ca este doar pt. vizualizare, NU editare. Dar daca ai 100 documente care nu stii ce contin si vrei doar sa le verifici - imagineaza-ti cum ar fi sa le deschizi pe fiecare in Word - toate astea doar apasand tasta Space (un fel de Quickview).
De multe ori ma surprind cand lucrez pe un Windows ca pasa tasta Space si astept.....
Tot ce am descris mai sus se intampla cu o naturalete si o fluiditate care pe mine ma incanta foarte mult.

Apropo de "How to do print screen..." ai descoperit deja ca se face cu combinatia cmd+shift+3, dar stii ca daca inlocuiesti 3 cu 4 poti sa faci selectie pe ecran doar la ce te intereseaza? (se transforma pointerul intr-o unealta de selectie)
« Ultima Modificare: 01.Apr.2011, 05:19:47 p.m. de allex010 »
SS 1.3 GS, negru

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #34 : 01.Apr.2011, 07:19:52 p.m. »
Aaah...Ok! Am simtit deja acest feature si pot spune ca e chiar interesant si util.
Astept in continuare tips&tricks depsre mac ;) Pana acum nu stiu ce sa zic..daca imi place au ba, cert este ca ma atrage elementul noutate :)

P.S. Bateria n'are nicio treaba cu specifiicatile date de Apple...cu pana la 10h. In schimb la iPad, ca de pe el butonez, pot spune ca pe WiFi ajunge la aproape 10h ;)
  • #romaniaelectrica

Offline sigur

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #35 : 01.Apr.2011, 07:41:10 p.m. »
Baterie MacBook Air

Get up to 5 hours of battery life on a single charge on the 11-inch model and up to 7 hours on the 13-inch model.

Sursa: http://www.apple.com/macbookair/features.html

Offline sigur

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #36 : 01.Apr.2011, 07:49:41 p.m. »
Preview: selecteaza orice fisier si apasa tasta space.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 01.Apr.2011, 07:51:18 p.m. »
Baterie MacBook Air

Get up to 5 hours of battery life on a single charge on the 11-inch model and up to 7 hours on the 13-inch model.

Sursa: http://www.apple.com/macbookair/features.html

Hmm... Atunci inseamna ca am ramas cu alea 10h de la iPad :dknw:
  • #romaniaelectrica

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #38 : 13.Iun.2011, 09:17:19 p.m. »
A instalat cineva pe un PC una din aceste distributii: iDeneb ; Kalyway ; iATKOS?Daca da, vreau si eu mai multe detalii!
Multumesc.
Go Terios!!!:)

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
« Răspuns #39 : 15.Iun.2011, 12:36:23 p.m. »
de ce detalii ai nevoie ? i've done thiz kinda stuff @-)