Autor Subiect: Accident la Praid  (Citit de 13125 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Accident la Praid
« Răspuns #10 : 15.Feb.2010, 01:27:26 p.m. »
Si eu iti urez multa sanatate tie si familiei. Asa cum spuneau si ceilalti colegi de forum fierul nu conteaza.
Ca sa  te mai linsitesc putin cu privire la masina, din ce am vazut in poza daca nu este avariat lonjeronul (deci nu ai nimc de indreptat), restul se schimba, o sa fie ca noua.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline ASZ

« Răspuns #11 : 15.Feb.2010, 02:30:01 p.m. »
In primul rtand va multumesc mult pentru sfaturi si mai ales pentru mesaje.
Am revenit de la generali, unde in cca 30 minute s-a facut dosarul complet si astept din moment in moment sa fiu sunat pentru a merge la prima constatare, in curtea service-ului Volvo.
In ceea ce priveste alte informatii, haideti sa va raspund la ideile principale enuntate de voi in mesajele de mai sus:
- ajutor divin a fost asta e clar, pentru ca nici macar cu o sperietura nu pot spune ca ne-am ales (pana ne-am dezmeticit a fost oprita masina); de la asigurator am fost direct la biserica pentru a multumi Domnului pentru orice ne-a dat in viata asta (poate un lucru care cateodata pare negativ sa fie extrem de pozitiv, evitand un altfel de eveniment)
- pot spune ca aceasta este mica problema, pentru ca trebuie reparata masina, insa credeti-ma pe cuvant nu-mi pasa nici de umblat, de nimic, decat de faptul ca am scapat de asa un eveniment, care putea deima familia mea; (cine are dubii, sa caute pe net accidentele de sambata+duminica din zona Sovata si sa vada ce au patit altii, care la 2m de sosea au terminat socotelile cu viata; am vazut cu ochii mei 5-6 masini SMURD, 4-5 masini de salvare si 6-7 masini de Politie in zona unor accidente cand veneam catre Cluj)
- viteza a fost mica, gheata de sub zapada si "hopul" cela in care roata spate a urcat de pe rozor pe asfalt au fopst destiule ca se dezechilibreze masina chiar si la viteza mica ...
- de masina nu-mi fac probleme, pe de o parte datorita politei Casco pe de alta parte datorita bunei colaborari de pana acum dintre Generali-Volvo-Suzuki Cluj (asa e, nu e decizia finala, dara pabna acum nota 10 pentru operativitatea celor implicati; se pare ca daca azi facem constatarea, sunt sanse ca piesele sa se comande mai repede, este o implicare serioasa a dl-ui Chirtes de la Suzuki Cluj, care si la precedenta avarie (ianuarie 2009, avarie provocata de un asigurat Unita) m-a sprijinit foarte mult
-da, este un moment in care ne-am readus aminte de valorile vietii

Fug ca au sunmat de la Generali ... sa merg la constatare.

mai mult ... cand pot :)

Post Merge: 15.Feb.2010, 06:42:03 p.m.
Am facut si constatarea, evident doar partiala.
Primele lucruri care nu ma incanta prea mult sunt:
- au inspectat masina fara sa o bage pe elevator sa vada ce trebuie comandat ca si piese pentru eventualele avarii de sub masina; rezulta ca in cazul in care trebuie adus ceva ... se va prelungi termenul de remediere cu cateva saptamani (1-2 minim)
- nu au mentionat pe procesul verbal cheia pierduta
- sunt asa de multe masini in curte la Volvo .. de nu stiu daca anul acesta vor termina si masina mea ...
- la intrebarea mea cam pe cand ma pot astepta sa am masina ... am primit un raspuns trasnet: habar nu au .. pt. ca depind de piesele care se schimba
- la tractare s-au murdarit scaunele din fata (probabil ca de catre personalul care e tot tras de masina), iar de curatirea lor se pare ca va trebui sa ma ocup pe cont propriu (atat cei de la generali cat si cei de la service s-au eschivat spunand ca nu intra in asigurare acest aspect !!!????); oare asa era masina mea inainte de eveniment, intreb eu ? nu ar trebui sa o aduca la un stadiu comercial decent, conform cu suma pe care o am asigurata ?

Am sa sun maine la Suzuki si Generali sa vad cum sta treaba cu cheia, termenul de remediere si cu scaunele.

Masina la schimb: nici vorba .. se pare ca daca semnam pe polita o astfel de clauza (de care nu stiam) puteam beneficia de aceasta varianta.
« Ultima Modificare: 15.Feb.2010, 06:42:03 p.m. de ASZ »

Offline Sakura77

« Răspuns #12 : 16.Feb.2010, 10:23:41 a.m. »
desi sunt adeptul casco, eu am renuntat, din motive financiare

cred ca ai uitat si francisa primei daune  ;)
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline szksx4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #13 : 16.Feb.2010, 10:29:41 a.m. »
Conform celor relatate, accidentul s-a produs (si) din cauza lipsei ESP-ului.. Aviz amatorilor : http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/2wd-gs-new-vs-sx4-4wd-glx-
« Ultima Modificare: 16.Feb.2010, 10:36:15 a.m. de szksx4 »

Offline ASZ

« Răspuns #14 : 16.Feb.2010, 03:40:08 p.m. »
Fransiza este de 421 lei la fiecare eveniment.
Am primit oferta pentru cheia pierduta, care desi face parte din acelasi eveniment, necesita alt dosar zic cei de la Generali ???!!! :-O
Costul pentru cheia obisnuita cu telecomanda este de : 109 EUR cheia, 80 lei reprogramarea si intre aceste 2 operatiuni trebuie sa merg la un centru de copiat chei ca sa mi se faca partea mecanica (alti 50-80 lei), sa platesc eu toate acestea si apoi sa trag de cei de la Generali ca sa primesc banii ....

