he he, ar trebui sa ma plateasca Steve pt cati oameni am convertit.
ATENTIE o sa fie post lung!
Sa o iau cu inceputul: acum vreo 10 ani aveam PC, dar unde ma angajasem am vazut primul Mac din viata mea iMac PowerPC 750 G3, procesor 266MHz

pe care am lucrat ceva timp. Mereu calculatorul de munca a fost updatat asa ca mi-a fost dat sa vad cam toate modelele.
Am avut pe ele sisteme 8.5, 8.6, 9.2 care mai crapau, dar de la 10.xx incoace fara probleme.
In general au fost folosite la grafica, uneori fisiere destul de solicitante, si mereu au mers brici.
Un Power Macintosh G3 cu 500MHz a tinut serverul de mail cu vreo 100 de adrese, web, ftp, timp de vreo 3-4 ani fara restart.
Aici ma opresc cu fiabilitatea.
Primul Mac personal a fost un eMac, pe care il mai pastrez si acum, CPU 1.25MHz, 1 GB RAM, monitor de 17".
L-am folosit cam 4 ani, chestii uzuale pt home, dar si grafica si a fost perfect. Fara crash-uri sau alte magarii.
Am mai primit in casa un iMac mai slabut, proc la 350, dar ca piesa de muzeu. Il am si acum

Am bagat eMac-ul in debara pentru MacMini 1.83 GHz, Intel Core 2 Duo. L-am maltratat fara mila si inca merge perfect. Il folosesc si acum. Am sistemul instalat de 3 ani pe el, 10.5, iar acum jumatate de an am facut upgrade la 10.6. Uit sa-l inchid, uptime 68 de zile. Ii dau doar sleep.
Intre timp a ma aparut un MacBook Intel Core Duo, luat pt mobilitate, descarcat poze, il foloseste mai mult prietena.
Ultimul venit este un iMac de 21.5".
Pe viitor vreau un MacBook Pro de 17"

Cam asta a fost istoria mea in lumea Apple.
Au mai fost si niste iPod-uri, dar astea de obicei au stat in masina.
Acum sa iti zic din punctul meu de vedere de ce am dat eu dublu pe un mac cu o configuratie similara PC:
1. Sistem de operare
pe subiectul asta o sa gasesti pe net forumuri intregi. Nu vreau sa zic ca Win e nu stiu cum, dar eu il numesc perisabil, daca faci instalari/dezinstalari repetate de programe, gata windows-ul trebuie sa formatezi.
Eu pe mac singurele formatari au fost cand luam calculatorul, in rest doar update.
2. Performata
Nu stiu daca ai remarcat, dar toata industria video, audio, photo, grafica etc se face pe Apple.
Sunt stabile, poti sa le chinui cat vrei ca nu crapa.
3. Look
Aici fiecare cu gustul lui. Eu le gasesc geniale. Pentru asta trebuie sa-i multumim lui Jonathan Ive, el se ocupa de imaginea Apple.
Am vazut pe net cateva prezentari in care vorbea, pur si simplu e indragostit de ceea ce face, parca vorbea despre copilul lui
http://www.apple.com/macbookpro/ si da pe Watch the unibody video
4. Detalii
compara un laptop pc cu unul apple

Eu personal urasc la laptop pc mufa video, cand o vad imi vine rau.
5. Sa mai vb si ei despre produsele lor:
http://www.apple.com/macosx/what-is-macosx/Eu trebuie sa fug, asa ca o sa inchei aici, sper ca nu am suparat fanii Win, si nu o sa-mi sara in cap acum

nu am zis ca este mai bun Apple decat PC, este mai bun pentru mine

Cand o sa mai am timp o sa-ti fac o lista si cu toate programele care se gasesc pt mac.
Daca vrei neaparat poti sa rulezi si Win pe el, si o face mai repede decat pe un PC

Parerea mea e sa dai caruta aia de bani pe MacBook-ul Pro si nu o sa-ti para rau.
Make the ultimate upgrade. To a Mac

Bafta