In primul rtand va multumesc mult pentru sfaturi si mai ales pentru mesaje.
Am revenit de la generali, unde in cca 30 minute s-a facut dosarul complet si astept din moment in moment sa fiu sunat pentru a merge la prima constatare, in curtea service-ului Volvo.
In ceea ce priveste alte informatii, haideti sa va raspund la ideile principale enuntate de voi in mesajele de mai sus:
- ajutor divin a fost asta e clar, pentru ca nici macar cu o sperietura nu pot spune ca ne-am ales (pana ne-am dezmeticit a fost oprita masina); de la asigurator am fost direct la biserica pentru a multumi Domnului pentru orice ne-a dat in viata asta (poate un lucru care cateodata pare negativ sa fie extrem de pozitiv, evitand un altfel de eveniment)
- pot spune ca aceasta este mica problema, pentru ca trebuie reparata masina, insa credeti-ma pe cuvant nu-mi pasa nici de umblat, de nimic, decat de faptul ca am scapat de asa un eveniment, care putea deima familia mea; (cine are dubii, sa caute pe net accidentele de sambata+duminica din zona Sovata si sa vada ce au patit altii, care la 2m de sosea au terminat socotelile cu viata; am vazut cu ochii mei 5-6 masini SMURD, 4-5 masini de salvare si 6-7 masini de Politie in zona unor accidente cand veneam catre Cluj)
- viteza a fost mica, gheata de sub zapada si "hopul" cela in care roata spate a urcat de pe rozor pe asfalt au fopst destiule ca se dezechilibreze masina chiar si la viteza mica ...
- de masina nu-mi fac probleme, pe de o parte datorita politei Casco pe de alta parte datorita bunei colaborari de pana acum dintre Generali-Volvo-Suzuki Cluj (asa e, nu e decizia finala, dara pabna acum nota 10 pentru operativitatea celor implicati; se pare ca daca azi facem constatarea, sunt sanse ca piesele sa se comande mai repede, este o implicare serioasa a dl-ui Chirtes de la Suzuki Cluj, care si la precedenta avarie (ianuarie 2009, avarie provocata de un asigurat Unita) m-a sprijinit foarte mult
-da, este un moment in care ne-am readus aminte de valorile vietii
Fug ca au sunmat de la Generali ... sa merg la constatare.
mai mult ... cand pot

Post Merge: 15.Feb.2010, 06:42:03 p.m.
Am facut si constatarea, evident doar partiala.
Primele lucruri care nu ma incanta prea mult sunt:
- au inspectat masina fara sa o bage pe elevator sa vada ce trebuie comandat ca si piese pentru eventualele avarii de sub masina; rezulta ca in cazul in care trebuie adus ceva ... se va prelungi termenul de remediere cu cateva saptamani (1-2 minim)
- nu au mentionat pe procesul verbal cheia pierduta
- sunt asa de multe masini in curte la Volvo .. de nu stiu daca anul acesta vor termina si masina mea ...
- la intrebarea mea cam pe cand ma pot astepta sa am masina ... am primit un raspuns trasnet: habar nu au .. pt. ca depind de piesele care se schimba
- la tractare s-au murdarit scaunele din fata (probabil ca de catre personalul care e tot tras de masina), iar de curatirea lor se pare ca va trebui sa ma ocup pe cont propriu (atat cei de la generali cat si cei de la service s-au eschivat spunand ca nu intra in asigurare acest aspect !!!????); oare asa era masina mea inainte de eveniment, intreb eu ? nu ar trebui sa o aduca la un stadiu comercial decent, conform cu suma pe care o am asigurata ?
Am sa sun maine la Suzuki si Generali sa vad cum sta treaba cu cheia, termenul de remediere si cu scaunele.
Masina la schimb: nici vorba .. se pare ca daca semnam pe polita o astfel de clauza (de care nu stiam) puteam beneficia de aceasta varianta.