Apar primele probleme in RAI-ul ... Suzuki :)

In plus habar n-am cand se comanda piesele, cand vor sosi, in cat timp mi le vor monta, cad se va verifica ce piese mai trebuie comandate (tot nu am inteles de ce nu s-a facut constatarea prin ridicarea masinii pe elevator, ca piesele toate sa fie comandate odata => mai castiga si ei timp ...) si in cat timp va fi gata masina.

In faruri am Philips Vision Plus, oare pot solicita aceste model de bec in farul avariat ?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 16.Feb.2010, 03:51:48 p.m. »
Si eu am 100 Euro la fransiza la fiecare eveniment. Dar te rog, daca se poate, sa ne zici si cat a costat acest CASCO ce include tractarea ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ASZ

« Răspuns #16 : 16.Feb.2010, 04:33:18 p.m. »
Pt. al doilea an de Casco platesc ~2.021 lei (primul an a fost de ~1.900 lei .. insa EUR avea valoarea de 3.6 lei ... la incheierea politei), in 4 rate trimiestriale, iar fransiza este de 426 lei/eveniment.
Polita include si 3 clauze speciale:
- serviciul Europe Asistance (tractare gratuita in tara si daca ai si RCA la ei ... si in afara tarii; eu am ambele la ei)
- inlocuirea unei chei pierdute sau furate, fara aplicarea unei fransize
- asigurare in caz de deces survenit in urma unui accident, in valoare de 4.300 lei/perspoana din masina

Valoarea asigurata a masinii este de 49.972 Lei (~11.750 EUR la data incheierii politei adica in 25.09.2009)

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #17 : 17.Feb.2010, 09:25:24 a.m. »
In faruri vei avea cel mult, becurile de la producator. Un sfat de la cineva care lucreaza in domeniu, tine-te de capul lor si urmareste intreg procesul de la asigurator la service, altfel s-ar putea sa ai surpriza sa se taragane dosarul si nu neaparata intentionat, ci doar pentru ca asa merg lucrurile la noi.
Urmatorul pas dupa ce s-a facut devizul este ca service-ul sa primeasca un accept de plata de la asigurator, acesta insemnand acordul ca masina poate intra in reparatie. Il ai?
In alta ordine de idei este normal sa se deschida un alt dosar pentru cheia pierduta pentru ca este un alt "eveniment". Problema este ca vei plati si aici fransiza.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline ASZ

« Răspuns #18 : 17.Feb.2010, 10:00:08 a.m. »
Pentru cheie NU voi plati fransiza. Este foarte clar scris acest lucru in polita Casco.

Deocamdata blocajul era ieri la nivelul service-ului care duupa 1 zi de la constatarea comuna (Generali+ reprezentant service) inca nu trimisese lista cu piesele de comandat. Daca iau in considerare faptul ca oricum abia vineri se fac comenzile de piese in ungaria de catre dealerul Suzuki Cluj ... nu sunt inca in intarziere (este posibil insa ca la anumite presiuni sa se faca mai repede comanda .. dar am devenit destul de rabdator ... sper sa nu izbucnesc curand ... ca iese urat de tot)
Urmeaza sa sun azi la Suzuki sa vad daca a juns lista cu piesele constatae ca fiind necesar de inlocuit la masina.

Post Merge: 17.Feb.2010, 03:05:27 p.m.
Am primit noi informatii, insa nu dintre cele care sa ma incante prea tare si anuem:
- pt. cheie va trebui sa mai merg odata la generali (maine dimineata) sa-mi deschida dosar separat si sa-mi dea acceptul pe oferta celora de la Suzuki
- masina va ajunge in atentia celora de la service abia saptamana viitoare,a sta insemnand ca merti/miercuri (repet .... saptamana viitoare !!!!) o vor desface sa vada toate elementele de comandat, apoi vor trimite comanda (trebuie si acceptul celora de la Generali) catre Suzuki (ziua de comanda este vineri ... deci sper sa nu scape inca o saptamana de taraganeala intre constatarea noua - ac ceptare Generali -> comanda Suzuki Cluj) si apoi cand vin piesele (adica dupa ~ 1 saptamana de la comanda) se vor apuca si de treaba. Complicat procedeul asta ... multe zile pana se apuca de ea (au multe masini in curte ... dar parca totusi un pic de organizare nu le-ar strica) si una peste alta cred ca mai repede de 10-15 martie nu voi avea masina gata (asta fiind estimarea mea optimista !!!)

Si ce repede se incaseaza rata la Casco .. sau la masina !!!!
« Ultima Modificare: 17.Feb.2010, 03:05:27 p.m. de ASZ »

Offline ASZ

« Răspuns #19 : 18.Feb.2010, 12:18:53 p.m. »
Azi am fost la Generali din nou, pentru a deschide dosar nou legat de cheia pierduta. Le-am trimis pe mail si oferta pentru cheie, primita de la Suzuki Cluj si astept acordul lor pentru a lansa comanda.

Exista sanse ca in comanda de piese de la Suzuki Cluj (care se trimite vineri) sa fie incluse si piesele necesare pentru masina mea.
Constat ca este o colaborare buna intre Service Volvo si Suzuki Cluj, care probabil va face ca masina mea sa nu zaca asa de mult cum estimasem eu, in baza informatiilor de la service ....
Incerc sa fiu optimist, in baza informatiilor primite azi :)