O dilema oarecum asemanatoare am si eu, doar ca la mine se refera la cele doua versiuni 4x4 - GLX si GS - daca merita diferenta de 1000 Euro, suma necesara pentru GLX fiind deja un efort financiar important pentru mine. Diferenta dintre GLX si GS - confirmata si de dealeri, si de colegii de pe forum - este data de: cheia inteligenta Keyless, climatronic-ul, geamurile electrice spate si ESP.
Le-am luat pe rand si cred c-o sa ma rezum la GLX, intrucat:
- pot trai si fara cheie inteligenta, fiind chiar fan-ul sistemelor mecanice in locul celor electronice; masina actuala (VW Passat), desi are 10 ani vechime, are o multime de optiuni, printre care si lipsa butucului la usi - fapt foarte enervant in conditiile in care am ramas de doua ori fara baterie si am putut sa intru in masina de abia dupa ce am demontat cotiera din bancheta spate si m-am tarat prin portbagaj sa deschid capota la motor;
- climatronic - am pe masina sus-mentionata si recunosc ca este un avantaj, dar nu pot spune ca nu pot trai fara el (nu ma doare mana sa ma intind si sa apas niste butoane mai des);
- geamurile electrice spate - pot trai fara;
- ESP - asta ar fi singurul important dintre toate celelalte dotari, dar ma gandesc ca nu sunt genul care sa se aventureze la volan fara a descoperi treptat limitele masinii, iar tractiunea integrala este un atu suficient pentru mine.