Autor Subiect: Mi-au sechestrat suzuka fratilor !  (Citit de 11481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vio

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Mi-au sechestrat suzuka fratilor !
« : 30.Mai.2010, 12:10:48 a.m. »
 Locuiesc in Italia la Torino cu suzuka mea inmatriculata in RO ,cumparata anul trecut de la un baiat care o achizitionase din Ungaria,deci eu sint al doilea proprietar in RO.Astazi 29.05.2010 eram in casa ,masina parcata in fata blocului ,la un moment dat vad pe geam doi carabinieri ca se invirteau in jurul masinii.Ies pe balcon ,intreb ce se intimpla ,iar ei imi spun sa cobor la masina cu actele.Ajung cu actele, le verifica si imi comunica ,ca trebuie sa imi sechestreze masina pt ca rezulta furata di Ungaria.Mi-au luat masina,am dat declaratii intr-un sediu de carabinieri ,(de unde am cumparat-o ,cind etc.)si uite asa am ramas fara masina.Ce fac,ce ma sfatuiti ?

Offline Leutz

Re: Mi-au sechestrat suzuka fratilor !
« Răspuns #1 : 30.Mai.2010, 08:02:50 a.m. »
Nasol momentul !!
Greu de dat un sfat, mai ales ca nici unul din noi nu cunoaste legile din Italia si cred ca nici pe cele de la noi pentru situatia pe care o prezinti.

Iar sfaturi din experienta proprie iarasi sanse slabe sa apara ... nu cred ca i s-a mai intamplat cuiva de pe forum.
Deci ideea ar fi sa te adresezi unui avocat cu experienta (si) in asa ceva. Nu neaparat pentru initiat procese si chestii de genul asta, dar macar ca sa te lamureasca in privinta optiunilor.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #2 : 30.Mai.2010, 08:03:07 a.m. »
Fa-le pe plac politistilor. Tu esti cumparator de buna-credina [nu ai cunoscut faptul ca e furata - daca chiar e] si in acest fel nu te faci vinovat de nimic. Ba chiar esti pagubit in treaba asta. Totusi astia nu verifica seriile cand o trec de pe un nume pe altul?? Nu a trecut masina de 2 itp-uri? si de unde au dedus astia ca e furata fara sa o descuie ca sa se uite la serii?? Dupa nuanta sau odorizantul auto folosit?? sau inca e pe numele primului proprietar din HU, ca nu inteleg!

Offline cobra20

« Răspuns #3 : 30.Mai.2010, 08:34:39 a.m. »
seria de sasiu se poate verifica si prin parbriz, cel putin mie este trecut si acolo pe o tablita mica. Mult succes in rezolvarea problemei.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 30.Mai.2010, 08:46:28 a.m. »
Locuiesc in Italia la Torino cu suzuka mea inmatriculata in RO ,cumparata anul trecut de la un baiat care o achizitionase din Ungaria,deci eu sint al doilea proprietar in RO.
Cu cartea de identitate a masinii in care esti trecut drept al doilea proprietar, poti face dovada cumpararii unui autoturism nefurat. Stiu ca RAR-ul face verificarea tuturor autovehiculelor aduse din starainatate si inmatriculate in Ro.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • Gen: Bărbat
  • EX-SX
« Răspuns #5 : 30.Mai.2010, 12:27:45 p.m. »
Nu poti face absolut nimic, daca e furata atunci trebuie sa se intoarca la proprietarul ei de drept. Avocat iti iei ca sa-l dai in judecata pe ala care ti-a vandut-o nu pe ala care ti-a luat-o....asa ca data viitoare  sa te uiti mai bine la masina second-hand pe care ti-o cumperi, ca la noi se pot face o gramada de golanii in materie de inmatriculari....

Offline vio

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #6 : 30.Mai.2010, 12:40:41 p.m. »
Am inteles ce spui prietene,dar cind cumperi o masina cu chei originale,cu cheie de la antifurtul care blocheaza cutia de viteza si mai esti si al doilea proprietar in cartea de identitate ,cu toate veificarile facute de mine,autenticitate ,politie etc,nu cred ca altcineva ar fi crezut ca poate fi furata.

Offline bogdanb

« Răspuns #7 : 30.Mai.2010, 12:45:54 p.m. »
....asa ca data viitoare  sa te uiti mai bine la masina second-hand pe care ti-o cumperi, ....

@radu-sx4, cu tot respectul exagerezi, nu cred ca prietenul nostru are nevoie de astfel de morala.
Omul a cumparat masina cu posibilitatile pe care le-a avut, materiale si legale. Daca tu esti asa bun cunoscator al masinilor second-hand mai bine spune la ce crezi ca trebuia sa se uite omul si nu s-a uitat?

Tot ce poate omul sa dovedeasca acum [cu cartea de identitate a masinii emisa de RAR] este ca el a fost cumparator de buna credinta. In ce priveste caile legale, tot un avocat stie cel mai bine.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline M_TM

« Răspuns #8 : 30.Mai.2010, 12:55:23 p.m. »
Din cate stiu eu(un amic a patit tot in It. ceva asemanator) , nu vei fi acuzat de nimic ,dar poti trece la pierderi planificate banii dati pe masina.
 :(

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #9 : 30.Mai.2010, 01:13:26 p.m. »
Eu sunt in continuare de parere ca nu putea trece de ITP daca era furata. ITP-ul are o baza de date foarte bine pusa la punct. Si peste toate astea, ea cand a intrat in tara, la prima inmatriculare, se verifica baza de date cu furturi din tara de provenienta. Eu asa stiam.

Acum, vorbind d.p.d.v. legal, iar intervine ceva ciudat. El, cumparator de buna credinta, nu a stiut de "viciul ascuns" al masinii. Caz in care, in teorie, lui ii ramane proprietatea masinii urmand ca primul proprietar [din ungaria] sa cheme in judecata pe primul proprietar din RO pentru a-si recupera "prejudiciul". Eu asa stiu

Pe de alta parte, in Italia avand numere de RO nu prea e misto.. Se poate sa fi fost niste gabori cu prejudecati si sa iti fi facut zile grele [pentru ca esti roman si atat], urmand sa iti dea masina inapoi in juma de an spunand ca a fost "eroarea lor". Dar asta e doar cazul fericit. Daca intr-adevar e furata, e ceva mai complicat. Consulta un avocat de specialitate.

Mult noroc.