Autor Subiect: Mac vs PC  (Citit de 8959 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BigAir

Re: Mac vs PC
« Răspuns #20 : 23.Feb.2011, 01:22:13 p.m. »
cristyyy2003 la ce model de XPS te-ai gandit? eu personal am un dell xps m1330, intel dual core 2,4gh, 4gb ram, placa video 128 dedicata si multe alte optionale.
A mers brici timp de 2 ani fara gresala, iar intr-o zi plictisit fiind s-a gandit sa faca crash la GPU, fiind subtirel racirea e cam nasoala, se incalzeste destul de tare GPU-ul si s-au dezlipit bilele de cositor, lipirea e cam defectuoasa la gpu (solutie dell), in fine ... placa de baza a trebuit schimbata in garantie, beneficiind de garantie NEXT BUSINESS DAY au schimbat placa de baza, s-a rezolvat destul de rapid cca 5 zile, intrebarea mea este daca si noua placa va face la fel? (unii suntem mai "norocosi" decat ceilalti), un plus pentru dell garantia de 3 ani doar cu service tag.

Concluzionanad

-dpdv al garantiei si modul in care s-au miscat cei de la dell recomand
-dpdv al fiabilitatii CLAR NU RECOMAND, solutia aleasa pentru racire si lipirea GPU de placa de baza fara soclu lasa de dorit pentru modelele XPS(mentionez ca am dell inspiron 1520 cu 15" de 4 ani si nu are nimic)
-la gramada de bani aruncata pe un XPS te astepti al ceva peste modelele economice

In ceea ce priveste MackbookPro

-racirea e mult mai buna decat la XPS
-autonomie baterie mult mai mare (XPS~2.5 ore 6 cell, 4ore 9 cell, Apple ~8ore)
-ca si performante = la aceleasi caracteristici
-sistemul de operare e mai restrictiv, in sensul ca trebuie licente pt aplicatii, gasirea de patch, crack greoaie
-ca un minus as amintii de garantia de DOAR 1 AN acordata in Romania
-personal consider ca e un produs superior XPS-ului

Trecerea la Mc o sa fie si la mine iminenta.

Te rog considera ce am scris mai sus ca pe o parere personala si cred eu ca destul de obiectiva. Ceea ce vei face pe viitor este strict alegerea ta.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Leutz

« Răspuns #21 : 23.Feb.2011, 03:33:36 p.m. »
Bag sama ca suntem frati de suferinta cu sfantul XPS M1330 si cucoana nVidia GeForce 8400M GS.

Problema e doar partial in curtea Dell. Placa asta video a avut probleme si pe HP-urile contemporane cu M1330-ul. Din cate am citit la momentul respectiv (o gramada) a avut un defect constructiv care apartine celor de la nVidia; si anume un defect de material => imbatrinirea prematura a unor comomente din chip din cauza caldurii.
Solutia de racire a Dell intr-adevar nu e cea mai fericita (placa video, procesorul si chipset-ul placii de baza pe acelasi radiator metalic) si a facilitat prajirea prematura a placii video. O placa video fara acel defect ar fi rezistat probabil in mod corespunzator. Probabil ei au proiectat modelul tinand cont de specificatiile declarate ale placii grafice. Ulterior cand s-a descoperit defectul, de care nici nVidia n-a fost constienta ... a fost prea tarziu. Oricum, probleme a avut si HP-ul, insa ele au fost mai rare intrucat placile grafice au ajuns pe modelele de masa, respectiv ... carcase mari, racire buna ... si defectul respectiv nu s-a manifestat ata tde rapid ca la M1330. Placile 8400M GS au disparut rapid din ofertele tuturor fabricantilor semn ca problema a fost intr-adevar in esenta de la placa video. Pacat, pentru ca motorul grafic fost exceptional. Imi amintesc ca aparitia lui M1330 cu 128Mb video in timp ce concurenta avea pe acelasi segment ATI sau altele cu 256Mb a fost mare dezamagire pentru fani. Insa ulterior implementarea Dell cu cei 128 a batut la fund multe placi cu memorii absolut generoase.

