Autor Subiect: Mi-au sechestrat suzuka fratilor !  (Citit de 11483 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: Mi-au sechestrat suzuka fratilor !
« Răspuns #10 : 30.Mai.2010, 02:05:49 p.m. »
Daca masina e intradevar furata, trebuie vazut in primul rand cand a fost declarata furata.
Daca era declarata furata in momentul cand ai cumparat-o, tu esti cumparator de buna credinta si nu poti fi acuzat de nimic, dar nu esti proprietarul de drept al masinii. Drept urmare cel de la care a fost furata isi recupereaza masina, iar tu esti pagubit in toata povestea asta. Ramane ca tu sa iti recuperezi banii de la cel care ti-a vandut masina, ceea ce va fi destul de complicat.

Daca masina nu era declarata furata in momentul cand ai cumparat-o, atunci e un pic mai ciudat. Am auzit ca se mai fac treburi d'astea pentru frauda in asigurari (mai ales cu masini aduse din Ungaria). Vinzi o masina, dupa care o declari furata ca sa iei banii si de la cumparator si de la asigurare. De obicei nu se intampla nimic, pentru ca masina odata inmatriculata in romania, nu o mai verifica nimeni dupa aia.

Daca plangerea a fost depusa de proprietarul din Ungaria, presupun ca infractiunea a avut loc in ungaria, deci dosarul se va judeca in Ungaria dupa legile lor. Mi se pare foarte ciudat sa verifice asa pe strada daca o masina e furata daca nu le-a atras atentia cu nimic altceva. De obicei astfel de verificari se fac daca este si altceva suspect sau daca le-a zis cineva exact ce masina sa verifice.

Ideal ar fi sa consulti un avocat pentru ca situatia e un pic mai complicata. Daca ai acces la dosar, incearca sa vezi ce e in el si mai ales care e data plangerii initiale. Deasemenea, fiind cetatean roman, cred ca ai dreptul la asistenta juridica din partea ambasadei Romaniei; ai putea sa incerci sa-i contactezi.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Silfax

« Răspuns #11 : 30.Mai.2010, 03:11:30 p.m. »
Mie personal imi suna a "facatura". Masina se prea poate sa fie declarata furata dupa inmatricularea ei in Ro. Si eu cred ca daca figura ca fiind furata nu treceai de RAR.
Sper sa ai bafta sa iti poti recupera investitia... (aici este alt trick cu ceea ce este trecut in actul de vanzare/cumparare)... dar nimic nu este imposibil.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #12 : 30.Mai.2010, 07:42:20 p.m. »
dupa cum povestesti trag concluzia ca si ei au ajuns la masina tot din proprietar in proprietar. Ca nu cred ca s-au apucat ei sa citesca VIN-urile asa intamplator. Desi am vazut la Viena un politist care verifica vignetele masinilor din parcare ...
Bafta multa in continuare si vezi daca este necesar si ajutorul CG al Ro din Torino
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1641
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #13 : 30.Mai.2010, 09:37:59 p.m. »
Ce distanta (ma refer in timp) este de cind a fost inmatriculata prima data si pina ai inscris-o tu.
Eu cunosc o persoana care a cumparat o masina din tirg cu acte, cu chei cu toate in regula, si i-au ridicat actele pt ca masina fuse-se in lesing si se falsificase actele la financiar.
Adika mai era de platit rate adika propietar era inca firma de leasing dar au facut actele sa para ca nu mai este grevata de sarcini si asa au vindut-o cu RAR cu tot.
Dupa un 1 an au gasit-o si acum se judecata cu firma de leasing.
La tine cu de sa stiut tocmai din romania ca masina este in Italia, cred ca pers de la care ai cumparat-o este cheia.

• SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline vio

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #14 : 30.Mai.2010, 11:56:41 p.m. »
Oameni buni uitati cum sta treaba !Va multumesc tuturor celor care si-au dat cu parerea sau cu sfatul.In toata povestea asta ceva este putred.De ce va zic asta pt ca dupa 24 ore ,de cind sa intamplat informinduma incolo,incoace fiti atenti la istoricul masinii:pe cartea masinii cum va spuneam sint al doilea proprietar din data de 12.08.2009,primul proprietar este trecut in carte din data de 07.07.2009,cu RAR efectuat in 01.07.2009,pina aici totul ok .CARABINIERII mi-au scris in procesul-verbal de sechestru, ca POLITIA UNGARA a introdus in baca de date a SCHENGEN ca fiind masina furata din data de 17.07.2009.Deci ma intreb eu cum este posibil ca RAR-ul sa imi dea autenticitatea ,finantele sa elibereze fiscal si politia sa imi dea talon pt o masina furata (toate aceste miscari facute de mine personal)?Am sunat la politie la noi le-am spus ce sa intimplat ,mi-au cerut datele masinii ca sa o verifice si imi comunica ,ca masina nu figureaza furata ,tot politistii intrebinduma daca cei care au sechestrat masina sint intradevar carabinieri.Le-am spus ca am fost la sectia de carabinieri ,ca am dat declaratii,ca mi-au facut dosar penal ,ca mi-au pus avocat din oficiu etc,etc.Intr-un final imi spun sa contactez ambasada sau consulat ca sa ma indrume,ceea ce am sa si fac ,desi sincer nu ma incred foarte mult in ajutorul lor.Am sa va tin la curent cu ceea ce se va intimpla saptamina aceasta,Simbata vin in Romania sa imi iau copilul si stau pina marti.LUNI pe 07.06.2010 este singura zi in care pot sa ma desfasor in tara.SPUNETI-MI CE SA FAC MAI INTAI:SA MA DUC LA AVOCAT,SA MA DUC SA IL IAU DE GIT PE PRIMUL PROPRIETAR,SA MA DUC LA POLITIE, LA RAR .CREDETIMA CA SUNT CONFUZ NU STIU INCOTRO SA O APUC.ASTEPT IN CONTINUARE SFATURILE VOASTRE.MULTUMESC!

