Autor Subiect: Comportament pe nisip  (Citit de 7745 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tau

Comportament pe nisip
« : 23.Mai.2010, 09:52:43 p.m. »
Salut!

Imi poate spune cineva cum se comporta SX4 pe nisip?
Ati avut cumva astfel de experiente?

Intentionez sa-mi iau ceva pentru mersul pe plaja - pentru campare!
Jimny este o varianta verificata; se descurca excelent, da' e cam micut si nu neaparat confortabil - iar pina la mare e drum lung ...!

De SX4 nu am nicio informatie in acest sens.

As aprecia un raspuns din partea "celor patiti"!

Multumesc,

Aurelian
  • Jimny, Vitara S, New Jimny

Offline Laurentiu

Re: Comportament pe nisip
« Răspuns #1 : 23.Mai.2010, 09:57:34 p.m. »
Imi poate spune cineva cum se comporta SX4 pe nisip?
Cu 4x2 am fost scos din nisip de Lada Niva. Si alte marci prestigioase (4x4) au avut aceeasi soarta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline tau

« Răspuns #2 : 23.Mai.2010, 10:01:23 p.m. »
din ce-am vazut si eu pe youtube, Jimny, Niva si Land Cruiser-ul sunt cam singurle care "tin steagul sus" in astfel de conditii.

Online hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline tau

« Răspuns #4 : 24.Mai.2010, 12:07:01 a.m. »
Multumesc pentru raspuns!

Se vede treaba ca nici SX4 nu se face de ris.
In acest caz este de luat in calcul!

Online hugbear

« Răspuns #5 : 24.Mai.2010, 12:11:43 a.m. »
Daca va fi unica masina a familiei, sigur ca e de luat in calcul, alaturi de Jimny. Daca ceea ce cauti e doar o masina pentru "dixtractie", atunci baga la socoteala si un Samurache, mai ales daca ai de gand sa cauti salbaticia si la munte.

P.S. Despre SX4 + nisip gasesti cate ceva si pe YouTube ;)

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline tau

« Răspuns #6 : 24.Mai.2010, 12:27:11 a.m. »
Nu, nicidecum nu e vorba sa fie singura masina - mai am un I30 diesel luat anul trecut dupa ce l-am vindut pe Ticolino si un Grand Espace (tot diesel) de la serviciu.

Ideea era sa nu mai fac acest drum cu motocicleta - nu pot pune pe ea bagaj ca si intr-o masina, logic.

Si pentru a evita situatiile in care pot ramine impotmolit cu masina - nu le-am incercat pe niciuna din cele doua, dar banuiesc ca as putea avea probleme avind in vedere ca la ambele tractiunea este doar pe fata si cauciucurile pe care le am nu sunt de teren - m-am gindit la o masina ... "mai de aventura". Desi de cite ori am mers la Vadu am vazut destul masini care nu aveau tractiune 4x4 si care ... s-au descurcat.

Una peste alta, prima optiune la care ma gindisem era un Jimny; acum intra si SX4 la socoteala - datorita confortului si capabilitatilor pe nisip.
Cu niste jenti mai mari si cauciucuri de teren ... cred ca situatia se schimba radical!

Multumesc inca o data pentru raspuns!
« Ultima Modificare: 24.Mai.2010, 12:41:50 a.m. de hugbear »

Online hugbear

« Răspuns #7 : 24.Mai.2010, 12:44:32 a.m. »
Cu niste jenti mai mari si cauciucuri de teren ... cred ca situatia se schimba radical!
Ia in calcul si lift-kit-ul. Detalii poate sa-ti dea Cristi (cristyyy2003) cand se-ntoarce din excursie, ca el i-a pus; nu stiu daca l-a probat pe nisip inca.

Offline tau

« Răspuns #8 : 24.Mai.2010, 12:48:51 a.m. »
stai ca am o dilema: masina ta are tractiune integrala sau nu?
« Ultima Modificare: 24.Mai.2010, 01:12:05 a.m. de hugbear »

Online hugbear

« Răspuns #9 : 24.Mai.2010, 12:57:21 a.m. »
Da, are. Apropo, ca sa lamurim o chesiune: tractiunea integrala pe SX4 nici nu viseaza sa se apropie de ce inseamna 4x4 pe Jimny sau Niva, este un ambreiaj multi-placa actionat electric.

Uite si o ilustrare:
.