Dell si-a facut totusi datoria. Mie (si multor altora) mi-au schimbat placa de baza gratuit, desi laptopul nu mai era in garantie. Dell nu a iesit la rampa cu o rechemare in service, insa in mod tacit userii de M1330 au primit placi noi, unii chiar de mai multe ori (vezi forumurile Dell).
In principiu, pentru ca erai interesat de sansele de supravietuire ale noii placi ... eu o am de 2 ani deja si inca merge. Hardware-ul este insa identic. Singura modificare e in BIOS-ul placii de baza care comanda functionarea la turatii mai mari a ventilatorului, pentru a putea pastra ansamblul mai rece. ATAT. Nu exista alta imbunatatire. Deci e chestie de noroc.

Revin totusi la sistemul de garantii Dell, care este unul impresionant de bine organizat. Un mare plus pentru compania asta, care merita luat in considerare la achizitia unui device de genul asta.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline zebra

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #22 : 23.Feb.2011, 11:24:53 p.m. »
S-a amanat pentru iunie lansarea noului ipad :(

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 24.Feb.2011, 12:23:34 a.m. »
Crezi? Chiar acum am vazut niste poze cu iPad 2

Si am gasit si, cica, specificatiile noului MacBook Pro:
Core i5 processor dual core 2,3 GHz with 3 Mo of cache
4 Go of DDR3 1333 MHz
Hard Drive 320 GB 5400 rpm
Glossy 13,33" display 1280×800
Intel HD Graphics 3000 with 384 Mo of RAM shared with the main memory
FaceTime HD video camera
Superdrive 8x
Thunderbolt port compatible with I/O peripherals and high speed Mini Displayport
SDXC card reader, one Firewire 800 and two USB 2.0
Numeric audio out
Integrated Ethernet
Backlit keyboard
Dimensions and weight: 32,5×22,7×2,41 cm; 2,04 kg
« Ultima Modificare: 24.Feb.2011, 12:25:19 a.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #24 : 24.Feb.2011, 02:43:16 a.m. »
Bre ... pai MacBook-urile cu generatia de procesoare iXXX de la INTEL sunt deja de o bucata buna de timp pe piata. Despre ele ziceai ca sunt noua generatie MacBook   :dknw:??
P-aici sunt prin toate magazinele. Insa sunt chiar nemeritat de scumpe ... peste 2000 de AUD.

Prin comparatie un Toshiba de 14", cu i5, RAM 4Gb + toate gadget-urile anului 2011 ... costa fix AUD899, cele cu i3 sunt deja pe la 599 ... 699. Evident sunt multe altele in acelasi pret, insa asta de la Toshiba chiar m-a incantat.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 24.Feb.2011, 07:57:12 a.m. »
Este vorba de ver de 13".
  • #romaniaelectrica

Offline Leutz

« Răspuns #26 : 25.Feb.2011, 04:26:32 p.m. »
Hai ca m-ai facut curios si azi am trecut pe la un magazin.
Deci procesoarele iXXX sunt toate acolo ... de la 13 la 17 inch; fizic in magazin, nu on-line. Doar ca imi ramasesera in minte preturile pentru variantele mai mari.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 25.Feb.2011, 04:52:04 p.m. »
Conform www.apple.com si site-ul nr. 1 in materie de gadgeturi Gizmodo astazi s-a lansat all new MacBook Pro. Ce este nou? Doar procesoarele (care acum sunt disponibile si pe 13") si noua placa video care din pacate nu este disponibila pe 13".
  • #romaniaelectrica

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 29.Mar.2011, 07:49:20 p.m. »
Asteptarea a luat sfarsit!
Jucariile noastre au sosit ;)
  • #romaniaelectrica

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 29.Mar.2011, 07:56:56 p.m. »
Sa le folositi sanatosi. Ceva detalii pentru profani?   :)