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #15 : 31.Mai.2010, 07:15:43 a.m. »
Suna tu la autoritatile din Ungaria sa iti confirme ca masina e furata. Cauta pe net un contact. Trebuie sa se poata verifica undeva. Intr-adevat trebuie luat de gat si proprietarul anterior sperand ca daca il "iei mai tare" scoti ceva de la el. [Il iei mai tare in sensul ca ii povestesti frumos ca urmatorul dosar penal este al lui pentru ca ti-a vandut o masina furata si la randul lui a cumparat o masina furata].

Faza cu carabinierii mie mi se pare scenariu de film. Adica ei sa iti spuna ca e furata, iar politia ca nu este furata. Eventual, dupa ce verifici tu daca e furata si poti obtine un act scris "ca masina e curata" poti depune tu o plangere impotriva politiei Carabinieri. Pana atunci, ia-ti un avocat.

Idiotii din autoritatile Italiene abia asteapta sa faca zile negre romanilor. De asta iti si spuneam in prima faza ca se poate sa iti fi luat masina doar ca sa te lasa fara si ea de fapt sa nu figureze furata. In acest sens vor doar sa te tina pieton cateva luni bune. Daca poti verifica in BD daca e furata sau nu masina si nu e furata, te-ai scos. Totusi tine cont ca un dosar penal deschis nu se inchide pur si simplu. Trebuie judecat ca sa poata fi inchis. De asta tot spun de avocat. Ca oricum o dai, o sa ai nevoie de el.

succes

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 31.Mai.2010, 09:23:09 a.m. »
Intr-adevat trebuie luat de gat si proprietarul anterior sperand ca daca il "iei mai tare" scoti ceva de la el. [Il iei mai tare in sensul ca ii povestesti frumos ca urmatorul dosar penal este al lui pentru ca ti-a vandut o masina furata si la randul lui a cumparat o masina furata].
Asta ar insemna sa fie al 3-lea proprietar dar omul spune ca este al 2-lea => ca primul proprietar a cumparat masina din magazin.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #17 : 31.Mai.2010, 09:53:11 a.m. »
Al doilea proprietar in RO ...
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline Silfax

« Răspuns #18 : 31.Mai.2010, 10:40:05 a.m. »
Nu sunt jurist, dar la prima vedere cred ca ar trebui sa lucrezi simultan pe 3 planuri:
1) In tara sa obtii hartiile de la autoritatile romane care sa ateste faptul ca ai fost de buna credinta cand ai cumparat-o.
2) Sa depui in tara plangere penala impotriva celui care ti-a vandut-o (ca sa-ti poti recupera investitia).
3) Cere sprijinul consulatului roman din Italia (nu te lasa in baza avocatului din oficiu).

Bafta si tine-ne la curent cu evolutia problemei.

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #19 : 31.Mai.2010, 04:06:48 p.m. »
Totusi tine cont ca un dosar penal deschis nu se inchide pur si simplu. Trebuie judecat ca sa poata fi inchis.
Nu cunosc legile din Italia/Ungaria, dar in Romania dosarul penal se face in urma oricarei plangeri penale, indiferent daca este fondata sau nu. In urma plangerii se deschide dosarul, iar cei de la cercetari penale decid daca il trimit in instanta sau nu. Deci dosarul se poate inchide si cu NUP (Neinceperea Urmaririi Penale) daca nu sunt probe suficiente de exemplu.

Daca la ei este altfel, te rog sa dai mai multe detalii. Altfel cred ca ar fi mai bine sa nu inducem omul in eroare, ca si asa are destule pe cap.

Eu nu cred ca trebuie sa iti faci griji in privinta dosarului penal. E normal sa fii cercetat daca ai in posesie o masina furata, dar cum tu poti dovedi foarte usor ca esti cumparator de buna credinta, nu se va merge mai departe cu dosarul.

Problema este recuperarea pagubei. Daca intradevar masina a fost furata, va trebui sa incerci sa-ti recuperezi prejudiciul de la cel care ti-a vandut-o. Ar fi foarte util sa stii cum dai de respectivul (adresa, daca are familie, bunuri care pot fi executate in cazul in care nu vrea sa-ti plateasca etc.).
Daca fostul proprietar stia ca masina a fost furata si nu ti-a zis asta, tu esti victima infractiunii de inselaciune. Ai cumparat masina in Romania, deci se judeca aici, dupa legile din Romania. Daca toata povestea nu este o mare incurcatura, va trebui sa faci o plangere penala impotriva celui care ti-a vandut masina. Vei anexa copii dupa toate hartiile pe care ti le dau italienii si eventual ce reusesti sa obtii din Ungaria. Incearca sa obtii totul in scris; nu te baza pe ce iti povestesc carabinierii.
Daca cel care ti-a vandut masina nu stia ca e furata (daca nu se poate dovedi ca stia), atunci el nu a comis nici o infractiune, dar ti-a provocat un prejudiciu si va trebui sa te despagubeasca confort art. 980 cod civil (e din memorie; nu stiu daca e exact articolul bun). Tu oricum vei depunde plangere penala impotriva lui si daca se da NUP, atunci faci plangere pe civil.

Revin cu mentiunea ca nu sunt jurist si ca ar fi bine sa contactezi un avocat pentru ca situatia e destul de incurcata.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/